Menu Zoek

Video-club

1 oktober 2013
Niekie RoyBosman
470
762
Iedereen die houdt van filmen met een digitale (film)camera, wisselt hier ervaringen uit over het maken van opnames en videobewerking.
probleem opstarten pinnacle 23.
Geplaatst op 1 april 2020 om 15:35 door Maartje77

Heb onlangs een nieuw pinnacle 23 programma geinstalleerd .Vanaf 19 naar 23 was wel een verschil, maar ik kon er al redelijk mee werken. Totdat een paar dagen geleden plotseling bij het afsluiten 2 zwarte schermen over mijn film kwamen. ik kon ze niet wegkrijgen dus heb ik de computer afgesloten. .De volgende dag bij het opstarten kwam eerst het logo, toen kwamen die 2 zwarte schermen erbij, die vielen ook weer weg en bleef het cirkeltje draaien bij int. data en viel toen weg, zonder dat er een mededeling achter bleef. Heb een hulpvraag naar Pinnacle gedaan maar daar kom ik niet uit. Ook een vraag gesteld via Joop Woldman. Ook die hulp werkte niet. Ik ben nu een beetje hopeloos aan het worden. Ik zit er over te denken om alles oer Pinnacle van mijn pc te halen en dan weer opnieuw te installeren maar dat durf ik eigenlijk niet. Ik heb wel een CD gekregen maar of dat allemaal voor de 2e keer gaat werken weet ik ook niet. Weet iemand soms een oplossing ?? Alvast bedankt voor
de reactie. Vr.Gr. Maartje

2 reacties
CyberLink PowerDirector 11
Geplaatst op 31 maart 2020 om 18:40 door lrakhorst

Sinds kort gebruik CyberLink PowerDirector 11 om oude video banden te digitaliseren naar mijn pc. Na een paar minuten stopt het proces en krijg ik de melding OP DEZE FILM RUST AUTEURSRECHT. OPNEMEN IS VERBODEN. Het zijn door mijzelf gemaakte opnames. Hoe los ik dit op?
Alvast bedankt voor jullie reactie.

17 reacties
Videoconverter 4/3 naar 16/9
Geplaatst op 30 maart 2020 om 19:35 door woranje

Ik wil een (gratis ?) videoconverter programma aanschaffen om mijn videoformaat aan te passen van 4/3 naar 16/9. Welk programma kan ik het beste nemen en hoe weet ik of het veilig is?
Met dank en vriendelijke groet

4 reacties
slideshow of presentatie maken in adobe photoshop 11
Geplaatst op 30 maart 2020 om 15:22 door Naaldwijk19

Hi,ik wil een presentatie maken in adobe photoshop ,ik heb no 11 en 15 ik wil in het formaat 16x9 gaan werken.ik zoek eigenlijk een soort workshop hierover of wat dan ook.ik woon in naaldwijk/westland
Heeft iemand een idee waar ik me kan wenden ? of wat dan ook om e.e.a te leren
Ben van Elswijk

4 reacties
Pinnacle 12 geeft melding
Geplaatst op 29 maart 2020 om 21:02 door MarkMast

L.S., Mijn filmbewerkingsprogramma Pinnacle12 geeft sinds kort meldingen waar ik niets mee kan doen. Ik stuur u 2 printscreens op; de eerste laat de melding zien, de tweede het resultaat als ik kies voor de optie 'nu activeren'. Heeft u een oplossing? Mvg, Mark Mast

Titel aangepast, die was 7 regels lang. Bij een bericht kunt u maar 1 bijlage plaatsen. (U kunt wel gelijk een reactie op uw eigen bericht geven, met een eigen bijlage) mede-beheerder Roy

Pinnacle2.png
10 reacties
VLC converter van .mpg naar .mp4
Geplaatst op 27 maart 2020 om 21:18 door KarelStromph

3 jaar geleden deed ik dat dagelijks (sindsdien nooit) maar nu lukt het mij niet.

Wie weet hoe dat moet? De Engestalige antwoorden heb ik geprobeerd, maar het lukt niet. Ergens sla ik wellicht een stap over. Degeen die het weet, zou die stap voor stap willen uitleggen? Bij voorbaat dank, Karel

2 reacties
Pinnacle Studio 14 installeren
Geplaatst op 26 maart 2020 om 18:01 door Boris1951

Ik kan Pinnacle Studio 14 niet op mijn pc installeren. Als ik klik op installeren, dan krijg ik de melding dat de installatie wordt voorbereid met Install Shield Wizard. Vervolgens krijg ik tijdens deze voorbereiding (zonder zelf actie te ondernemen) de melding: "U hebt ervoor gekozen de installatie af te sluiten. Set up wordt nu afgesloten. OK"
Ik klik dan op "OK" en dan wordt de installatie inderdaad afgesloten; zo gaat dat steeds.
Weet u hoe ik dit "Pinnacle Studio 14" -programma toch kan installeren? Is er iets mis met de Install Shield Wizard, en hoe kan ik deze aanpassen dan wel aanvullen?

1 reactie
Sound effects
Geplaatst op 23 maart 2020 om 13:48 door Cinecor

In een vorige bericht (dat helaas werd afgesloten door de beheerder) gaf ik wat tips op een leuke opname van een bever, gemaakt door Wil Gipman. Dat gaat hoofdzakelijk over het gebruik van geluidseffecten, vooral als het livegeluid minder goed past bij de beelden. En ook het inkorten van het shot (zgn découpage).
Nu blijkt (nooit geweten...) dat je hier op een simpele wijze een YT link kan aangeven probeer ik een vergelijkbaar voorbeeld te plaatsen van een film die ik ooit maakte in Tasmanië. Misschien ook een aansporing om meer van dit soort films te behandelen in deze club in het kader van "ervaringen uitwisselen over videobewerking"? Zie één van de genoemde doelstellingen van deze club. Wat vinden jullie van mijn idee?

2 reacties
BIB (picture in picture), deel 3, les 28
Geplaatst op 20 maart 2020 om 16:02 door Jan1935

Geachte deskundigen
Ik werk met Studio23-Ult en W10
Ik ben bezig met een project bestaande uit foto's en video's.
In het begin heb ik met de bovengenoemde les een ruimte gecreëerd in de tijdlijn voor een BIB, waarvan ik de lengte willen laten afhangen van de tijd die het "beeld in beeld" nodig zou hebben.
Nu ben ik zover om de BIB in een gevorderd project te vullen met beeld.
Er gaat iets goed fout, want plotseling zijn ALLE video's en foto's ineens voorzien van een BIB.
Tevergeefs zoek ik in de les hoe ik een BIB kan verwijderen.
Kan iemand mij daar een tip of truck verschaffen?
Wederom bij voorbaat hartelijk dank. Jan

1 reactie
Wellicht leuk om een knagende bever te zien
Geplaatst op 20 maart 2020 om 15:48 door Wil Gipman

Hoog water in de Milingen polder en een bever kort aan de dijk. Hoe creatief een bever is!
https://youtu.be/22Oz2Taev7I (deze link toont onderstaand filmpje)

en om dit filmje gaat het; (zelf ook zo plaatsen? Het laatste icoon plaats je een link naar een filmpje)

beverknaagd.JPG
12 reacties
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.