SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
Anti virusprogramma
Geplaatst op 20 oktober 2015 om 09:14 door cnhvandijck

In het meest recente exemplaar van COMPUTER EASY staat op pagina 62 een artikel welke over het ( momenteel) beste gratis antivirusprogramma AVAST gaat.
Het artikel lezende belooft het heel wat.
Heeft iemand ervaring met dit gratis programma en zou het inderdaad verstandig zijn om mijn huidige , ook al gratis , antivirusprogramma hiervoor te verwijderen van mijn desktop PC ?
Graag reacties.
PS: ik werk met Windows 7.

9 reacties
Niekie zegt:

Welk gratis antivirus pakket gebruikt u nu?
Het is vrij lastig om niets met Avast te vergelijken.

Niek

20 oktober 2015 om 12:59.
cnhvandijck zegt:

Hallo Niek.
Ik gebruik nu het gratis : MICROSOFT SECURITY ESSENTIALS als antivirus programma.
Eens per week (of eerder als het kasteel-symbooltje van GROEN naar GEEL of ROOD verkleurt) laat ik het programma mijn PC scannen.

Hoop dat je wat aan deze info hebt.
m.vr.gr.

22 oktober 2015 om 15:24.
Niekie zegt:

Oke. Avast is zeker niet slecht, maar geeft wel vaak hinderlijke popups, of je het toch niet wilt kopen.
Wat je nu gebruikt is één van de slechtste eigenlijk.

Zelf gebruik ik 360 total security.
In de laatste tests kwam die er ook goed vanaf. Geeft weinig systeem belasting en zorgt zelfs dat Windows updates worden bijgewerkt.
HIER zou je die kunnen downloaden.
En hier vindt je de laatste tests.

Niek

22 oktober 2015 om 15:47.
cnhvandijck zegt:

Hallo Niek.
Zoals je weet heb ik een week of 2 geleden dat anti virusprogramma 360 total security geïnstalleerd.
Sinds die tijd krijg ik meer dan ik eerst had, popup's door mijn programma's op internet.
Is dit "normaal" bij dit anti virusprogramma ? Zo nee, wat kan ik dan eventueel doen om deze vele en irritante popup's te miniseren of uit te bannen ?
Graag je advies.

31 oktober 2015 om 09:25.
Niekie zegt:

Als je veel popups hebt, worden die vaak veroorzaakt door Adware. (rommel die mee komt met gratis downloads). Geen enkel antivirus programma is daar tegen gewapend, omdat je als gebruiker zelf vaak over de weg te halen vinkjes heen leest.

Begin met een scan met ADWcleaner LINK. Klik na het installeren op “Scannen” en wacht totdat dat klaar is en je op "Verwijderen" kunt klikken en start opnieuw op.

Daarna doe je een volledige scan met de Free versie van Malwarebytes: LINK en verwijder alles wat gevonden wordt.

Buiten deze twee kan je ook nog: Junkware Removal Tool gebruiken. LINK. Het maakt wel tevoren een backup van het register.

Als je met IE surft kan je daarna via het menu Extra, Internet Opties en dan het tabblad Advanced je instellingen opnieuw instellen.
Kijk in het menu “ extra “ ook even naar het "Invoegtoepassingen beheren". Zorg dat daar maar 1 zoek machine staat en dat mag Bing of Google zijn.

Niek

31 oktober 2015 om 11:59.
Dirk Boom zegt:

Microsoft Essentials mag dan niet de beste zijn, het werkt probleemloos. Bij normaal internetgedrag werkt het goed genoeg. Problemen ontstaan eerder door het gedrag van de gebruiker dan door een matige virusscanner. Maar wie obscure internetsites bezoekt, raad ik een super virusscanner aan.

1 november 2015 om 09:26.
cnhvandijck zegt:

Ik heb getwijfeld of ik op de reactie van Dirk Boom zou moeten reageren of niet.
Doe het toch.
In de reactie wordt de indruk gewekt als zou het door mij ondervonden probleem van de redelijk vele en irritante "pop-up's " te wijten zijn aan het bezoeken van obscure internetsites.....
Nou laat ik één ding voorop stellen en dat is dat ik op mijn leeftijd geen enkele behoefte heb aan OBSCURE sites. Wij reizen redelijk veel en voor onze reizen haal ik informatie van internet.
Ook lees ik via de absoluut normale site STARTPAGINA , de kranten en ook daar is niks OBSCUURS aan. Het is juist de laatste internetsite ( Startpagina ) waar ik veel vervelende "pop-up's " van ondervind.
Ik heb dan ook besloten om mij verre te houden van de reactie van de heer Boom , ondanks dat hij mijn naam nog net niet in verband brengt met de door hem genoemde obscure sites.

1 november 2015 om 10:44.
Dirk Boom zegt:

Excuus. Met obscuur bedoelde ik niet wat u eruit opmaakt. Ik bedoel ermee dat er sites zijn die er goed uit kunnen zien maar die toch ongewenste inhoud bevatten. Bijv. Softonic. Dit kan ook bij reissites voorkomen immers veel mensen zijn geïnteresseerd dus er kan er wel eens één tussen zitten die iets met de computer doet wat u niet wilt. Virusscanners helpen bij het traceren van zulke dingen maar de gebruiker kan ook zelf attent zijn. Zoals wel eens wordt gezegd: als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook zo.
Een site die ongevraagd allerlei popups op uw computer veroorzaakt of uw computer onuitgenodigd aan het werk zet, of uw startpagina zó maar wijzigt, noem ik obscuur. Ik zal een volgende keer een andere term gebruiken.

1 november 2015 om 12:33.
Niekie zegt:

Niet zo netjes inderdaad, maar Dirk zal dat vast niet zo bedoeld hebben.
Heb je de scans nog gedraaid en werd er veel gevonden?
Niek

1 november 2015 om 12:35.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club