SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Minibandjes op pc
Geplaatst op 12 februari 2016 om 13:33 door hammie

Hallo
Hoe krijg ik mini bandjes op de computer, ik heb een sony camcorder( oude)2000met de cd lukt het niet in windows 7 en Vista

13 reacties
Cinecor zegt:

Het opname materiaal op een miniDV bandje moet via een firewire overgebracht worden naar de computer. De PC moet daarvoor voorzien zijn van een firewire kaart met aansluiting voor een firewire kabel. Het andere eind gaat in de camera (speciale aansluiting). Bij Sony wordt de firewire ook wel "iLink" genoemd (een andere naam voor hetzelfde).
Er is software nodig om e.e.a. te laten functioneren (de meeste NLEsoftware is al geschikt). Camera instellen op VCR.
Belangrijk: Eerst alles aansluiten, dan de PC aanzetten en daarna de camera.
De Windows versie mag niet uitmaken, als de software er maar op werkt.

12 februari 2016 om 15:23.
Willem B. zegt:

Cinecor, Cinecor. Waar ben je toch mee bezig. !!!!!

16 februari 2016 om 16:32.
Cinecor zegt:

Dag Willem,
Misschien heb jij een beter antwoord voor vragensteller?

16 februari 2016 om 17:10.
Ignovideo zegt:

Is het niet mogelijk om de camera op de computer aan te sluiten. Dit moet mogelijk zijn met de kabel die mee geleverd is .bij de camera. Daarna de verkenner te openen. Dan zie je de camera links in de kolom staan. Klik daar 2 keer op en je ziet de bestanden staan. Activeer deze en je kunt ze slepen naar de map die daar voor aan gemaakt hebt.
Veel succes en ik hoop dat het lukt.

Gr.
Igno

27 februari 2016 om 09:46.
Cinecor zegt:

Igno:
Wat voor soort kabel "die meegeleverd is" zou het dan moeten gaan? USB?
De omschrijving die je geeft geldt voor de hedendaagse camera's, waarvan het opnamemedium NIET meer uit een miniDVbandje bestaat.
Was het maar zo simpel...

27 februari 2016 om 10:30.
Ignovideo zegt:

Er is zeker een kabel bijgeleverd bij de DV-camera. Ik deze camera ook. Die kun je aansluit op GmbH systeem ( het halve witte eitje ) En dan zo verder naar de verkenner. Je ziet de camera daar staan. Verder is er een recorder, maar er zijn weinig mensen die zo'n apparaat hebben

28 april 2016 om 16:23.
Cinecor zegt:
Voor zover mij bekend betekent "GmbH":
"Gesellschaft mit beschränkter Haftung"
Vrij vertaald: Een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Dus zoiets als een Nederlandse BV. Kan je eens uitleggen waar je deze informatie van het "halve eitje" vandaan hebt?
Is dat ook ergens op het internet te vinden?
28 april 2016 om 17:01.
Cinecor zegt:
Even nog ter aanvulling op mijn vorige reactie.
Vragensteller heeft het over een Sony camcorder 2000. Maar daar zijn meerdere soorten met dat cijfer van 2000:
DCR-VX2000 - Een oudje, maar destijds zeer populair. Werd opgevolgd door de VX2100, die misschien nog wel gewilder werd. Camera's hebben beiden een mini DV bandje, er moet dus altijd via de firewire gecaptured worden.
HDR-AX2000 - een semi professionele HD camera. Overdracht van de footage via een USB kabel of de SD card eruit halen en aansluiten op de PC.
HXR-MC2000 - Een schoudercamera in de goedkope klasse. Er zijn er weinig van verkocht. Veel meer is mij er niet over bekend.
Dus rijst de vraag welke type bedoelt vragensteller en hoe weet Ignovideo zo zeker dat hij dezelfde camera heeft als alleen het cijfer 2000 zonder verdere typeaanduiding is vermeld?
28 april 2016 om 17:28.
Ignovideo zegt:

Het is een apparaatje dat een ingang heeft voor de drie stekkers ( de rode, gele en witte kabel) Plus een aansluiting voor de S-kabel en een firewire. Aan de achterkant zit een aansluiting voor een USB-kabel die je in de computer kunt stoppen. Ik hoop dat duidelijk voor je is zo. Gr. Igno

29 april 2016 om 09:07.
Cinecor zegt:
Dag Igno
Het misverstand is nu duidelijk. Je zit op het verkeerde spoor. Het apparaat waarover je spreekt is een video converter om analoog materiaal te digitaliseren. Dus bijvoorbeeld oude VHS en S-VHS banden om te zetten in digitale bestanden. Opnamen op een minDV bandje (zie vragensteller, die "mini bandjes op de pc wil zetten") zijn al digitaal, maar moeten alleen nog worden overgezet naar de pc. Dat is dus geen digitaliseren, maar heet capturen.
Dat capturen gebeurt met een firewirekabel die een rechtstreekse verbinding heeft tussen de camera en de firewirekaart in de PC.
Apropos: Ik ben nog wel benieuwd naar het "GmbH" systeem. Wat versta je daaronder? En om welke camera dacht je dat het hier ging?
29 april 2016 om 09:39.
hammie zegt:

Het gaat om een digital video camera recorder DCR-PC100E

29 april 2016 om 14:48.
Ignovideo zegt:

Je hebt gelijk, maar met het kabeltje wat er bij zit kan het direct aangesloten worden via de op een USB-poort. . De camera die ik heb is een DCR-HC 19E. Dit is een digitale camera met recorder met de minibandjes. ik heb ook nog een Hi-camera die wel zo aan gesloten moet worden. Verder heb ik een recorder voor de DV-Minibandjes. Dit apparaat heeft wel de aansluiting zoals ik al in mijn vorige bericht heb vernoemd, dus met de drie stekkers en een S-aansluiting. Tegenwoordig heb ik een dig-camera waar kaartjes in zitten en die schuif ik gelijk in de computer. Alle camera's zijn van Sony.

29 april 2016 om 15:52.
Cinecor zegt:
De "drie stekkers" zijn niet geschikt voor digitaal materiaal. We noemen deze composiet en zijn voor analoog materiaal. Daarbij is geel voor het beeld en wit en rood voor de audio. Ook S-video is voor analoog en brengt alleen beeld over. Je moet dan nog apart audio aansluiten (kan evt met wit/rood van de composiet).
Om opnamen op een miniDV bandje naar de PC over te brengen gebruik je dus NOOIT composiet, maar uitsluitend firewire.
Als je een recorder hebt die miniDV afspeelt, kan je met de composiet het digitale materiaal overzetten op een ouderwetse videoband. Maar dat is vrijwel zinloos, want dan is de vele malen betere kwaliteit van je digitale materiaal volledig te niet gedaan.
Inmiddels is ook het miniDV bandje geschiedenis geworden en zijn de hedendaagse camera's uitgerust met één of meerdere SDkaarten als opslagmedium. Daarop worden meteen digitale videbestanden opgenomen. Die hoeven dan alleen nog maar vanaf de SDkaart gekopieerd te worden naar de PC (via een USB aansluiting net als andere externe opslagmedia) en dat kan gewoon met de Windows Verkenner.
Voor hammie geldt dus hetgeen ik in mijn eerste reactie op de vraag (12 februari) reeds heb aangegeven.
29 april 2016 om 17:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club