SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
AV test. F-secure helemaal niet zo goed. Defender boven gemiddeld.
Geplaatst op 29 mei 2018 om 22:41 door Niekie

En hier de link naar het bericht.
Citaat: " Uiteindelijk weten alleen AhnLab en Avira de maximale 18 punten te scoren, gevolgd door Kaspersky Lab, McAfee en Trend Micro met 17,5 punten. AV-Test beoordeelt anti-viruspakketten met 17,5 punten of meer als 'top product'. De laatste plek is voor PC Pitstop en F-Secure met respectievelijk 13 en 14,5 punten. Het veelgebruikte en gratis Windows Defender komt op 16,5 punten uit en doet het beter dan meerdere commerciële pakketten.""

Niek

3 reacties
BenWuring zegt:

Op zich mee eens, echter is het wel enigszins vertekend. Op het belangrijkste onderdeel, bescherming tegen virussen e.d. scoort F-Secure 100%, toch net een tikkeltje beter dan Defender. De slechtere waardering wordt voornamelijk veroorzaakt door een mindere 'usability', meer false-positive meldingen. Nu heb ik daar in de praktijk nog niets van gemerkt, maar dat zegt niet veel. Met zo'n test worden natuurlijk met opzet de meest erge bedreigingen op de pakketten afgevuurd, en terecht.
Nu heb ik zelf Avira ooit gebruikt en hoewel goed beoordeeld, beviel het mij niet. Te opdringerig. Ahnlab is weer een ander verhaal. Best nog een uitdaging om een betrouwbare downloadsite te vinden. De Zuid-Koreaanse site van de uitgever loopt nou niet bepaald over van gebruiksvriendelijkheid.

29 mei 2018 om 23:24.
Dirk Boom zegt:

Omdat 70% van de veiligheid bij jezelf ligt, heb ik mij nooit erg druk gemaakt over beveiligingsprogramma's, en gebruik ik al vele jaren het standaard ingebouwde Defender. Less is more.

29 mei 2018 om 23:56.
BenWuring zegt:

Eens. Met Windows 7 en 8(.1) was er geen discussie, een goed veiligheidspakket was noodzakelijk. De combinatie Windows 10 met Defender is prima voor normaal gebruik. Een betaald pakket aanschaffen is weggegooid geld, vind ik. Zelf gebruik ik wel Ziggo Safe Online (F-secure), simpelweg omdat het gratis is en ietsjes meer veiligheid biedt, m.n. bankbeveiliging.

30 mei 2018 om 00:09.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club