SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Video-club

1 oktober 2013
Niekie RoyBosman
453
144
Iedereen die houdt van filmen met een digitale (film)camera, wisselt hier ervaringen uit over het maken van opnames en videobewerking.
DVD/RW
Geplaatst op 18 juli 2019 om 20:54 door gipsy

Heb een stuk video klaar gemaakt met studio20 en om het resultaat te bekijken probeer ik het te branden op een DVD+RW dit lukt niet , hij maakt een schijfbeeld en blijft dan op 50% staan dus hij brandt het schijf beeld niet. Heb een gebruikte DVD+RW gebruikt en gaat hem dan eerst wissen zoals het hoort en blijft dan ook hangen ! Met een nieuwe DVD+RW hetzelfde probleem. Stop ik nu een gewone DVD in de brander maakt Studio ook schijfbeeld en brand deze zonder problemen op de DV en sluit hem ook af.
Wat is de oplossing om toch een DVD + RW te branden zodat ik deze dvd kan wissen en weer kan gebruiken ?
Groetjes
Cees

11 reacties
Screen Recorder
Geplaatst op 16 juli 2019 om 09:18 door Cinecor

Ik ben op zoek naar een goede screen recorder die geen onderdeel is van andere software en dus relatief weinig of niets kost. Wie heeft ervaring met welke software?

13 reacties
Eenvoudige filmbewerking in Windows 10
Geplaatst op 9 juli 2019 om 21:15 door ivries9

Beste collega’s sinds kort heb ik Windows 10. Nu zoek ik een eenvoudig filmbewerkingsprogramma zoals destijds Windows MovieMaker. Hiermee heb ik altijd heel fijn kunnen werken, per slot wil ik bij films slechts eenvoudige dingen doen zoals films verenigen tot één film. En verder: slechte stukken eruit, geluid en tekst toevoegen.
Wie kan mij aan de naam van zo’n filmbewerkingsprogramma helpen zodat ik dit in de app-store kan aanschaffen?
Met bij voorbaat dank en clubgroeten,
Adriaan
Clubnaam: ivries9

4 reacties
Handleiding openshotvideo
Geplaatst op 9 juli 2019 om 14:06 door Fred

Goede middag,
Een vraag,is er ook een Nederlandse stap voor stap
handleiding voor Open Shot Video Editor ?
Of misschien in boekvorm.

2 reacties
AXP wat doe ik er mee
Geplaatst op 22 juni 2019 om 21:57 door WePaSoest

Ik heb een voor mij een onoplosbaar probleem. Ik leg het uit. In de voorbije jaren heb ik heel veel films opgenomen, analoog. Het werd tijd daar iets meer mee te doen dan alleen maar bewaren. Ik besloot de films te digitaliseren, prima gelukt. Pinnacle 21. Vervolgens mappen gemaakt naar onderwerp: school, vakantie, verjaardagen enz. Die ben ik gaan monteren tot hapklare filmpjes met hier en daar een tekstblokje, een muziekje. De montages opgeslagen in een aparte map. Plotseling kan ik die films, die montages niet meer openen met Pinnacle 21. Waar de originele filmpjes zijn gedigitaliseerd en opgeborgen in een MP formaat, staan alle montages nu plotseling in een AXP-formaat en die kan ik niet openen met Pinnacle 21 en ook niet met de VLC-mediaplayer. Nou heeft mijn schoonzoon de films op zijn computer bekeken, een apple, misschien?
Wat is hier aan de hand? Wie heeft een oplossing?

19 reacties
pinacle 21 leest de film niet
Geplaatst op 22 juni 2019 om 21:46 door WePaSoest

Ctrl/Cmd+V

3 reacties
Merkwaardige NLE
Geplaatst op 16 juni 2019 om 11:54 door Cinecor

Ik blijf Studio toch een zeer merkwaardige NLE vinden. Ik lees regelmatig dat je soms mappen moet verwijderen om het goed te kunnen laten functioneren of zelfs om iets te herstellen. Je vraagt je dan af wie heeft die mappen dan aangemaakt? Ik denk niet de gebruiker, maar Studio zèlf, zoals dat bij die software ten onrechte meer voorkomt. Ook zie ik dat bepaalde data door Studio automatisch op de systeemschijf (C:\) worden geplaatst. Dat hoort niet. Dat dient de gebruiker altijd zelf te kunnen bepalen. Om de C schijf te ontlasten is er ook een tweede harde schijf nodig. Anders zal de systeemschijf op een gegeven moment vol raken en zullen de programma's langzamer of niet meer foutloos werken. Op die tweede schijf horen niet alleen de bronbestanden thuis, maar ook ALLE projectbestanden, zoals het projectbestand met de evt. automatische back up, de renderbestanden, de cachebestanden, enz. Vóór dat een project wordt aangemaakt is het nodig om in de Windows Verkenner een mappenstructuur aan te brengen, zodat alles overzichtelijk blijft en gemakkelijk is terug te vinden. Als het project is beëindigd (de film is helemaal af) dan kan de complete mappenstructuur naar een externe harde schijf worden gekopieerd en kan altijd weer op de tweede schijf in de PC worden gezet om er weer als project aan te gaan werken.

7 reacties
AVCHD bestand importeren in Pinnacle Studio 15
Geplaatst op 11 juni 2019 om 09:41 door frans2005

Kan het AVCHD bestand van mijn Sony camera niet importeren in mijn Pinnacle studio 15 software.
Als ik een conversie programma moet kopen welke adviseert u mij dan?

33 reacties
montage program pinnacle 18 wil niet starten
Geplaatst op 6 juni 2019 om 13:28 door André Duy

Wie kan mij vertellen of helpen. Ik werk met Pinnacle studio 18 Ulimate wat ik aan het leren ben met behulp van de lessen van J.Woldman. Wat niet gemakkelijk is maar het vorderd gestaag. Wat is er nu aan de hand gisteren wilde ik tijdens een bewerking wat veranderen tot opeens mijn program van het scherm verdween. Ik heb van alles geprobeerd maar verder dan het startscherm kom ik niet . dit beeld blijft even en dan is het weer weg. soms verschijnt op de taakbalk het icoontje van Pinnacle met daarnaast het beeldje van mijn beginscherm om te gaan monteren wat gelijk weer verdwijnt. het program Pinnacle verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. dit is goed gegaan maar het programma doet het niet meer. Het lijkt wel of iets anders het verhinderd ,het wil wel maar het beginbeeld blijft hangen en verdwijnt dan weer na enige seconden. graag advies of thuis hulp

3 reacties
Schermopname gebruikt TE VEEL memory (kB's).
Geplaatst op 6 juni 2019 om 00:59 door 551116

Ik ontdekte Windows+G (Gamebalk) hij neem ALLES op wat op het scherm komt (ook TV-films). Fantastisch. Alleen gebruikt hij ontzettend veel memmory (met mp4). Weet iemand een gratis converter, die het gebruikte memory drastisch kan verminderen?

Bij voorbaat dank voor het snelle ANTWOORD., Karel

4 reacties
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.