SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
Malware
Geplaatst op 19 augustus 2015 om 20:19 door Rosa

Vandaag kreeg ik van mijn Avira free-antivirus bij het surfen de melding: malware aangetroffen. Nooit eerder gezien.Weet niet wat er nog meer bij stond. Ik werk op de laptop met Windows 7. Heb direct het programma: malware-antimalware free laten lopen maar er is niets gevonden. Er wordt nooit iets gevonden! De windows firewalstaat ingeschakeld. Heb nooit problemen, kan ik dit op z'n beloop laten? Dank u.

5 reacties
Niekie zegt:

Goed van Avira dat het dit vindt. Een firewall heeft weinig tot niets met virus of malware te maken overigens.

Ik zou er wel wat serieuzer naar kijken.

Bij een Malware besmetting :
Begin met een scan met ADWcleanerlink. Klik na het installeren op “Scannen” en wacht totdat dat klaar is en je op "Verwijderen" kunt klikken en start opnieuw op.

Daarna doe je een volledige scan met de Free versie van Malwarebytes: link en verwijder alles wat gevonden wordt. (heb je vermoedelijk al gedaan, maar dat is niet helemaal duidelijk).

Buiten deze twee kan je ook nog: Junkware Removal Tool gebruiken. link Het maakt tevoren een backup van het register.

Als je met IE surft kan je daarna via het menu Extra, Internet Opties en dan het tabblad Advanced je instellingen opnieuw instellen.
Kijk in het menu “ extra “ ook even naar het "Invoegtoepassingen beheren". Zorg dat daar maar 1 zoek machine staat en dat mag Bing of Google zijn.

Niek

19 augustus 2015 om 22:33.
Rosa zegt:

Dank je wel, Niek, ik heb je antwoord vast bestudeert, kan pas vanavond of morgen je raad opvolgen. De ADWcleaner link werkt niet, maar geplakt in Google heb ik genoeg keus.Moet ik voor de Junkware Removal Tool op de groene installeerknop drukken? Ik hoop er uit te komen.
Met Malwarefree had ik dus wel gescand, maar geen volledige.Genoeg te doen. Je hoort het wel als hetwerk gedaanis. Heb ( nog)? geen haperingen o.i.d. op de pc. Rosa.

20 augustus 2015 om 11:49.
Niekie zegt:

De link van Adwvleaner is nu hersteld.(de bovenste blauwe knop van de twee)
Voor Junkware R.T. staan er rechts 2 blauwe knoppen en ik kies altijd de bovenste.
Wat je op google zo maar vindt is vaak niet veilig en dan komt er nog meer rommel mee, als je niet uitkijkt.

Niek

20 augustus 2015 om 11:58.
Rosa zegt:

Niek,je duidelijke aanwijzingen heb ik precies opgevolgd. Ik was verrast dat deze 2 programma's niet werden geïnstalleerd maar even gebruikt kunnen worden. Ik heb beiden laten scannen + de malwarbytes eenvolledige scan die 70 min. duurde. Er zijn geen gedetecteerde objecten gevonden. De 2 tools lieten allebei een kladblok met wat gegevens achter die heb ik maar weg geklikt. Het was zeker loos alarm bij Avira, maar je leert ervan. En zal deze procedurevaker gaan doen.Dank je wel! jaren geleden was ik op het forum, dit is voor 't eerst in een club,voor herhaling vatbaar.
Rosa.

20 augustus 2015 om 21:29.
Niekie zegt:

Oke bedankt voor het terug melden.
Die 2 laatste scan programma's laten in het Engels zien wat ze vinden en verwijderen in principe alles wat niet goed is.

Niek

20 augustus 2015 om 21:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club