Menu Zoek

Video-Club

1 oktober 2013
jnwoldman
410
157
Iedereen die houdt van filmen met een digitale (film)camera, wisselt hier ervaringen uit over het maken van opnames en videobewerking.
pinnacle 15 exportfout
Geplaatst op 19 juni 2018 om 16:07 door CHRIVABUS

L.S. Ik heb mijn vakantiefilm in twee delen uitgevoerd (2x ca 55 min.) Het eerste deel kwam probleemloos tot stand. Het tweede deel gaf tijdens "film maken" de mededeling: exportfout:echte tijd(berekeningsfout)
0/84098 @ 00.00.00.00-0056.03.23.
Bij een tweede poging verscheen de mededeling: exportfout:echte tijd.
e:\kroatie deel 1 2018\render/kroatie juni 2018 deel 2 f5780261\dvd\studiosequence\temp.
Ik kan geen fouten ontdekken.
Wie kan mij helpen? b.v.d.Christ van Bussel

2 reacties
DVD schijf
Geplaatst op 19 juni 2018 om 13:36 door motermuis

ik heb vakantie films gefilmd met een filmcamera die heb ik toen overgezet op een video toen op een dvd schijfje maar ik zou zo graag die dvd op een USB stick willen zetten maar ik weet niet hoe dat moet kan iemand mijn zegen hoe ik dat moet doen aub alvast bedankt
Hermina

2 reacties
Pinnacle 19
Geplaatst op 16 juni 2018 om 08:46 door 220203

Goede morgen allemaal,
Enige tijd geleden heb ik hier een bericht geplaatst over het feit, dat het voor mij niet mogelijk was om films te importeren in de beschikbare software. Ik gebruik Pinnacle studio 19 en als laptop Lenovo V110 - 15ISK. Import vanuit de camera naar de laptop biedt geen problemen. Importeren vanuit het bestand in de laptop naar Pinnacle gaat niet. Enkele bestanden worden correct geïmporteerd en dan stopt het. Voor de adviezen, die u mij destijds heeft gegeven hartelijk dank. Achteraf blijkt, dat genoemde laptop te zwak is voor Pinnacle 19. Omdat ik niet van plan ben om een nieuwe laptop te kopen heb ik besloten om lichtere software aan te schaffen. Ik denk hierbij aan Pinnacle studio 14 of 15 of gelijkwaardig.
Wie kan mij uit de brand helpen met een dvd, waarmee ik een en ander kan installeren ? Elk advies is welkom.
vriendelijke groeten

1 reactie
Magix Video de Luxe na Windows 10 upgrade 1803
Geplaatst op 11 juni 2018 om 21:20 door stortfilm

Na de upgrade van Windows 10 naar versie 1803 (de april-update) werkt bij mts bestanden bij Video-de Luxe (alle versies) het geluid niet meer. Het lijken dus stomme films. Na een heleboel zoeken en proberen van wijzigen van instellingen het probleem gegoogled. Op de site van Magix was de reden bekend. De upgrade naar versie 1803 heeft een belangrijk deel (een bepaalde codec) verwijderd. Magix werkt nog aan een oplossing van dit probleem, maar publiceerde wel een oplossing waarbij het probleem opgelost kon worden. De oplossing is de volgende:
Laadt een klein MTS bestand in uw nieuwe project
Klik dan op Bestand
Kies Film exporteren
Kies Video als MPEG
Zet in volgende scherm een vinkje bij Alle weergeven
In de regel daarboven, klik op preset standaard DVD Pal AC3
Klik op OK, exporteren
Dan wordt gemeld dat audio codec nodig is
Installeer deze
Wacht tot film klaar is
Sluit Magix Video de Luxe af
En start weer opnieuw op. Dan behoort het probleem opgelost te zijn
Succes

5 reacties
Tempo bij afspelen is te snel
Geplaatst op 24 mei 2018 om 17:10 door soesafoon

Goedemddag,

Bij een enkele film gebeurt het volgende.

Bij het afspelen is het tempo te snel.
Wat moet ik doen om het tempo weer normaal te krijgen zoals bij mijn andere films?
ik werk met Pinnacle 14
Alvast dank,
Kalo

2 reacties
Film iPhone kantelt in W7
Geplaatst op 24 mei 2018 om 00:19 door ququlequ

Dag Experts,
Ik maak op mij IPHONE een staand filmpje. Op mijn IPHONE wordt deze ook staand afgespeeld. Geen probleem. Nu zet ik dat filmpje op mijn computer. Als ik dat wil afspelen met windows player dan wordt dat filmpje liggend weergegeven.
Weet iemand van u hoe dat op te lossen?
Alvast mijn hartelijke dank.

6 reacties
Geluid niet synchroon
Geplaatst op 17 mei 2018 om 08:28 door wingco320

Ik heb net een filmpje gemaakt met m'n webcam - HP 3100 - maar het geluid loopt niet lipsynchroon. Hoe krijg ik dat voor elkaar in PS 21?

2 reacties
Hulp bij project
Geplaatst op 8 mei 2018 om 08:58 door Maxel

Goedemorgen, Heb ruim dertig jaar mijn beroep als fotograaf en galeriehouder met veel plezier uitgeoefend. Samen met mijn vrouw heb ik galerie Speijer&Vogtschmidt en een kunstrubriek in Elsevier weekblad gerund. De afgelopen 8 jaar heb ik zoveel mogelijk analoge film en geluidsdragers gedigitaliseerd. Ik ben nu toe aan het maken van een overzichtelijk/chronologisch beeldverhaal van deze periode. Het ontbreekt mij echter aan de technische kennis om dit te realiseren. Is er misschien iemand of een club of groep waar ik mij bij kan aansluiten om e.e.a. te verwezenlijken? Ik hoop dat u mij verder kunt helpen. Vriendelijke groet, Max Speijer m.speijer@chello.nl

6 reacties
film downloaden
Geplaatst op 30 april 2018 om 13:44 door 1486HENK

Goede middag,Ik wil graag een pathe filmpje van internet downloaden. Ik heb verschillende converters geprobeerd maarde filmpjes zijn waarschijnlijk goed beveiligd dus het lukt mij niet Hieronder de site Vriendelijke groet TINEKE https://www.britishpathe.com/video/louis-armstrong-tours-africa

15 reacties
Importeren Pinnacle 19
Geplaatst op 19 april 2018 om 12:56 door 220203

Ik heb nog steeds moeite met het importeren van mijn films vanaf mijn camera naar de software Pinnacle 19 plus. Mijn systeem werkt als volgt: ik beschik over een camera JVC GZ MG 630AAG. Deze heeft een harde schijf. Ik koppel de camera aan mijn laptop Lenovo V110-15ISK. Dan vormt zich een bestand Everio. Ik open dit en krijg dan bestand TS Video. In laatstgenoemd bestand hebben zich nieuwe genummerde bestandjes gevormd, zoals P03C enz. Dan open ik Pinnacle ga naar importeren, klik op assets, krijg dan onder andere Everio, open dit en dan worden de genummerde bestandjes zichtbaar. Als ik deze dan selecteer en druk op scannen en importeren dan verschijnt rechtsonder een tabblad. Dit vermeldt het aantal te importeren shots en het aantal bestanden die op dat ogenblik worden geïmporteerd, .Hier ligt nu het probleem. Als ik b.v. 76 filmpjes heb , die ik wil importeren, dan stopt het b.v. bij no. 15 - het blauwe cirkeltje blijft draaien, maar er gebeurt niets meer. Tenslotte wordt er dan niets geïmporteerd.HOE LOS IK DIT OP ?

5 reacties
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.