SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
AVI of MPEG van video 8
Geplaatst op 15 maart 2016 om 08:05 door nanneke63

Beste mensen,
Voordat mijn video 8 camera het wellicht begeeft, ben ik mijn video Hi8 bandjes allemaal aan het digitaliseren. Zet deze op een HD als archief.
Mijn camera sluit ik aan via een fire wire aan de pc.
Dan opent Magix video de luxe 16 premium. OP de opname knop drukken, en het overzetten gaat beginnen!
Magix slaat dit bestand op als AVI. Ik kan ook vooraf kiezen voor MPEG.
(ik kies bewust nog niet voor branden op dvd)
Deze AVI bestanden probeer ik af te spelen via een mediaplayer, maar die kent deze bestandsindeling niet.
Als ik de AVI omzet naar MPEG, dan ben ik wel een uur verder, dit wordt wel herkent door de mediaspeler. Dus het handigste zou zijn meteen digitaliseren naar MPEG!
Mijn vraag: Als ik later van het gedigitaliseerde bestand alsnog een dvd wil maken, welke bestandsindeling is nu eigenlijke het beste: AVI of MPEG.

Dank voor het meedenken

Jan Versteegen

6 reacties
kareltje zegt:

Je zou het volgende kunnen proberen om AVI te zien met de mediaplayer:
Start- Instellingen- Systeem- Standaard-apps- Standaard-apps per bestandstype kiezen.
Daar voor .AVI de mediaplayer kiezen.

15 maart 2016 om 14:09.
nanneke63 zegt:

Dank je Kareltje, het gaat hierbij om afspelen van dvd etc. via een "externe" mediaplayer door hdmi verbonden aan de tv.

15 maart 2016 om 14:15.
jnwoldman zegt:

Je kunt wel een Mpeg maken want als je een dvd maakt wordt dat eigenlijk ook een Mpeg bestand.

15 maart 2016 om 18:27.
Cinecor zegt:

Er zijn maar een beperkt aantal fabricaten mediaplayers die een AVI kunnen afspelen. Voor afspelen op TV en beamer via een mediaplayer kan je het beste de AVI converteren naar mp4. Voor een DVD is zowel de AVI als een "MPEG-2 voor DVD" bestand te gebruiken. Authoring software converteert namelijk de AVI naar MPEG-2. Gebruik je de MPEG-2 voor een DVD dan natuurlijk niet nog een keer converteren (uitzetten in de authoring software). Wil je archiveren in de best mogelijke kwaliteit dan kies je voor AVI.

18 maart 2016 om 17:31.
Wil Gipman zegt:

Als men in Windows Moviemaker filmpjes of/en foto's invoegt en dan alles opslaat wordt het een MP4 bestand. Wil men dan het bestand op een Dvd zetten zal men het eerst moeten converteren naar AVI. Er is een gratis online programma wat ik gebruik: http://convert-video-online.com. Als de AVI is gemaakt kan men het downloaden. In Windows Dvd maker voeg ik dan een of twee AVI filmpjes in. Men heeft dan een keuze uit enkele menu's en kan de tekst aanpassen. Meestal voeg ik meerdere korte filmpjes in Moviemaker in, omdat lange filmpjes vanaf een vaste positie zijn gemaakt....saai zijn om te bekijken. In Google: Liburnareport. In de bijlage een voorbeeld.

3decfilm5.JPG
24 maart 2016 om 11:36.
Cinecor zegt:
Het is niet nodig, en zelfs niet aan te bevelen, om een mp4 eerst te converteren naar AVI om het op een videoDVD te branden. Er wordt dan immers 2x geconverteerd en dat levert extra kwaliteitsverlies op. Een AVI dient voor een videoDVD namelijk altijd te worden geconverteerd naar MPEG-2. Rechtstreeks converteren van mp4 naar MPEG-2 voor DVD geeft dus minder kwaliteitsverlies. Als Windows Moviemaker inderdaad, zoals je aangeeft, niet in staat is om te exporteren naar MPEG-2 dan zou ik niet voor deze software kiezen. Er is een ruim aanbod van soorten NLEsoftware waarmee dat allemaal wèl kan. Zelfs gratis te downloaden. Let er wel op dat je bij het branden van een MPEG-2 voor DVD in de authoring software (w.o. Windows DVD Maker) het converteren uitzet, anders gebeurt dat dubbel.
24 maart 2016 om 16:02.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club