SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
SpyHunter
Geplaatst op 7 september 2015 om 21:21 door Herman99

Hallo, Vanavond had ik ineens SpyHunter nodig i.v.m. politievirus. Is dit eigenlijk wel een goed en veilig programma,of kan ik het nu beter weer weghalen?
m.v.g.
Herman

12 reacties
RuudM zegt:
SpyHunter is er alleen op uit betaling te vragen ! Er zijn meerdere betrouwbare anderen.
En nog gratis ook !
Malware Bytes bijvoorbeeld, en AdwareCleaner en als derde goede JRT.
Allen hier regelmatig aanbevolen.
Download ze alleen bij de bron en let op vinkjes!
Ruud
7 september 2015 om 21:45.
Niekie zegt:

Als je besmet bent (geweest) met het Ukash (ook wel politievirus), dan zou je er met spyhunter eigenlijk ook niet meer op kunnen werken. (De pc staat dan op slot).
Maar het genoemde virus maakt heel vaak je pc lid van een botnet, waardoor deze ingezet kan worden bij de zogenaamde ddos aanvallen. (tegen bijvoorbeeld Ziggo 2 weken geleden.)

Als ik zo'n pc binnen krijg, gaat de hd er uit, waarvan ik de data backup. (in de data zit geen virus).
Daarna wordt er een schone installatie uitgevoerd, om alle risico's uit te sluiten.
Als je daar tegen op ziet, zou ik nu toch wat online antivirus scans uitvoeren met bijvoorbeeld Eset . Of een andere betrouwbare antivirus scanner.
Maar ook wat scans met betrouwbare programma's tegen Malware zijn geen overbodige luxe.
En als de pc nu nog draait, maak even een backup van je persoonlijke data. (Geen Windows backup, want dan neem je sporen van het virus mee naar de backup).
Want redelijke kans dat je er morgen opnieuw mee wordt geconfronteerd.

Niek

7 september 2015 om 22:24.
Herman99 zegt:

Bedankt voor jullie antwoorden. Vanmorgen was het virus al weer terug. Ga er-geloof ik-maar even mee naar de pc-zaak. SpyHunter heeft het er weer afgehaald.Maar je blijft zo bezig. Ik kan dan niet meer op internet met Internet Explorer, wel met Edge.
groet,
Herman

8 september 2015 om 08:34.
Herman99 zegt:

Waar kan ik trouwens het beste MalwareBytes downloaden?
Herman

8 september 2015 om 08:36.
Niekie zegt:
8 september 2015 om 08:48.
Herman99 zegt:

RuudM heeft gelijk.! SpyHunter is een waardeloos programma. Geeft telkens weer besmettingen weer (altijd dezelfde), terwijl MalwareBytes niets ziet. Ik merk ook niks meer,alles werkt goed.! Heb nu MalwareBytes gedownload. Is dit maar 14 dgn.geldig? Hoeveel kost de betaalde versie...en is het dat waard.! Of kun je later weer gewoon een 14-dgn versie krijgen?

8 september 2015 om 12:37.
Niekie zegt:

Nou.... als je goed leest tijdens de installatie, krijg je aan het eind 2 vinkjes te zien.
De bovenste met iets van " De gratis probeer versie gebruiken"(die is inderdaad maar 14 dagen bruikbaar en moet je dus uitvinken.
En het 2e vinkje daar staat achter iets van: "Start AntiMalwarebytes" Die laat je dus staan.
Maar als je nu opnieuw opstart is er dan geen "politievirus" meer?
Lees ook nog even de opmerkingen in mijn eerste reactie hier.

Niek

8 september 2015 om 13:25.
Herman99 zegt:

Nee,niks meer te zien van een virus. Het blokkeerde ook alleen maar Internet Explorer. Met EDGE kon ik wel op internet.Vanmorgen eerst nog met SpyHunter gescand,maar die gaf dezelfde besmettingen aan als gisteravond.Weer gescand met MalwareBytes,en die vond niks.
Daarna weer met SpyHunter,hetzelfde liedje weer,zelfde besmettingen.En die waren er helemaal niet. Heb SpyHunter er nu af gegooid.(jammer van het geld)! Maar ik begrijp dat je MalwareBytes ook gratis kunt gebruiken
groet
Herman

8 september 2015 om 15:32.
Niekie zegt:

Wat je vertelt, kan inhouden, dat het virus nog steeds aanwezig is en mogelijk ruimte biedt aan meer virussen om zich op je pc te nestelen. Ik hoop dat je intussen een backup van de data hebt gemaakt, want straks komt er één bij, die al je bestanden versleutelt.
Probeer deze ook eens:
Een scan met ADWcleaner link. Klik na het installeren op “Scannen” en wacht totdat dat klaar is en je op "Verwijderen" kunt klikken en start opnieuw op.
En : Junkware Removal Tool link Het maakt wel tevoren een backup van het register.

Heb je met je eigen antivirus programma al een zo diep mogelijk scan uitgevoerd?

Niek

8 september 2015 om 16:05.
Herman99 zegt:

Niek, Een back-up is er wel. Zal straks nog een nieuwe maken. Wat die bestanden betreft...die staan bij mij bijna allemaal in de "cloud". (Dropbox en OneDrive). Kunnen ze dan ook versleuteld worden door onbevoegden? De JRT is wat te moeilijk voor mij,en ADW vind ook niks.Heb nog gekeken op security.nl, en gevraagd of ik in een Botnet zit.Antwoord was dat ik niet bekend ben in de database.Ook waren er geen kritieke poorten geopend.Mijn virusprogramma (NORTON) ook nog even "diep"laten zoeken,ook niks.Ook niet veel internetverkeer (LED)knippert niet.
Niek,zeg eens eerlijk je mening...Is het nodig dat ik de pc na laat kijken?Dan moet dat vlg.week.(deze week konden ze niet meer)Als je zegt van wel...doe ik het.! groet, Herman

8 september 2015 om 19:38.
Niekie zegt:

Nee hoor. Als het virus niet meer de kop op steekt en security.nl heeft die punten gecontroleerd dan lijkt het me wel veilig.

Je andere vraag over in de cloud en besmetting: Als je daar automatisch ingelogd bent worden bijvoorbeeld met het Coinvault gijzelings/versleutelings virus die locaties ook mee genomen bij de versleuteling.

Niek

8 september 2015 om 20:18.
Herman99 zegt:

Bedankt Niek. Weet even genoeg Wacht maar even af.
Herman

8 september 2015 om 20:58.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club