SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
avatar
Neem controle over je privacy op websites
Geplaatst op 28 maart 2014 om 09:38 door Ex-lid
Samenvatting: Niet alleen sociale netwerken maar ook gewone websites houden bij wat jij doet en ziet. PrivacyFix toont op een niet opdringerige manier wie wat kan zien, en wat jij eraan kan veranderen.

Lees hier meer: ZDnet
3 reacties
yo zegt:
inderdaad mateloos irritant die websites die jouw surfgedrag bijhouden. Heb privacy fix gedownload maar vraagt daarna steeds met welk programma ik dit wil openen.
chrome.,Firefox, explorer, met geen van allen is het me gelukt.
Wie weet raad ?
Yo
28 maart 2014 om 17:20.
Jan.Koll zegt:
AVG Privacy Fix... Tsja, dat soort bescherming gebruik ik al heel lang met behulp van AdBlock Plus en DoNotTrackMe en ook door gebruikmaking van de Comodo Internet Security browsers IceDragon (Firefox-afgeleide) en Dragon (Google Chrome-afgeleide) plus Ixquick als zoekmachine. Natuurlijk maak ik ook gebruik van een aantal Google diensten maar met de juiste instellingen – ook van je Google-account – kun je heel wat privacy-bedreigingen om zeep helpen. 100% zal wellicht niet gaan, maar je kunt ze het flink lastig maken en dat geldt evenzeer voor Facebook en andere (a)sociale netwerken op het internet. In mijn aan alle kanten dichtgetimmerde Facebook-account zal het vrij lastig zijn mij op te sporen en ook heb ik er alleen het uiterste minimum op staan. Eigenlijk gebruik ik Facebook en LinkedIn alleen als ik wil proberen of ik iemand van vroeger kan vinden en het op andere manieren niet lukt. Juist ik ben absoluut niet sociaal ingesteld op dit gebied en wil dat ook absoluut niet.

Ik ga hier geen lesje privacy-bescherming geven maar, wie zijn/haar privacy op internet zo goed mogelijk wil beschermen moet zich voordat hij/zij zich ergens aanmeldt en zijn/haar gegevens prijsgeeft goed beseffen waar hij/zij mee bezig is en dat wordt te veel veronachtzaamd. Pas als het te laat is realiseert men zich wat men (zelf!!) heeft aangericht. Ik vergelijk het maar met die bewakingsfilmpjes uit supermarkten, in het TV-programma Opsporing verzocht, waar (vooral) ouderen goed gespot worden als ze hun PIN-betaling doen. Ik ga dicht voor dat ding staan en dekt het van boven af; bovendien zorg ik dat er geen “meekijkers” zijn en als iemand te dicht in de buurt staat naar mijn smaak vraag ik ze afstand te nemen of betaal contant. Helaas zijn beide zaken wat identiek: wie goed oplet loopt veel minder gevaar dan wie – onbewust (??!!) – maar raak doet.

AdBlock Plus is hier te vinden en zal hoogstwaarschijnlijk de add-on voor de browser die je op dat moment gebruikt aanbieden.
DoNotTrackMe is hier te vinden bij de maker Abine software; DNT is gratis beschikbaar voor particulieren.

Jan
28 maart 2014 om 21:11.
avatar
Ex-lid zegt:
@yo:

Ik gebruik voornamelijk Google Chrome. Daar laad je PrivacyFix als extensie.

@ JanSw7:

PrivacyFix, AdBlock (Plus) en DoNotTrackMe zijn geen concurrenten, maar vullen mekaar aan...
29 maart 2014 om 06:36.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club