SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
Updates Microsoft Security Essentials
Geplaatst op 5 mei 2014 om 12:29 door jon047
Laptop W7 64bits. Ik gebruik tot tevredenheid MSE. Ingesteld op 1x p. week een geplande scan. Nu krijg ik toch regelmatig de mededeling: "Mogelijk niet beschermd" als ik op MSE klik. Ik voer dan maar een scan uit. Als ik dit dus niet regelmatig doe, ben ik steeds voor onbepaalde tijd onbeschermd. Of zie ik dat verkeerd?
Hoe moet ik hiermee omgaan?
8 reacties
Marixius zegt:
Het heeft weinig met de geplande scan te maken, maar met de controle op updates van Windows Defender/Security Essentials.
Als het meer dan een dag geleden is dat je de computer opnieuw hebt opgestart, dan zal MSE constateren dat de laatste update ten opzichte van de heden een gat vertoond. In dat geval even laten controleren of er updates zijn. Ook je instellingen van Windows Update even controleren of die op de aanbevolen stand staat (automatisch downloaden en installeren.
5 mei 2014 om 18:18.
jon047 zegt:
Advp, dank. Jouw oplossing lijkt mij het eenvoudigst. Intussen op een dagelijkse scan ingesteld. Nu maar afwachten of dat afdoende is.
6 mei 2014 om 10:42.
Jan.Koll zegt:

Advp zegt:
– – – – – – citaat – – – – – –
Na het scannen wordt de zaak bijgewerkt door MSE incasu updates
– – – – – – citaat – – – – – –

Merkwaardig gedrag van MSE. Eerst scannen en dan pas bijwerken?

Ik ken MSE niet, omdat ik het op grond van tests zo slecht vind dat ik mij er niet aan waag, maar dat niet eerst wordt bijgewerkt en pas dan gescanned lijkt mij niet juist.

Jan
6 mei 2014 om 12:08.
Jan.Koll zegt:

Advp zegt:
- - - - - citaat - - - - –
Beste Jan over welke test heb je het?
Waar kan ik dit nalezen?
wat betreft MSE
- - - - - citaat - - - - -
Daar heb je de koe bij de horens.... In de meeste testresultaten wordt MSE niet genoemd omdat het te ver onder de maat scoort en er worden alleen restresultaten geplaatst van de hoogst scorende anti-malware programma's. Ik geef toe dat niet alle anti-malware programma's mee worden genomen maar de bekendste wel. Het anti-malware programma wat ik zelf gebruik (Comodo) staat er b.v. hier niet bij maar scoort meestal op Kaspersky niveau (alleen staat daar dan weer geen vergelijking met MSE bij in de benchmark waarin Comodo is opgenomen).

Ik zou zeggen bekijk dit PDF document AVC factsheet 2014_03 maar eens en vooral de noot onder de grafiek: MSE scoort 88,4 % en dat is mijns inziens niet best.
Overigens is dit wel een soort momentopname. Over langere tijd verandert er echter weinig aan deze scores van AVC, soms iets beter soms iets minder. Wel valt mijn op dat McAfee langzaam weer wat opkrabbelt want ok dat was een aantal jaren(!!) dramatisch slecht

Overigens heb ik heel goed gelezen: in het bericht er voor schijf je dat er eerst wordt gescanned en dan wordt bijgewerkt; die ervaring had ik niet. Daar reageer ik op. Ik kan en wil het niet meer proberen omdat ik nu Comodo heb en niet van zins ben met mijn beveiliging te experimenteren.

Wel weet ik dat Comodo, direct als je de computer aanzet, aangeeft of je up-to-date bent of niet. Dat kan al na één dag niet gebruiken zijn. Je kunt dan zelf kiezen tussen direct handmatig updaten of wachten tot Comodo dat zelf doet. Afhankelijk van wat ik op internet wil uitspoken doe ik dat handmatig of wacht tot de automaat het regelt.

Jan
6 mei 2014 om 14:03.
jon047 zegt:
Dit gaat mij te ver, dwaalt af van het onderwerp en gaat mijn eenvoudige vraag ver te boven. Zoals eerder gemeld, ik ben tevreden. Suggestie: Als de gerespecteerde vragenbeantwoorders het onderling over een detailpunt niet eens zijn, laat men dan een nieuw onderwerp starten.
7 mei 2014 om 16:14.
avatar
Ex-lid zegt:
Jon047, het antwoord waar je naar vraagt werd gegeven door Marixius (zie hierboven). Dagelijks scannen (je zou kunnen kiezen voor Snelle scan) kan geen kwaad, maar lost je 'probleem' niet op.
8 mei 2014 om 15:05.
Dirk Boom zegt:
Normaliter is de PC beschermd. Dat MSE een melding geeft is uit voorzorg omdat er bij niet-scannen een virus binnengedrongen zou kunnen zijn door de normale bescherming van de PC heen. Ik maak mij om zulke meldingen geen zorgen maar ik ben dan ook bezoeker van obscure sites en ben voorzichtig bij vreemde e-mails. Ik vond bij W7 (heb nu W8) 1x per week scannen wel genoeg en als de boodschap kwam, dan liet ik hem op de achtergrond even scannen.
13 mei 2014 om 19:05.
RuudM zegt:
Ook Windows Defender (het standaard AV programma van W 8) komt zeer vaak met het scanbericht.
14 mei 2014 om 09:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club