SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
Pas op met Google +
Geplaatst op 1 november 2013 om 21:50 door Jan.Koll
In de Volkskrant van 01-11-2013 wordt geschreven dat ook Google + zich rechten toe-eigent die je niet zou moeten willen afstaan.... Ik denk dat de concurrentie van het onverzadigbare, inhalige (in $$$$ dus) Facebook ze in de nek hijgt.

Lees het artikel eens en let vooral op:
Het geven van een +1 via het sociale netwerk Google+ of het achterlaten van een recensie in betekent onder de nieuwe voorwaarden dat de gebruiker Google toestemming geeft om deze gegevens te gebruiken, zo ontdekte The New York Times. Zo kan er onder een Google-ad plotseling een naam van een vriend staan: 'Dit restaurant is geweldig'.

Toevallig heb ik vanmiddag een nieuwe Gmail e-mail adres aangemaakt en ja, je wordt tegenwoordig direct ingelijfd bij Google +, dus de 'dienst' waar het hier over gaat. Na aanmaken van het account (ik heb per activiteit op het internet een e-mail adres, erg makkelijk) ben ik naar het nieuwe account gegaan en klikte op het pijlpuntje achter mijn naam (rechtsboven). Er verschijnt een pop-up venstertje waarin je naar 'Account' kunt gaan. Helemaal onderaan op de pagina die opent kun je dan + uitschakelen als je enige privacy op prijs stelt... Let wel op welke optie je kiest want als je het verkeerd doet is je hele account, dus e-mail adres, weg!

Jan
4 reacties
Zippper306 zegt:
Google moet verboden worden.

Google = Evil
3 november 2013 om 08:45.
Jan.Koll zegt:
Zippper306, wat denk je dan van Facebook.......
3 november 2013 om 17:03.
advp zegt:
Helemaal mee eens Jan

gegroet
advp
7 november 2013 om 12:46.
Zippper306 zegt:
google is en blijft evil. google wil namelijk alles van je weten, ze willen zelfs het EPD overnemen. Ga maar eens internetbankieren met die Chrome browser, alles wat je intypt wordt naar google verstuurd nog voor dat je op Enter toets hebt gedrukt.
Gebruik maar eens een http / https debugging programma, dan schrik je wel even, maar google is hier blijkbaar heilig, en op google wordt geen kritiek geduld.
24 november 2013 om 18:39.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club