SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
Tip in de nieuwsbrief van SW vandaag, veilig ?
Geplaatst op 25 november 2014 om 16:36 door RuudM

 

In Tips en Trucs van Seniorweb van vandaag wordt aangegeven hoe in Outlook.com een melding verstuurd kan worden (automatisch) dat je (tijdelijk) niet per email bereikbaar bent.

Lijkt me een slecht advies, spam verzenders krijgen dus ook een antwoord en dat wordt nu juist altijd afgeraden. Dan weet men immers gelijk dat het adres inderdaad bestaat?

Ruud

 

Tip.jpg
6 reacties
Marixius zegt:

Met de standaard instelling (zoals ook in de beschrijving staat) wordt alleen een antwoord gestuurd als de afzender in de lijst van contactpersonen staat. Een "spammer" zal - naar ik aanneem - niet in de contactenlijst voorkomen. Om aan iedereen een bericht te sturen zou je dus het (standaard) vinkje moeten weghalen. Dit is inderdaad niet raadzaam, hetgeen ook in het betreffende artikel staat.

25 november 2014 om 23:35.
Dirk Boom zegt:

Ik ben ook niet zo van dit soort berichten en al jaren zijn ze overbodig omdat e-mail meegaat op vakantie (smartphone, of tablet).

26 november 2014 om 00:49.
avatar
Ex-lid zegt:

Maar voor zakelijke mail kan ik het nut van zo'n automatisch bericht wel zien. Zeker in deze tijd, waarin het niet meer 'normaal' is dat mensen van maandag tot en met vrijdag werken en dus (zakelijke) mail beantwoorden.

Ook Gmail (wat ik gebruik) stuurt geen Out of Office-bericht naar spammers of mailinglijsten.

26 november 2014 om 10:12.
Dirk Boom zegt:

Uhm werken gaat juist 24x7 uur door.

27 november 2014 om 00:36.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik prijs me gelukkig, Dirk, dat ik te maken heb met relaties die zakelijk twee dagen onbereikbaar zijn als ze vijf dagen per week werken voor hun baas. En ik krijg altijd netjes een automatisch gegenereerd bericht dat ze er over zo en zoveel dagen weer zijn, en dat ik dan een antwoord kan verwachten...

27 november 2014 om 06:53.
Dirk Boom zegt:

Ik prijs mij nog gelukkiger brundibar dat ik niet meer werk  :-)  Werk destijds kende geen tijd, en het is natuurlijk prima en terecht dat iemand die er even niet is of niet wil zijn, zo netjes is om dat te laten weten. In de privesfeer vind ik ' out of office' berichten minder veilig, je weet maar nooit wie ze ziet.

28 november 2014 om 00:33.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club