Menu Zoek

Video-club

1 oktober 2013
Niekie RoyBosman
510
821
Iedereen die houdt van filmen met een digitale (film)camera, wisselt hier ervaringen uit over het maken van opnames en videobewerking.
abrupt stoppen van FinalCutPro X (op Apple) bij sharen.
Geplaatst op 25 oktober 2020 om 11:20 door anna devries

Beste mensen,
Al jaren gebruik ik FCP X, versie 10.2.3 voor videobewerking tot volle tevredenheid.
Nu wil ik een filmpje in dat programma "sharen", iets wat ik al zo vaak gedaan heb maar wat ik nu ook probeer: branden op DVD, Apple Devices 720p..., Apple Devices 1080p..., aldoor sluit het programma abrupt af met de mededeling dat het programma onverwacht gestopt is en dat het rapport automatisch naar Apple wordt verstuurd. Ik moet het programma opnieuw opstarten om er weer gebruik van te maken, wat nu betrekkelijk wordt want al mijn bewerkingsarbeid kan ik niet uit het programma krijgen.
Heeft iemand een idee wat er aan de hand is?
Bij voorbaat dank voor een reactie, Anna.

2 reacties
Open Shot Video editor
Geplaatst op 21 oktober 2020 om 19:39 door DERKN

Hallo
Ik werk sinds een maandje met de Open Shot video editor. Ik heb nog niet zolang Windows 10 en in het verleden werkte ik met Pinnacle 16. Op Windows 7 ging dit zonder problemen maar dat werkt niet meer. Ik heb daarna de Open Shot video editor gedownload. Op zich een prettig en gemakkelijk video bewerkingsprogramma. Toch liep ik tegen enkele problemen aan. Gelukkig zijn de meeste problemen dankzij enkele leden van de videoclub opgelost. Toch is er nog 1 ding dat nog niet opgelost is. De verticale zwarte balken aan beide kanten van de beeldfragmenten. Is het mogelijk om die te verwijderen?
Wie weet een oplossing ??

1 reactie
Opslaan livestream op computer
Geplaatst op 18 oktober 2020 om 09:37 door RoyBosman

Misschien niet een prettig onderwerp voor de zondagochtend, maar met jullie adviezen kunnen we veel mensen helpen.

Op dit moment zijn er veel livestream naar uitvaartdiensten en trouwerijen. Hoe sla je die video makkelijk op op je eigen computer?

Ik heb me te weinig de etische kant van deze vraag gerealiseerd, ikk verwijder tussenliggende reacties en geef direct de uitkomst weer

Mede-beheerder Roy

3 reacties
Branden DVD schijf pinacle 18 ultimate
Geplaatst op 6 oktober 2020 om 22:14 door André Duy

Ik heb een rw video schijf gebrand met een gemonteerde film en dat liep goed. Nu wil ik deze film ook branden maar dan op een dvd + r schijf. In het export scherm staat nu bij instellingsdetails video HD 1280x720/ 50 p 16000 als ik kies voor AVCHD2 komt er wel te staan HD1920x1080//50p verder staat bij instellingen automatisch detecteren waarom krijg ik dan bij de R schijf andere waarden.?
Ik wil branden in de beste kwaliteit. wie kan mij helpen en wat is het verschil tussen AVCHD en AVCHD2 ?
Andr

4 reacties
filmen
Geplaatst op 1 oktober 2020 om 11:47 door gvangenderen

Dhr Jan-b Bedankt voor je advies maar ik heb MAGIX de luxe waar ik meewerkt om weer een nieuw systeem te beginnen maar bedankt voor je advies ik ga verder kijken Ik ga contact op nemen met
canon Nederland Ik ben met vakantie geweest dat ik nu pas een antwoord geeft

3 reacties
Foto app.
Geplaatst op 30 september 2020 om 11:31 door DERKN

Ben al een poosje bezig met Windows 10. Nu werkt Pinnacle 16 niet meer. Ben nu bezig met de Video-editor. Alleen ik krijg geen video's en foto's in de Foto-app. Als ik op importeren klik en een video of fotobestand aanklik zie ik een leeg veld terwijl dit wel gevuld is.
Wie weet raad?

39 reacties
adobe premiere 2020
Geplaatst op 28 september 2020 om 09:03 door Rineke

Goedemorgen,
Zijn er onder jullie ook mensen die zich het programma Premiere van Adobe hebben wijs gemaakt, en zo ja, is er dan lesmateriaal in het NL voorhandig, iemand die mij kan vertellen waar ik het kan vinden?
Ik probeer nu iets uit via You tube, maar het is prettiger om het in mijn handen te hebben, en dan te lezen.

In het verleden heb ik wel gewerkt Pinaccle studie (10)
In afwachting, Rineke

9 reacties
Misschien slim voor de video makers
Geplaatst op 23 september 2020 om 19:34 door TPas

Goeden dag
Ik ga hier misschien een handige site geven waarmee een ieder die een SRT file in een ander taal binnenkrijgt, en deze graag in het Nederlands zou willen hebben kan met deze link dit helemaal doen en nog wel Automatisch, piece of cake.
Doe ermee wat je wil het werkt echt super.

8 reacties
Verloren gewaande film terug kunnen halen
Geplaatst op 9 september 2020 om 15:47 door gvangenderen
Ik heb een 2 maanden geleden ge vraagt hoe kan ik mijn film terug vinden al jullie adviezen geprobeerd maar het lukte niet ,zelfs waar ik laptop gebracht heeft lukte het niet er was een beschadeging op ge
treden Ik had de harde schijf bewaard en een behuizing voor gekocht en bekeken en jawel mijn film terug gevonden dank zij bewaren van de harde schijf dit wilke jullie laten weten
3 reacties
systeem voor camera
Geplaatst op 9 september 2020 om 15:39 door gvangenderen

Ik heb een nieuwe computer gekocht dit heb ik een paar maanden ook vertelt ,maar ik heb nog steeds geen
aan sluiting waar mee ik de film van de camera naar de computer er is wel een fairwir kaart aanwezig maar ik dacht dat er een systeem is wat ik moet installeren Zijn er leden die mijn kunnen vertellen hoe of waar kan ik terecht mijn camera is een canon md 150 , canon heeft mijn een systeem voor gegeven ,maar dit lukte ons niet, mijn vraag is nu is er een systeem waar ook meerdere film camera kan over zetten
Ik hoop dat mijn te begrijpen is Alvast bedankt voor een antwoord

10 reacties
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.