SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
Crash via Kaspersky ??
Geplaatst op 27 maart 2015 om 10:12 door Jonathan

Goedemorgen.

Ik ben hier nieuw op dit forum en heb een probleem. Ik ben gebruiker geweest van Avast Premier. Aangezien Avast ingewikkelder en vooral opdringerig begon te worden ben ik overgestapt naar Kaspersky Total Security. Sinds de ingebruikname (van Kaspersky) krijg ik meerdere malen per week het gevreesde blauwe scherm te zien (crash). Nu geloof ik niet dat een kwaadwillende mij het ipv6 pakket heeft gestuurd om de bug (fout) in Kasperky te misbruiken. Mogelijk (heb ik van horen zeggen) moet een update van Microsoft, in combinatie met Kaspersky, daar verantwoordelijk zijn. Komt dit bekend bij iemand over, en zo ja, wat kan je er tegen doen. 

5 reacties
Truus zegt:

Of de crash daar aan ligt durf ik niet met zekerheid te stellen, maar

In ieder geval mag maar een virusscanner actief zijn op de pc. Controleer of defender van Windows uitgeschakeld is en of alle bestanden van Avast verwijderd zijn 

27 maart 2015 om 13:27.
ton_j zegt:

Ik lees hier ook wat onduidelijke berichten uit 2012 en 2013 over Kaspersky en blue screens. Een enkele keer in combinatie met Avast. 

In combinatie met een windows update heb ik geen melding gezien.

Je zou Avast (en Kaspersky) removal tools kunnen gebruiken. Meestal is het een conflict tussen restanten van virusscanners onderling. Voor Kaspersky staat die hier: 

http://support.kaspersky.com/common/service.aspx?el=1464#block1

Voor Avast hier: https://www.avast.com/nl-nl/uninstall-utility

27 maart 2015 om 13:30.
Jonathan zegt:

Dank voor het meedenken. Nee, restanten kunnen het niet zijn ben ik meestal wel nauwkeurig in met het verwijderen daarvan. En @Truus, die windows defender is al jaren uitgeschakeld twee virusscanners zorgen voor conflicten op je pc, maar voor de zekerheid nog even gekeken en was idd nog steeds uitgeschakeld. tijdens het typen van het berichtje van vanmorgen ook weer het blauwe scherm ineens. Duzzz..... ik wacht nog even wat reacties af en ga tussentijds even intensief googlen kijken of ik wat kan vinden. Mocht ik wat vinden, laat ik het hier ook op dit forum weten. 

27 maart 2015 om 16:28.
Jonathan zegt:

Hallo dan.

Toch crash door Windows update.

http://www.computeridee.nl/nieuws/windows-7-update-veroorzaakt-crashes-bij-rebooten/

Het probleem zit in de patch MS13-036/ KB 2823324 en wordt door Microsoft onderkend.

We gaan deze maar eens verwijderen en kijken wat het doet.

Hou jullie op de hoogte.

J.

27 maart 2015 om 21:29.
Jonathan zegt:

Nu al 3 dagen lang Kaspersky verwijderd en een proefversie van F-Secure gedownload, in die drie dagen nog niet weer een crash gehad (anders toch wel enkele malen per dag). Toch duidelijk dat Kaspersky conflicteerd met het e.e.a. Jammer, weggegooid geld dus die € 40,-- voor Kaspersky.

30 maart 2015 om 11:35.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club