SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
AVGfree fouten
Geplaatst op 8 maart 2015 om 10:59 door Klaartje

Werk met IE11  WLM  Windows7

Op mijn PC heb ik het antivirus programma AVGfree. Dit gebruik ik al jaren. Omdat WLM traag opstart, en traag werkt, heb ik gekeken bij "betere prestaties" van dit programma. (zie plaatje). Ik krijg de indruk dat ik dit voor één keer kan laten herstellen, maar als ik de overeenkomsten lees, twijfel ik daaraan.

Mijn vraag:  is het nodig het e.e.a. te herstellen? Of is dit een misleiding om tóch te moeten betalen? Ik kom daar niet uit.

Ook meerdere websites zijn traag. Dan staat dat "rondje"maar te draaien. Na ongeveer 1 minuut krijg ik dan de website. Is dat normaal?

Graag reactie. Vr.gr. Klaartje

 

AVGfree.JPG
5 reacties
RuudM zegt:

Klaartje:

zeker niet gaan betalen. Veel van de "fouten" stellen in feite niets of weinig voor. Gebruik maar een keer MalwareBytesAntiMalware en Emsisoft Emergency Kit ( de freeware versies)
Wat defragmentatatie betreft: Windows 7 en W 8.1 worden AUTOMATISCH door Windows gedefragmenteerd, hoef je zelf niets voor te doen.

Traagheid van een p.c. komt vaak doordat er veel tegelijk mee opstart of, wat ook kan, dat het werkgeheugen eigenlijk te klein is.
1 minuut voor een website opent is beslist niet normaal.

Ook opruimen (met Ccleaner) kan wat helpen, staan er (teveel ) herstelpunten, dat  kost ook nogal wat ruimte. Zijn (ook)  af te lezen met Ccleaner onder de knop Gereedschap en via daar tevens te verwijderen.

Ruud

8 maart 2015 om 11:24.
Niekie zegt:

Dat Tuneup verhaal van AVG zal weinig of niets helpen.

Als de specificaties van de pc goed zijn, vermoed ik Adware besmetting of een versleten hardeschijf.

Voor een Malwarebesmetting:

Begin met een scan met ADWcleaner link.  Klik na het installeren op “Scannen” en wacht totdat dat klaar is en je op "Verwijderen" kunt klikken en start opnieuw op.

Daarna doe je een volledige scan met de Free versie van Malwarebytes:link en verwijder alles wat gevonden wordt.

Buiten deze twee kan je ook nog:  Junkware Removal Tool gebruiken.  link.  Het nadeel van deze laatste is, dat als je hem eenmaal opgang hebt gebracht er geen weg terug is. JRT vraagt geen beslissingen van de gebruiker. Het maakt wel tevoren een backup van het register.

Als je met IE surft kan je daarna via het menu Extra, Internet Opties  en dan het tabblad Advanced je instellingen opnieuw instellen.

Kijk in het menu   “ extra “ ook even naar het "Invoegtoepassingen beheren".  Zorg dat daar maar 1 zoek machine staat en dat mag Bing of Google zijn.

Voor een schijfcontrole download je het programma HDTunePro. op deze site.

Na installatie klik je op het tabblad "health" of daar warnings staan.  Daarna klik je op het tabblad "Errorscan" en klikt daar op "Start".  Let wel op dat je bovenin de juiste schijf kiest. De schijfcontrole kan 1 tot 3 uur duren. Alle blokjes moeten groen zijn.

Mocht dit allemaal niets opleveren, zou ik graag de specificaties van de pc lezen.

Niek

8 maart 2015 om 12:27.
Klaartje zegt:

Dag Ruud,

Dat is dus duidelijk. Ik ben niet zo technisch op PC en weet dan ook niet wat ik bij CCleaner kan aankruisen.

Waar kan ik controleren of het werkgeheugen voldoende is? En hoe groot moet dat zijn?

Ik zal zeker Malwarebites eens controleren.

Bedankt voor je advies.

Vr.gr. Klaartje

8 maart 2015 om 12:28.
Klaartje zegt:

Dag Niek,

Ook voor jou dank voor al je adviezen!. Een gratis les;)). Ga vanavond hier mee aan de gang. Eerst even van de zon profiteren.

Jullie horen nog.

Groetjes Klaarte

8 maart 2015 om 12:33.
RuudM zegt:

Klaartje:

Gegevens over het systeem kan je vinden in het Configuratiescherm onder "Systeem" Zet de Weergave met het pijltje rechtsboven op Grote Pictogrammen, dat zoekt makkelijk. Dan is daar o.a. af te lezen de grootte van het werkgeheugen.
Over Ccleaner: (zie plaatje)

Klik op Gereedschap en dan komt onder andere de keuze mogelijkheid Systeemherstel. Daar is af te lezen hoeveel herstelpunten er staan.  Enkele is genoeg !

Ruud
 

Ccleaner.jpg
8 maart 2015 om 15:06.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club