SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
veilig internetten
Geplaatst op 27 februari 2014 om 16:11 door nieky
Gebruik nu Bull Gard, maar de pc is daar volgens mij erg langzaam van geworden.
Is het genoeg beveligd, ook om bankzaken mee te doen, met de gratis versie van Windows of heb je echt een betaalde versie nodig en welke maakt de pc niet zo traag?
5 reacties
PureFox zegt:
Een gratis en goede scanner is de van Avira. Een betere, maar minder snelle scanner is de gratis versie van Avast.

Gewoon proberen.
Of werken in een beperkt account met UAC hoog en de standaard scanner MSE van MS.
27 februari 2014 om 17:23.
avatar
Ex-lid zegt:
Ik werk op een paar laptops al een tijdje met Windows Defender onder Windows 8.1--het ingebouwde antimalwareprogramma van Microsoft dus. Geen merkbare vertraging, geen malware (controleer ik met een paar 'losse' programma's).

Op mijn Nexus-tablet draait AVG, op de desktop (Win8.1) naast Defender bovendien de gratis versie van F-Secure die Ziggo beschikbaar stelt. Allemaal goed...
28 februari 2014 om 07:19.
Jan.Koll zegt:
Wordt je computer traag van een anti-malware programma? Ja en nee. Ja, want het werken van het programma kost tijd. Nee want voor een gebruiker zal het nauwelijks merkbaar zijn. Milliseconden ofwel duizendsten van seconden neem je niet echt waar als mens. Soms lijkt iets te vertragen maar dat kan zelfs een andere oorzaak hebben. Voorbeeld: sinds enige maanden heb ik irritante problemen met Shockwave, een Adobe plug-in/add-on die nodig is om bepaalde effecten op een webpagina af te spelen. “Vroeger” merkte ik het starten en gebruiksgereed maken van Shockwave eigenlijk niet. Tegenwoordig duurt het (tot mij frustratie) vaak 15 tot 20 seconden voordat Shockwave werkt en dan moet ik ook nog eens klikken dat ik het goed vind dat Shockwave start.

Nu naar de anti-malware, de verzamelnaam van beveiligingssoftware.
Allereerst wisselt de effectiviteit van deze software regelmatig. De éne keer staan ze bij wijze van spreken bovenaan in de “benchmarks” (tests) en de volgende keer ergens in het midden. Dat hangt van veel factoren af en het gaat veel te ver hier nader op in te gaan.

Dan is er de keuze: betaald of gratis. Ook daarover doen de wildste verhalen de ronde. De gratis versies zouden slechter zijn dan de betaalde. Pure onzin, want ook die gratis versies zijn van belang voor de maker van de anti-malware programma's. Op hoe meer computers deze software namelijk draait hoe meer signalen ze ontvangen m.b.t. malwareaanvallen en dat komt alle gebruikers ten goede, want zo vroeg mogelijke signalering van aanvallen/problemen biedt de mogelijkheid snel te reageren.

De gratis versies hebben meestal alleen malwaredetectie en bestrijding. De meeste betaalde versies hebben meer aan boord, zoals een eigen sterke en op het programma afgestemde firewall en veelal ondersteuning per telefoon en/of e-mail. Ook wordt vaak gesuggereerd dat ze beter beschermen tegen aanvallen tijdens internetbankieren. Bij die claim kun je vraagtekens zetten.

Nu dan wat aan te raden is en ook wat niet.

Absolute topper is Kaspersky, alleen betaalde versies. Via SeniorWeb is aanschaf met korting mogelijk, kijk maar eens op deze SeniorWeb pagina. Keer op keer komt Kaspersky als beste uit de benchmarks. Je kunt ook even op de Kaspersky website kijken.

Goed gratis alternatieven zijn Avast! Free, Avira en wat minder maar toch nog goed AVG

Overigens gebruik ik nu zelf al enige tijd, na vele jaren Avast! Free + Comodo Firewall Free, Comodo Security suite Free (Comodo verwijst naar CNET-Download.com voor downloaden van de gratis versie). Ik kwam hier op omdat de benchmark van/voor Comodo bijna Kaspersky resultaten liet zien in het afvangen van ellende en ik goede ervaringen had met de firewall. Wel schijnt Kaspersky wat makkelijker in de bediening te zijn, iets waarover ik niet kan oordelen omdat ik Kaspersky niet ken.

Minder goed komen de toch veel gebruikte programma's van Microsoft uit de bus. Microsoft heeft de volgende programma's op beveiligingsgebied: Microsoft Security Essentials, Windows Defender (in verschillende varianten: t/m Windows 7 alleen spyware v.a. Windows 8 ook incl. antivirus component) en de Microsoft Firewall. Omdat de Microsoft producten op dit gebied in de benchmarks dramatisch slecht scoren ga ik daar verder niet op in en raad ze om die slechte scores ook af.

Lees ook eens deze "Artikelen, tips en software" die SeniorWeb over dit onderwerp maakte
28 februari 2014 om 12:35.
avatar
Ex-lid zegt:
Omdat de makers van AV-benchmarks er nogal eens van beschuldigd worden 'niet geheel belangeloos te werken' ga ik af op mijn eigen ervaringen, Jan.

Ik gebruik al jaren Microsoft Security Essentials/Windows Defender en de Microsoft Firewall, en laat mijn computers van tijd tot tijd online scannen door onder andere F-Secure. Resultaat: al jaren nergens last van malware, noch van vervelende pop-ups met reclame voor de betaalde versie van een gratis scanner.

Laat ieder met deze informatie doen wat z/hij wil...
28 februari 2014 om 15:18.
Zippper306 zegt:
Sorry, en misschien een beetje offtopic, maar toch.

Ik gebruik al jaren Avira Internet Security (betaalde versie) en Malwarebytes Anti-Malware Pro, ik hou hiermee mijn computer met Windows 8.1 tot nu virus en mailware vrij. Ik zou deze programma aanraden.
28 februari 2014 om 17:46.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club