Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
Knop voor hulp bij installeren printer
Geplaatst op 24 juni 2020 om 14:55 door ESPA

Goeden middag mijn naam is Will en heb een vraag.
Ik heb een mail ontvangen van HP en daar wil ik een knop in drukken voor hulp bij het installeren van mijn printer maar dan krijg ik een scherm ( zie bijlage ) te zien en ik weet niet hoe ik dit moet herstellen.
Ik heb het ook al een keer met een ander programma gehad maar ik weet niet meer welke dat was.
Will

18 reacties
Dirk Boom zegt:

Betr de vraag: was het wel een e-mail van HP? De website klopt in ieder geval niet, ik zou daar weg van blijven. Als ik hem zelf kies, dan komt er (ook) een weigering.
Als je de printer aansluit, doet hij het dan?
Mocht je extra software willen installeren, dan is die voor de betr. printer beter rechtstreeks van de website van HP te halen. Welke printer is het?

24 juni 2020 om 15:22.
RoyBosman zegt:

De bijlage was drie keer geplaatst. Bij het selecteren van de bijlage, wordt die wel geplaatst, maar je moet de pagina verversen (op f5 drukken) om hem ook te zien. De webmasters is inmiddels op de hoogte gebracht., want dit is niet goed. De doublures heb ik verwijderd. Ook heb ik de eigenlijke vraag in de titel gezet.
Mede-beheerder Roy

24 juni 2020 om 17:22.
Dirk Boom zegt:

De vraag is: wat is er met de verbinding of met de website aan de hand?

24 juni 2020 om 17:36.
HaWee zegt:

Ik denk gewoon een oplichters mailtje, dus weggooien.
@ESPA: had je een mail gestuurd naar HP met de vraag om hulp? Waarschijnlijk niet en dan is zo'n mail per definitie verdacht.
Als je hulp wilt bij installeren van een printer ga je naar de site van de betreffende leverancier , bij hp dus hp.com en daar kies je ondersteuning en dan kun je ofwel zelf kiezen welke drivers je wilt hebben of soms een automaatje laten kijken. Verder kun je meestal ook chatten o.i.d. en je kunt een gebruiksaanwijzing downloaden waarin ook keurig staat uitgelegd hoe het moet.

24 juni 2020 om 18:20.
ESPA zegt:

Allemaal bedankt voor de reactie ik zal beter op moeten letten, maar hoe kan ik zien of dit een valse e mail is ik ben maar 'n leek.
Will

25 juni 2020 om 09:18.
MaritaA zegt:
@espa, Dit lezend, zie ik dat er melding wordt gemaakt van een 403 fout.
Bekend als je websites maakt het heeft te maken met een fout in het .htaccess bestand. (regelmatig) Wordpress websites kunnen die kuren vaak vertonen.


Wil, Je zou kunnen proberen om al je geschiedenis en cookies te wissen, pc opnieuw opstarten en dan te kijken of de link wel werkt.

Is dat niet het geval, bel HP eens en maak melding van deze mail en de gebroken link,
ik vermoed dat hij wel van HP zou kunnen zijn, kort geleden in een eerder bericht had je problemen met je HP printer, je hebt toen hun nieuwe drivers, printerprogramma geïnstalleerd, daarna gaat HP mails sturen.... o.a. met aanbiedingen.....

Wellicht de mial via beantwoord melden bij HP en vermelden dat de link niet werkt de foutcode melden en vragen om een antwoord...
Lijkt me zinniger, dan om meteen uit te gaan van een mail met slechte bedoelingen.
25 juni 2020 om 11:07.
HaWee zegt:

ik zie net de opmerking van Marita, dus je had wel hulp gevraagd dus mogelijk inderdaad echt. Als ik zelf deze link in de browser plak krijg ik een andere melding nl dat ik het met mijn credentials niet mag lezen, het kan dus inderdaad zijn dat jij er onder de juiste omstandigheden wel in komt en dan hulp krijgt voor je probleem.

Ik laat mijn verhaal verder staan gewoon als algemene info over hoe naar links in mailtjes te kijken. Het heeft een reden dat bv banken en overheid expliciet in hun mails zeggen dat ze je nooit vragen om op een link te klikken.

Ten eerste: elke mail die je vraagt om ergens op te klikken is in principe verdacht.
Een beetje overdreven maar als uitgangspunt.
Als je ingeschreven bent voor de nieuwsbrieven van Seniorweb kun je natuurlijk wel op de link naar een artikel klikken, als je met de muis op de link staat (en nog niet klikt) zie je het adres dat is https:\\mailing.seniorweb.nl\ ..... het gaat om mailing.seniorweb.nl dat geeft aan dat het ok is. Als je bijv een nieuwsbrief met de aanbiedingen van AH krijgt dan zie op met de muis boven de aanbieding https:\\nieuwsbrief.ah.nl\.... ok dus. Maar seniorweb en anderen hebben je mailadres omdat jij je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Als jij je nooit hebt ingeschreven of geen mail hebt gestuurd met vragen dan is de vraag "hoe komen ze aan je adres en is dit wel in orde"
De link die jij aanklikte was naar click.hpnews.hp.com , ik vertrouw click al niet maar heb jij je ingeschreven voor hpnews??? nee, dan is het beste advies weggooien.

