SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
avatar
Voor u gelezen - wel of niet?
Geplaatst op 19 januari 2014 om 11:13 door Ex-lid
Ik plaats hier al maanden met regelmaat berichten over (computer-)veiligheid. Dat zijn vrijwel steeds dingen die ik elders op internet tegenkom.

Het valt op dat er vrijwel nooit iemand reageert. Dat kan komen omdat men er vooral kennis van neemt en ernaar handelt. Het kan ook zijn dat niemand ze de moeite waard vindt.

In het eerste geval ga ik graag door. In het tweede geval veroorzaak ik wellicht ergernis, en kan ik er beter mee ophouden. Laat eens weten wat ú vindt...
9 reacties
Johanneke45 zegt:
12 november jl. heb ik een keer gereageerd en uw antwoord was vrij algemeen, dus kon ik er niet veel mee. Nu u de vraag stelt, ik ervaar het "voor u gelezen" als, wordt er gedacht dat ikzelf niet kan lezen of me informeer over zaken. Dus ergert het me wel eens. Het is natuurlijk ook mogelijk dat anderen dat niet doen en veel baat hebben dat u voor hen gelezen hebt. Met uw onderwijs achtergrond begrijp ik dat u behoefte heeft dingen uit te dragen. Maar met inderdaad de minimale reacties zou ik ook gaan twijfelen. Ik hoop dat er meer leden van SW reageren op uw vraag en er voor u duidelijkheid komt of alle energie die u eraan geeft de moeite waard is.

Met vriendelijke groet Johanneke45
19 januari 2014 om 11:42.
avatar
Ex-lid zegt:
Hallo
ben het niet helemaal eens met Johanneke-45
lees de mededelingen wel en erger mij totaal niet
er zijn altijd dingen die aan je voorbij gaan en dan is het prettig als iemand je daar op attent maakt
gr.Aat
19 januari 2014 om 13:09.
Jan.Koll zegt:
Johanneke45,

Uw interpretatie van "Voor u gelezen - wel of niet" stoort mij, mede-beheerder van deze Club. De heer "brundibar" probeert duidelijk te maken dat er bepaalde risico's en zelfs gevaren zijn verbonden aan het gebruik van internet. Daar op blijven hameren is een zeer dringende noodzaak. De zegswijze "een gewaarschuwd mens telt voor twee" is hier zeer waar; kijk maar eens rond hoe vaak er mensen via het internet worden opgelicht en, uit eigen hulpervaring, hoe slordig sommigen met hun beveiliging omgaan. En ondanks herhaalde waarschuwingen om b.v. geen bankgegevens te verstrekken zien criminelen steeds weer kans rekeningen leeg te halen. Voor die mensen zijn deze waarschuwingen bedoeld.

En uw commentaar op zijn reactie op uw vraag van 12 november is duidelijk: brundibar vraagt nadere uitleg van uw vraag en die blijft dan achterwege. Dan kunt u niet stellen dat u niet goed bent geholpen, want u gaat er niet verder op in.

En ja, wellicht hebt u enige dingen zelf gevonden maar er zijn legio mensen die dat niet doen of niet kunnen al is het maar omdat ze de Engelse taal (als voorbeeld) niet machtig zijn. Ik ben van mening dat de inspanningen van 'brundibar' zeer nuttig zijn, want één geval van oplichting of ellende door een virus voorkomen is bijvoorbeeld mijn drijfveer om bij deze Clubs actief te zijn. En ik acht de bijdragen “Voor u gelezen” daar een zeer nuttig onderdeel van.

Jan
19 januari 2014 om 13:18.
Gean zegt:
Hallo Brundibar
Vooral doorgaan
Geert
19 januari 2014 om 13:21.
Johanneke45 zegt:
Ondanks de "negatieve" reacties op mijn commentaar op de vraag van Brundibar, ben ik blij dat er nu wel reacties komen waaruit blijkt dat "voor u gelezen" gewaardeerd wordt door anderen.

Johanneke
19 januari 2014 om 13:57.
Marixius zegt:
Dat de bijdragen "voor u gelezen" nuttig zijn staat buiten kijf. Veel van deze bijdragen worden voor kennisgeving aangenomen en maken een reactie overbodig. Het moet m.i. in deze Club niet net zo worden als in de fotografie Club, waar foto's geplaatst worden waarop dan vaak een reactie komt als "leuke foto, Jan" met daar dan weer een reactie op als: "bedankt voor het compliment Annie". Ik ervaar de "voor u gelezen" stukjes als nuttig, maar nog beter zou zijn als er "redactioneel" commentaar aan toegevoegd zou worden. Neem bijvoorbeeld het voor u gelezen Voortzetting ondersteuning Microsoft Security Essentials voor WindowsXP. Hieraan zou kunnen worden toegevoegd dat SeniorWeb ontraadt om nog met Windows XP gebruik te maken van internet na 8 april 2014 vanwege veiligheidslekken in XP. Zolang de XP machine niet meer met internet is verbonden kan er echter nog wel gebruik gemaakt worden voor zogenaamde stand-alone toepassingen, bijvoorbeeld videobewerking, fotobewerking, aansturing van modelspoorbaan, muziek maken met MIDI enz.
20 januari 2014 om 13:43.
MaritaA zegt:
DOORGAAN, want gewaarschuwde mensen..., al kan je maar een paar mensen helpen, die geen domme dingen meer doen, dan is dat winst.
20 januari 2014 om 16:16.
advp zegt:
Niet stoppen!
Veel te belangrijk
We zijn pas begonnen en de mensen moeten hier nog aan wennen
Ga door!
Ad van Poppel (advp )
computers25.gif
20 januari 2014 om 17:04.
avatar
Ex-lid zegt:
Ik heb even gewacht met reageren om iedereen in de gelegenheid te stellen commentaar te geven.

Ik haal mijn 'Voor u gelezen' in de titel (bedoeld om zoeken in het archief te vergemakkelijken) weg. Johanneke45 heeft er diverse keren, bij diverse personen, over geklaagd. Zij is weliswaar de enige, maar toch.

Ik voel me niet geroepen overal 'redactioneel commentaar' bij te zetten, zoals Marixius suggereert. Naast het feit dat me dat veel te veel tijd zou gaan kosten, acht ik onze lezers heel goed in staat om 1+1 bij elkaar op te tellen, en hun eigen conclusies te trekken. En verder staat het natuurlijk iedereen vrij om zélf zinvol commentaar te leveren als je dat nodig vindt--graag zelfs.

Kortom: ik ga dus door, met een kleine aanpassing. Iedereen die een 'aanmoediging' heeft gestuurd: dank!
23 januari 2014 om 11:32.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club