SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
onveilig Java programma
Geplaatst op 24 januari 2014 om 19:54 door gupje
Ik las dat SeniorWeb Java niet meer op de lijst van veilige programma's zet. Is het beter dat ik het verwijder? En is er een alternatief voor?
3 reacties
avatar
Ex-lid zegt:
Sja, Java... Het is een programmeertaal die veel voor allerlei applicaties op internet (maar ook voor apps op je mobiele telefoon) wordt gebruikt. Als je met een van die applicaties aan de gang wil, kom je er niet om heen de Java client software op je PC te installeren; op je mobieltje wordt Java meestal door de fabrikant meegeleverd.

Maar Java wordt er vaak van beschuldigd zo lek als een mandje te zijn. Het is in ieder geval belangrijk de Java-software op je PC up to date te houden. Dat gebeurt semi-automatisch: je krijgt een waarschuwing als er een update is.

Ik houd een en ander op mijn machines goed bij, en heb nog nooit last van iets lelijks gehad dat via Java naar binnen was gekomen. Maar ervaringen van een ander zijn geen garantie voor wat er op jouw masjien gebeurt...
25 januari 2014 om 10:16.
gupje zegt:
brundibar, bedankt voor je duidelijke antwoord. Tot nu toe heb ik ook geen problemen gehad met Java. Ik let behoorlijk goed op dus ga ik nu vol vertrouwen met Java door (het is net als op de snelweg je moet de spelregels kennen en toepassen en verder op hoop van zegen).

Trouwens met je bijdragen 'Voor u gelezen' ben ik heel blij. Het geeft me vaak extra nuttige informatie. In de grote computer wereld is het vaak niet eenvoudig om door de bomen het bos te blijven zien en dan ben jij daar met je 'lichtje'.

Groeten van een dankbaar Gupje
25 januari 2014 om 13:21.
avatar
Ex-lid zegt:
Graag gedaan, Gupje--en bedankt voor je pluimpje...
25 januari 2014 om 16:09.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club