SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
updates
Geplaatst op 10 september 2014 om 07:58 door gupje

Is het nodig, wanneer ik onderstaand bericht krijg, dat ik alle updates eerst afzonderlijk bekijk of kan ik meteen klikken op 'updates installeren'?

updates.PNG
10 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Nodig is het niet--de belangrijke updates zijn al geselecteerd. Maar ik ben nieuwsgierig genoeg om toch even te kijken wat ik 'optioneel' nog zou willen kiezen...

10 september 2014 om 08:32.
gupje zegt:

Brundibar, bedankt.

 

10 september 2014 om 09:27.
Jan.Koll zegt:


Gupje,

Updates zijn er om “fouten” in de software te repareren. Let wel dat het Windows besturingssysteem een extreem ingewikkeld ding is (en niet alleen Windows, ook Apple's OS, Google's Android en Linux/Ubuntu zijn daar mee vergelijkbaar).
Ik heb ooit kunnen nagaan hoeveel bits/bytes het Windows Vista besturingssysteem op mijn computer omvatte (en ga er van uit dat dit alleen maar meer wordt in de loop van de tijd). Dat was, het onvoorstelbare aantal van 16.127.598.592 bytes ofwel 129.020.788.736 bits ondergebracht in 77.100 bestanden in 14.011 mappen.

Nu hoeft er in principe maar één bit niet goed te staan en de zaak werkt niet meer naar behoren of zelfs helemaal niet meer. “Kwaadwillenden”, zoals dat in het moderne jargon heet, proberen die éne bit zodanig aan te passen dat hun doel (jou pesten of erger kaalplukken) wordt bereikt. Dat is één van de de redenen waarom en met grote regelmaat updates worden uitgebracht. Een belangrijke andere is dat er natuurlijk wel foutjes zijn gemaakt bij het programmeren van zulke enorme aantallen bits; ik heb ooit ergens gelezen dat er ca. 15.000 programmeurs aan Windows werken...... Bij het testen komen de relatief kleine foutjes er meestal nog niet uit maar na verloop van tijd vallen ze toch door de mand omdat de zaak dan niet goed meer functioneert. Ook een reden om te repareren via een update.

De “belangrijke updates” zou je dus altijd moeten installeren omwille van de systeemveiligheid. De “optionele updates” hoef je dus niet te installeren maar voor de veiligheid zou ik dat toch maar doen (althans ik doe het wel altijd).

Soms lukt het niet om een update te installeren. Dan kun je die, als het om iets gaat dat voor jou niet van toepassing is (het bepalen van nuttig of niet is voor de meesten een gokje) achterwege laten. Het verstandigst is het na verloop van een paar dagen of weken gewoon nog eens te proberen. Meestal lukt het dan wel....

Jan

10 september 2014 om 11:23.
Marixius zegt:

@Jan.Koll

Bij de optionele updates is het wel zaak om eerst goed te controleren waar ze voor dienen. Vooral bij updates van zogenaamde taalmodules is dit niet zonder risico. Er zijn diverse gebruikers die veronderstellen dat ze dan een extra woordenboek in hun tekstverwerkingsprogramma krijgen en dat daarmee een extra spellingschecker wordt verkregen als ze een document in een vreemde taal willen opstellen. Dat is dus niet het geval. Het gaat bij deze taalmodules om de taal van de gebruikers interface van Windows waar uit gekozen kan worden. Er zijn gebruikers die alle optionele taalmodules aanvinken, terwijl er maar één taal in de gebruikers interface actief kan zijn en voor de meesten van ons is dat toch echt Nederlands. Dus niet alle optionele updates zomaar installeren!

10 september 2014 om 11:37.
RuudM zegt:

Gupje  en Brundibar hebben,  net als ik, kennelijk de updates NIET op automatisch staan.
Maar dan nog: is aan de "optionele update" alleen te zien dat ie voor W 8.1 is.
Maar waarom optioneel?
In dit geval is niet te beoordelen of installeren noodzakelijk is.
Dit zijn de updates van vanmorgen.
Ruud

Updates.jpg
10 september 2014 om 12:20.
Marixius zegt:

@RuudM

Bovenin kun je in de rechterkolom zien dat er 9 belangrijke updates geselecteerd zijn.

In de linkerkolom zie je dat er 1 optionele update beschikbaar is, als je daar op klikt krijg je meer informatie over die optionele update. Zo kan het zijn dat de optionele update bedoeld is voor een specifieke gebruikersgroep waarmee een of ander probleem opgelost wordt. Ondervind je dat probleem niet, dan hoef je het dus ook niet op te lossen, vandaar "optioneel".

10 september 2014 om 12:27.
RuudM zegt:

http://support.microsoft.com/kb/2984006

Aanklikken van die optionele update om meer info te verkrijgen geeft als resultaat een webpagina van Microsoft (in  het Engels) waaruit nu ook bepaald niet simpel vast te stellen is waarvoor eigenlijk deze update dient.

De rechterkant van de updatepagina (zie plaatje) maakt de gebruiker ook niet veel wijzer
Het gros van de gebruikers zal dan ook zonder meer die update wel installeeren onder het motto "kwaad zal het wel niet kunnen"!
Want voor wie niet iets van de Engelse tekst begrijpt blijft het een raadsel.
Of zulke updates bij "automatisch" installeren ook meegenomen worden weet ik niet.


Ruud

Optioneel.jpg
10 september 2014 om 12:54.
Niekie zegt:

Ik heb alles op automatisch staan en maak me er geen seconde druk over. Heb er ook nog nooit enig probleem mee gehad.

Wie heeft jullie hier zo bang gemaakt van updates?

Niek

 

10 september 2014 om 17:28.
gupje zegt:

Niek, Het is niet dat ik bang ben. Maar ik vind het leuk/interessant om te weten hoe het in elkaar zit met waar ik mee bezig ben. En in de grote computer oceaan ben ik nog maar een klein Gupje en daarom heb ik best veel vragen. Ook vragen waar ik antwoorden kan vinden op mijn vragen en daarom geniet ik naast de vragen en antwoorden ook zo van de genoemde links. 

Bij deze dan ook alle vragenstellers en uiteraard beantwoorders van harte bedankt.

 

10 september 2014 om 19:03.
Niekie zegt:

Duidelijk gupje.  :-).

Zelf ben ik wijs geworden door Google en de ervaring van 18 jaar repareren en herstellen van laptops en pc's.

Maar ik kom hier in de clubs vragen tegen, die ik niet begrijp.

Je legt tenminste uit, dat je gewoon nieuwsgierug bent en dat is altijd leuk.

MS updates komen elke 2e dinsdag van maand uit, tenzij er haast bij is. (omdat er weer een ernstig lek in gevonden).

Heel soms (2 keer in de 18 jaar dacht ik) gaat dat mis. Ik heb wel pc's hersteld van die (tijdelijk) foute updates, maar had er zelfg geen last van.

Daarom laat ik het gewoon gebeuren. Microsoft heeft miljarden gebruikers, zo snel zullen ze een fout niet herhalen.

 

Niek

10 september 2014 om 19:56.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club