SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
avatar
iOS is niet veiliger dan Android
Geplaatst op 19 juni 2014 om 14:59 door Ex-lid
Samenvatting: Het idee dat iOS veiliger is dan Android klopt niet. Ook op het mobiele besturingssysteem van Apple is het mogelijk buiten de App Store om kwaadaardige software te installeren.

Lees hier meer: ZDNet
5 reacties
r0n zegt:
Wanneer IOS goed is ingesteld, dan wordt er bij iedere installatie een wachtwoord gevraagd.
Bij Android is dit niet (lees nooit) het geval, waardoor Android al minder veilig is.
Verder bestaat Android uit een verbouwde Linux kernel met een hoop Java er om heen.
Juist Java is één van de grootste verspreiders van virussen op Windows, dus waarom niet op Android?

Zomaar even een paar bedenkingen bij het lezen van het bericht.......
19 juni 2014 om 15:46.
Truus zegt:
Gewoon niet buiten de AppStore Apps downloaden! En zeker je toestel niet jailbreaken
19 juni 2014 om 16:05.
avatar
Ex-lid zegt:
Inderdaad: geen apps van buiten de AppStore gebruiken, net als bij Linux, waar je je programmatuur ook het best uit de officiële bronnen haalt. Maar net als bij Linux kun je ook bij iOS programmatuur van buiten de veilige pakketten installeren als je weet hoe. En o.a. daar waarschuwt dit artikel dus tegen. Gelukkig heeft ook min of meer elke fabrikant van Android-hardware zijn eigen software-toko, maar niemand weet hoe streng de controle is. Het succes van Windows valt voor een deel te verklaren uit het feit dat je je programma's overal vandaan kunt halen.

Bij iOS moet je, net als bij Linux, steeds je wachtwoord invullen voordat je toegang krijgt tot 'mogelijk gevaarlijke' handelingen zoals het installeren van een programma. Toen Microsoft dit introduceerde in Windows Vista was het geschreeuw niet van de lucht. In latere versies werd dit dan ook schielijk teruggetrokken, en vervangen door een muisklik zodra je 'root-handelingen' wil verrichten. De macht van de massa...? Het lijkt alsof Android daar meteen maar aan toegegeven heeft.

Android is inderdaad gebaseerd op Linux (zoals ook iOS via Mac OS een Unix-voorvader heeft), maar het vervelende is dat zowat elke hardware-fabrikant zijn eigen schil om de kernel legt, waardoor er (naast de reguliere versies van Google) tig Android-varianten zijn. Mijn Android-tablet is een Nexus, die de 'kale' Android direct van Google krijgt.

20 juni 2014 om 06:31.
r0n zegt:
Android is inderdaad gebaseerd op de Linux kernel, maar het is geen Linux.
IOS en OSX zijn gebaseerd op BSD, niet op Unix.
Waarschijnlijk komen er eind dit jaar (2014) tablets en telefoons met een echte Linux versie (Ubuntu Touch), waardoor de prijs hopelijk gedrukt wordt (lees betaalbaarder wordt).
20 juni 2014 om 11:02.
avatar
Ex-lid zegt:
Maar BSD is weer een afgeleide van Unix, r0n.

Dat was overigens mijn punt niet. Mijn punt is dat welk bedrijfssysteem je ook gebruikt, hoe veilig het is hangt mede af van hoe verstandig de gebruiker is. Dat geldt met name voor Linux, iOS en Mac OS, dat had kunnen gelden voor Android, en Windows is ooit de verkeerde weg op gegaan, waardoor we in Android en Windows nu met dikke AV-pakketten de zaak proberen dicht te stoppen.
20 juni 2014 om 17:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club