SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
Nieuwe Malwarebytes Anti-Malware 2.0
Geplaatst op 12 maart 2014 om 12:06 door FGeurtsen
Ondanks dat mijn computer al goed is beveiligd met Norton Internet Security 2014 heb ik hier naast ook de nieuwste versie van Malwarebytes Anti-Malware 2.0 draaien. Als ik nog veiliger wil spelen met mijn computer zal ik de internetkabel eruit moeten trekken
20140311veilig.jpg
4 reacties
Jan.Koll zegt:
Ehhh, ja als je extra veilig wilt computeren moet je internet en e-mail afschaffen. Bovendien elke verwisselbaar medium (CD, DVD, USB-stick, externe schijf, floppy – als je die nog kunt gebruiken - etc.) vooraf controleren op ellende en dan, ja dan, ben je redelijk veilig aan het computeren. Alleen of dat nog zin heeft......

Maar nu naar vandaag met internet, welke MBAM (Malware Bytes AntiMalware) heb je draaien? De gratis versie of een betaalde en zo ja, staat de real-time protectie aan, ofwel voert MBAM bij elke handeling die je verricht een controle uit. Zo ja, da's niet best omdat MBAM en Norton elkaar dan geheid dwars zullen zitten en derhalve lekken veroorzaken die leuk zijn voor "kwaadwillenden".

Basisregel is dat er één AV-programma real-time actief is en nooit twee of meer. MBAM etc. moeten dus alleen worden gebruikt om eventueel na te gaan of er, in jouw geval, door Norton wellicht iets is vergeten of niet herkend.

In principe is Symantec's Norton een goed werkend programma om ellende te voorkomen. Uit de benchmarks komt Norton er steeds vrij goed af.

Echter is bij de betaalde anti-malware programma's Kaspersky bijna altijd de best scorende. Kaspersky is met korting via SeniorWeb te koop; zie hier.
Van de gratis beschermers is Avast! een prima hoog scorende virusvanger en gebruik ik de laatste tijd zelf Comodo Internet Security Free; "CIS", dat niet alleen op malware scant maar ook een degelijke firewall heeft, download je via Cnet Download.com en is in het NL beschikbaar.

Jan
13 maart 2014 om 13:40.
avatar
Ex-lid zegt:
Jan,
Volgens de Consumentbond scoort Kaspersky Internet Security 2014 minder met z'n firewall. Eset Smart Security 7 en G data Internet Security 2014 scoren beter !
Maar op http://www.av-test.org/en/news/news-single-view/artikel/the-best-internet-security-suites-for-windows-complete-an-endurance-test-lasting-6-months/ zie ik wel weer andere resultaten dus ik hou het ook maar op Kaspersky :)

13 maart 2014 om 17:06.
FGeurtsen zegt:
2 virusscanners tegelijk draaien geeft inderdaad conflict echter is MBAM geen virusscanner maar een AntiMalware remover.
Kan dus zonder problemen naast elkaar draaien en het betreft de nieuwste versie 2.0 van MalWare Bytes AntiMalware
19 maart 2014 om 16:24.
Jan.Koll zegt:
@FGeurtsen
MBAM kan "realtime" bescherming geven als dat is ingeschakeld en dan is er wel sprake van mogelijke (nou ja, bijna zekere) conflicten met andere realtime bescherming. Dus: bij MBAM de realtime bescherming nooit inschakelen en als die aan staat uitzetten als er ook een ander AV-programma aanwezig is.

@mennogroning
Helaas zijn er nogal vaak verschillen in de beoordelingen van “anti-ellende software”. Dat hangt van een groot aantal testfactoren af en die weet je meestal niet precies; ik ga er globaal van uit dat men correct en intensief test, als ik die sites zo nu en dan bekijk. Ook valt op dat als je die zaken over langere tijd bekijkt er verschuivingen plaats vinden. Dan is die weer “de beste” en dan weer die.

Echter vind ik opvallen dat Kaspersky vrij constant presteert bij de meeste benchmarks. Een absolute uitspraak over “de beste” is derhalve niet mogelijk, maar een globale beoordeling wel en dan komt Kaspesky er op langere termijn het beste uit... Ik refereer b.v. aan McAfee, een anti-malware programma dat jaren altijd in de top stond en opeens naar onderen dook in de tests. Zeg van behorende bij de 3 besten opeens steeds bij de 3 slechten (overigens krabbelt McAfee de laatste tijd weer een beetje op).

Jan
20 maart 2014 om 13:30.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club