SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Pimmacle 15
Geplaatst op 18 februari 2016 om 21:18 door thoma376

ik werk al jaren met veel plezier met Pinnacle 15, maar opeens krijg ik bij titels maken, niet meer de keuze bewegende titels.
heb diverse malen gemaild naar Pinnacle, maar krijg geen antwoord en ook bij opnieuw instaleren werkt het niet meer, wie weet raad en hoe kan ik Pinnacle toch zover krijgen dat ze antwoord sturen.
bedankt voor jullie aandacht
Frans Thomassen

6 reacties
Cinecor zegt:

Ik weet niet of Pinnacle Studio 15 al zo ver was, maar met de huidige versies kan je met keyframing de titels laten bewegen. Je hebt dan alles geheel in eigen hand, beter kan niet.

19 februari 2016 om 10:16.
jnwoldman zegt:

Voorje opnieuw gaat installeren kun je beter even een registercleaner gebruiken die alle restjes van de installatie ook verwijderd.
Antwoord van Pinnacle zul je wel niet krijgen, Studio valt nu onder de paraplu van Corel, en die weten niets van studio 15 af.

19 februari 2016 om 19:16.
Cinecor zegt:

Gelet op het antwoord van Joop:
Zou het niethandiger zijn om over te gaan tot de meest recente versie van de software?

20 februari 2016 om 09:46.
jnwoldman zegt:

Bij de tijd blijven is natuurlijk een goede zaak, alleen de meeste leden van deze groep zijn de wat oudere videobewerkers en ik ken er zelfs een paar die de 80 jaren allang gepasseerd zijn.
Deze groep heeft misschien geen belang bij de moderne vernieuwing die vergeleken met de oude studioversies een hele grote verandering is.
Waarschijnlijk zit er dan ook nog een nieuwe computer aan vast, en daar zit men dan niet op te wachten.
Ook het materiaal is dan waarschijnlijk SD en daar kunnen de eerdere versies van studio goed mee overweg en is het programma gemakkelijk in gebruik waardoor je weinig montage fouten kunt maken.
Tevens de Engelse kreten kunnen een probleem zijn omdat sommige mensen nooit Engels geleerd hebben en daar ook geenklik mee hebben.
Het is niet voor niets dat de lessensite in het Nederlandsper dag ongeveer 100 bezoekers heeft, en ik heb bewondering voor deze groep mensen dat ze het presteren om video's te bewerken.

20 februari 2016 om 14:30.
Cinecor zegt:
Je overpeinzing bevat natuurlijk alleen maar waarheden. Er bestaat nu eenmaal een behoorlijke kloof tussen degenen die met de pc willen omgaan en daarvoor o.a. filmmateriaal gebruiken en degenen die het film maken als een echte hobby beoefenen. Voor de laatste groep wordt met een correcte en verantwoorde montage uiteindelijkpas de film gestalte gegeven. Als uiting van creativiteit en gericht op "de kijker".Men probeert daarbij dan uiteraard alles uit de kast te halen. Maar de montagesoftware neemt daarbij meer de plaats in van een stuk waardevol gereedschap dan een doel op zich. Met leeftijd heeft dit alles weinig te maken, wel met inspiratie en ambitie. Zelf ben ik pas op 66-jarige leeftijd films gaan maken, dit jaar wordt ik 80. Fysiek nu wellicht tot wat minder in staat, maar aan creativiteit meen iknog niets te hebben ingeboet. Ik beschouw mezelf dan ook als een amateur cineast.
20 februari 2016 om 17:08.
thoma376 zegt:

terug van een lange vakantie, wil ik graag reageren op de oplossingen die aangeboden worden. de heer Woldman pakt de koe bij zijn horens wat mij aangaat, ik ben inderdaad de 80 al een poosje gepasseerd en kan geen Engels, maar ben een grote filmfanaat, dit is al sinds de kinder jaren mijn hobby. met Pinnacle ben ik begonnen met Studio 8 en heb tot studio 10 plus alles gevolgd, maar 1. er komt een tijd dat je ( financieel zegt, zo is het genoeg. 2 studio 16 heb ik nog gekocht en hier begon het, een heel ander programma en dat is teveel op mijn leeftijd, daarom vond ik dat het genoeg is en ik kan studio goed en daar blijft het dus bij. alleen wil ik dit graag up to date ( Engels hé ) houden.
graag wil ik allen groeten en danken voor het mee denken en de tips.
Frans Thomassen.

13 juni 2016 om 19:12.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club