SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
Antivirusprogr. versus internetsecurity progr.
Geplaatst op 9 november 2014 om 19:45 door Marnvd

Enige jaren geleden beveiligden onze p.c. met een antivirus programma (betaald of gratis). Internet bankieren deden we hierdoor zorgeloos,wel kijken of we juiste site hadden. Opeens kwamen de aanbieders met internet security met o.a. het fenomeen "veilig bankieren". De prijzen gingen uiteraard ook omhoog.Kun je nu plotseling niet meer veilig internetbankieren met een "gewone" virusscanner of is het bedoeld om meer geld te verdienen. Graag een reactie, bij voorbaat dank.

2 reacties
Niekie zegt:

Dat is vaak een persoonlijk verhaal, waarbij het een beetje gaat over kennis en ervaring en een beetje over het "veiligheids gevoel".

Vergeet niet dat de media inspelen op "angst en sensatie". Natuurlijk moet je weten wat een Phissingmail is want daar helpt bijna geen enkel antivirus programma tegen.

Zelf werk ik al jaren op alle pc's met het als zeer matig bekend staande Microsoft Security Essentials.  Nog nooit een virus gehad.

Ik doe er bankzaken mee en verder eigenlijk alles.

Verder zijn er erg weinig antivirus programma's die ook iets doen tegen de ongewenste Adware. En dat kan ook niet, want dat loopt de gebruiker op door te snel te klikken en slecht te lezen.

Overigens test ik sinds vanmiddag Qihoo (gratis) uit. Link naar de site.  Gevonden in ComputerIdee nr 24 blz 43. Wordt beschreven als een compleet pakket waarin diverse scanners zijn ingebouwd.

Normaal ben ik helemaal niet zo voor die "alles in één" pakketen omdat ze de pc nog wel eens willen vertragen en ik best zelf kan beslissen wat wel mee mag opstarten of niet.

Dit programma regelt dat ook wel, maar wel met een duidelijke keuze die de gebruiker per onderdeel zelf kan invullen.

Tot nog toe ben ik zeer tevreden. Het is onmerkbaar aanwezig en laat voldoende keuze aan de gebruiker.

In tegenstelling tot bijv. Norton Internet Security, vertraagt het de pc niet.

En je zegt zelf al.... bij bankzaken kijken naar het juiste adres van de site en NOOIT op een link uit een emailtje klikken over welke bank of officiele instantie dan ook.

Maar nogmaals, dit is puur een persoonlijke mening van mij.

Niek

9 november 2014 om 22:08.
Dirk Boom zegt:

kan mij wel vinden in Niekie's verhaal. Security (defender) vind ook ik genoeg, niets doen met vreemde e-mails, geen obscure sites bezoeken, verder gewoon de PC gebruiken

10 november 2014 om 02:05.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club