SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Films bekijken op TV vanaf USB-stick
Geplaatst op 12 november 2013 om 12:31 door LvdBergh
Een groot aantal films heb ik van mijn DVD's omgezet in MP4 en opgeslagen op mijn computer. Ik wil die films nu overzetten op een USB-stick of geheugenkaart bestemd voor mijn zoons. Ze willen die dan afspelen op hun TV. Is het mogelijk om met behulp van een soort menu op die stick of kaart, aan te geven welke films ze willen afspelen? Die TV moet dan wel een juiste USB-aansluiting hebben.
5 reacties
Cinecor zegt:
Een beetje zinloos om de DVD bestanden (Mpeg-2) te converteren naar Mpeg-4 bestanden. Een mediaplayer, al of niet ingebouwd in een TV, speelt gewoonlijk ook Mpeg-2 af. De bestanden kunnen op een USB stick worden gezet, maar ook op een portable harddisk. Een mediaplayer heeft een eigen folderstructuur waarin met een afstandsbediening een keuze uit de bstanden gemaakt kan worden. Niet alleen voor videobestanden maar ook voor foto's, audio, enz.
12 november 2013 om 13:41.
jnwoldman zegt:
Een menu op een USB stick kun je wel vergeten, maar is denk ik ook niet nodig.
De meeste smart tv's hebben een eigen media speler en die laat alle bestanden op het scherm zien en hoef je maar een film uit te kiezen en op Ok drukken.
Probeer eerst maar eens met een paar video bestanden.
Joop.
12 november 2013 om 14:25.
pimha zegt:
Heb met het afspelen van films op tv's ergens anders nogal eens problemen: diverse tv's, ook van de laatste jaren en van de bekendste merken spelen geen films af, die op stick of portable harddisk staan welke geformatteerd zijn in het modernere exFAT; die tv's accepteren alleen stick of disk met het wat oudere FAT32, met het grote nadeel dat je film maar 4Gb groot mag zijn.
Aangezien ze best wel allemaal naast een USB- een HDMI-aansluiting hebben, ben ik dan feitelijk aangewezen op een portable mediaplayer, die deze beperkingen niet heeft; ik wil me er een aanschaffen, ik weet alleen niet welke; op internet vind ik er maar 1 of 2, maar hoe ze zijn weet ik niet. Heeft iemand een tip voor mij?
Met groeten, Pim Heemstra
16 november 2013 om 21:02.
anmare zegt:
Vele tv's accepteren mp4 bestanden. Mijn Philips tv pikt niet alles mijn slaapkamer Samsung tv accepteert alles. Usb-stick insteken via het keuzemenu van de tv naar de usb-sticks gaan de gewenste video selecteren en voorstelling gaat beginnen.
17 november 2013 om 11:56.
LvdBergh zegt:
Dank voor jullie reacties op mijn vraag: Films bekijken op TV vanaf USB-stick.
Overigens heb ik negatief gereageerd op de vraag van Seniorweb over wat ik vind van het nieuwe systeem voor de diverse Clubs.
20 november 2013 om 16:22.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club