SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
Antivirusprogramma
Geplaatst op 27 december 2014 om 12:31 door AnneM

Ik ben AnneM, nieuw lid van deze club.Ik las over de onvoldoende veiligheid van Windows Defender. Sinds kort hebben we een nieuwe computer,een laptop met Windows 8.1.Standaard Windows Defender. Daarnaast heb ik geinstalleerd: Malware bytes Anti Malware. Zou dit, met elkaar, voldoende zijn of is het beter Windows Defender te vervangen door een ander (gratis) antivirus programma? Groeten, AnneM.

5 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Daarover lopen de meningen uiteen, Anne.

Ik gebruik al jaren Windows Defender of zijn voorganger MS Security Essentials op een aantal computers. Nog nooit last van malware gehad. Bijkomend voordeel: Defender legt weinig beslag op de systeembronnen van je computer, zodat je PC er niet door vertraagd wordt.

Maar er zullen ongetwijfeld lezers zijn die het in het geheel niet met mij eens zijn, en je allerlei ander AV-spul aanraden. Ik ben er in tientallen jaren omgang met allerlei computers van overtuigd geraakt dat het grootste gevaar voor computers achter het toetsenbord zit; hoe verstandiger je met het ding omgaat, hoe kleiner de kans op 'besmetting'...

Het is niet verkeerd dat je MBAM als 'tweede mening' achter de hand hebt. Neem wel de gratis versie; de betaalde zal Defender (en elke andere antivirussoftware die op de achtergrond werkt) in de weg zitten.

27 december 2014 om 12:58.
AnneM zegt:

Bedankt voor de tip! Ik laat nu alles zoals het is. Groeten, AnneM

27 december 2014 om 14:21.
Jan.Koll zegt:

En als je dit goed beseft "...dat het grootste gevaar voor computers achter het toetsenbord zit; hoe verstandiger je met het ding omgaat, hoe kleiner de kans op 'besmetting'..." zoals Brundibar schrijft, ben je een heel eind op streek en maakt het niet meer zo heel erg uit of je een perfecte of een min of meer inferieure bescherming toepast want ook Windows Defender zal wel wat afvangen.

Wel even opletten dat in MBAM de realtime bescherming op uit staat.  In de betaalversie staat die standaard aan maar als ik het goed heb onthouden kun je die in de gratis versie ook activeren.  Niet doen dus.

En als het onverhoopt toch een keer mis gaat horen we wel weer.

Jan

27 december 2014 om 15:14.
AnneM zegt:

Bedankt Jan, AnneM

27 december 2014 om 15:56.
ton_j zegt:

Beste anne, e.a.,

Ik weet ook dat er in antivirusland verschillend gedacht wordt over de kwaliteit van de verschillende 'bestrijders'. Niettemin heeft de consumentenbond nu toch heel duidelijk laten weten in haar laatste test van deze programma's dat.... Defender onderaan bungelt qua bescherming. Ik zou een ander programma zoeken, keus genoeg en vaak ook gratis zoals Avira en AVG. Enne..Mbam is een prima hulpprogramma.

5 januari 2015 om 16:46.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club