25 juni 2020 om 11:16.
MaritaA zegt:

@Hawee, dat banken dat niet vragen, is om te proberen ellende te voorkomen...
Maar het is een stukje beleid, als het toch gevraagd wordt in een mail kennelijk komend van Bank of Overheid, weet je dus dat het subiet foute boel is.

Je zal de mensen maar de kost moeten geven, die toch geloven dat de bank je per mail je gegevens wil laten wijzigen want er zijn b.v verdachte gebeurtenissen geconstateerd of zo,n soort melding en als het om centjes gaat...gaat het verstand weleens op nul.


Ik zie het nog steeds regelmatig staan in erkende nieuwsbrieven...

25 juni 2020 om 11:29.
MaritaA zegt:

Ter aanvulling zie schermafbeelding, bij registreren van je HP Product, kan je dus het hokje email aanvinken onder het mom van productupdates, aanbiedingen e.d.
Mensen zijn bang wat te missen en hupsakee, je hebt toestemming gegeven om mails te ontvangen.

25 juni 2020 om 11:42.
MaritaA zegt:

Overigens de link vanaf de schermafbeelding in een browser plakken heeft weinig zin aan de puntjes achter het adres is te zien dat de link nog verder doorloopt.

25 juni 2020 om 11:56.
HaWee zegt:

die puntjes zijn o.a. de ontbrekende credentials waar ik tegenaan liep.

25 juni 2020 om 12:24.
Truus zegt:

@Will: voor hulp bij installeren van de printer kun je hier terecht: https://support.hp.com/nl-nl
en om te weten of een mailtje fout is :stuur de mail naar de phishing checker van SeniorWeb : zie https://www.seniorweb.nl/phishing

25 juni 2020 om 15:03.
ESPA zegt:

Bedankt Truus ik ga het bekijken en dan hoor je het wel,
Will

25 juni 2020 om 15:58.
MaritaA zegt:

Ik heb Will gevraagd of hij de bewuste mail naar mij toe wilde sturen, want ik was zeker dat het geen verkeerde mail was.
Dit gezien de melding in zijn bericht (schermafbeelding)
Daar staat 403 en in de melding NET::ERR_CERT_REVOKED
(Je hebt overigens veel soorten 403 meldingen)
Maar deze schiep duidelijkheid, heeft te maken met vermoedelijk een gebroken SSL certificaat in zijn browser (EDGE) waarom..kan veel oorzaken hebben.
Ook is te zien dat bij openen Niet Veilg staat in de adresbalk, ook al vreemd HP
heeft een beveiligde website met een Geldig SSL Certificaat.

De mail die ik ontving is volstrekt niets mis mee, zie schermafbeelding, opent perfect en is duidelijk van HP persoonlijk voor Will, alhoewel er een schrijffout staat in de aanhef, (maar vemoedelijk een typfout van Will tijdens aanmelden)
OOk is te zien dat zijn aangemelde printer met type, serienummer (afgeplakt door mij) en aanmelddatum (installatie) wordt vermeld.

27 juni 2020 om 13:19.
MaritaA zegt:

Vervolgens heb ik de bewuste link aangeklikt in de mail, middels 3 browsers (Safari, Chrome, Opera) en opent perfect.
Overigens er wordt helemaal niet expliciet gevraagd om die link aan te klikken...,
Er is ook te zien dat er slotjes staan in de adresbalk, dat is niet het geval als Wil die opent in Edge, dus wederom lijkt iets dit te blokkeren vanuit Edge. een extensie, antivirus,...

Ik heb ook even persoonlijk contact gehad met Will en hij weet van mijn bevindingen en is daar heel opgelucht over, heb geadviseerd Chrome als standaard browser in te stellen, maar waar het om gaat: géén verkeerde/verdachte oplichters-mail dus.....

27 juni 2020 om 13:22.
ESPA zegt:

Bedankt allemaal kom hier later weer op terug maar sluit het voorlopig af.
Will

27 juni 2020 om 13:24.
MaritaA zegt:

Zojuist door HP ICT afdeling gebeld, want ik heb dit doorgegeven
Waren erg "blij" met de melding,
Ook zij zien nu dat de Browser EDGE niet goed omgaat met hun mails en met name de veiligheidscertificaten....
 

30 juni 2020 om 15:02.
HaWee zegt:

Gaat dit over de "oude" Edge die momenteel vervangen wordt door de nieuwe op Chromium gebaseerde of gebruikt Will al de "nieuwe" Edge?

30 juni 2020 om 15:09.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club