SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
WiFi tracking, artikel op SeniorWeb site
Geplaatst op 13 februari 2014 om 16:10 door Jan.Koll
Dat je niet al te slim hoeft te zijn om minister te worden weet ik al heel lang, maar de heer Kamp bakt het wel heel bruin, zoals in dit SW-artikel wordt beschreven.

Er zijn, en dat merkte ik al eens eerder op, een paar maatregelen die je zelf kunt nemen maar om nou de hele telefoon uit te zetten is natuurlijk lariekoek (tenzij je een crimineel bent die door niemand gevolgd wil worden, want b.v. de politie kan redelijk nauwkeurig nagaan – d.w.z. binnen enige tientallen meters – waar je was aan de hand van de signalen die je mobiele telefoon uitzend om een zend/ontvangmast te zoeken, maar dat is hier niet aan de orde). Hier gaat het er om dat winkeliers of anderen, die het niet aangaat waar je bent, je traceren en wellicht zelfs actie ondernemen om je lastig te vallen, zij zullen dat adviseren noemen met als doel je te verkopen waar je wat langer naar keek.

WiFi-tracking sta je zelf toe (evenals Bluetooth-tracking en internet-tracking) als je die opties maar ongebreideld aan laat staan. Gulden regel is: zet uit wat je niet nodig hebt.... maar om nou je hele telefoon uit te doen is wel wat vel van het goede, dat is alles.

Jan
3 reacties
Zippper306 zegt:
Gna, Gna, gak ,gak
13 februari 2014 om 18:59.
advp zegt:
Ja je hoeft niet slim te zijn voor minister doch wel een jasje te hebben dat met alle winden mee draait!!
Verder moet je gek zijn op macht
17 februari 2014 om 12:36.
PureFox zegt:
Tja, het is een kleine moeite om Wifi buitenshuis uit te zetten en bovendien ook wel zo veilig. Voor je het weet zit je nl. in de honingpot van een malware-hotspot. En wanneer je de wachtwoorden van je mail dan niet versleutelt............................
27 februari 2014 om 17:26.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club