SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
avatar
Films verwijderen
Geplaatst op 13 april 2016 om 08:49 door Ex-lid

Dag allemaal, Werk met Pin 18 Studio, Wilde graag meerdere films die ik klaar had en op een externe schijf had gezet verwijderen. Op advies van Joop kon ik die verwijderen in verkenner, dit is gebeurt,maar als ik pin 18 open, staan ze nog wel in het lijstje onder video. ook hier wil ik ze Kwijt. en eigenlijk alleen de films zien die ik nog wil bewerken. hoe verwijder ik ze hier? achter de film zijn nu alleen uitroeptekens .Wil ze daar weghebben . is dit mogelijk? Alvast bedankt. groet Truida van Maar

6 reacties
Cinecor zegt:

Kennelijk heb je nog een project opgeslagen waarin die filmbestanden ooit zijn geïmporteerd? De NLEsoftware gaat daar dan naar zoeken, vindt ze niet en geeft daarvan een melding. In jouw geval iets met uitroeptekens.

13 april 2016 om 16:16.
avatar
Ex-lid zegt:

Dag Cinecor. Bedankt voor jou reactie. ,had de vraag ook bij een andere groep geplaats en daar heb ik antwoord van. Het werkt als volgt : click de clips aan en klick op: delete en dan verwijderen. Werkte prima na een moment verdwijnt ook de naam van de film uit de lijst. Heb zo een opgeruimde Pin 18,en daar was het me op te doen. Geef dit even door misschien zijn er anderen die er ook iets aan hebben groet Truida

13 april 2016 om 18:20.
Cinecor zegt:

Goed dat je het hebt opgelost, alleen je uitleg roept nogal wat vragen op.
Eerst had je het over films, nu over clips. Je toetst "delete" in en dan ga je verwijderen, schrijf je. Maar met de delete toets verwijder je toch al?
Bedoel je met "click de clips aan" dat je meerdere clips tegelijk selecteert? Als de "naam" van de film uit "de lijst" verdwijnt wat is er dan feitelijk verwijderd? Het filmbestand of alleen de verwijzing? Wat versta je eigenlijk onder "de lijst"?

14 april 2016 om 12:41.
avatar
Ex-lid zegt:

Dag Sinecor, Even iets ter verduidelijking. Had op aanrader van Joop op mijn vraag: Hoe verwijder ik films uit Pin 18 studio.Zijn antwoord was ga naar Verkenner en verwijder ze daar. Gedaan .Later zag ik onder Video in Pin 18 nog wel de namen staan van de films die ik had verwijdert .Clickte ik die aan dan zag ik allemaal uitroeptekens .voor mij duidelijk dat de film was verwijdert.
Nu was mijn vraag hoe verwijder ik de namen van de films en de clips met uitroepteken ,Het antwoord daarop is : Selecteer de Clips en klik op Delete en er komt dan nog de vraag of je ze alleen uit Pin 18 wilt verwijderen of helemaal van de pc. hoop zo duidelijk genoeg te zijn geweest. Jullie allemaal bedankt. groet Truida van Maar.

14 april 2016 om 13:12.
Cinecor zegt:

Het lijkt me nu een ietsje duidelijker te worden wat je bedoelt.
Ik vermoed dat je met "films" de gemaakte opnamen bedoelt, de shots, die na het importeren in de NLEsoftware clips gaan heten. Of misschien importeer je wel alle opnamen als één geheel (een nogal ongebruikelijke manier) en noem je dat een film. Dat noemen we echter de "footage" (een goed Nederlands woord is er niet voor, we noemen het "de opnamen")
In het kader van videomontage is een "film" het eindproduct dat na het editen ontstaat door het exporteren van het filmproject via de software.
In principe wordt een film dus niet geïmporteerd in de NLEsoftware, behalve dan als er behoefte bestaat aan herbewerking en het project is onverhoopt verwijderd. En als een film niet wordt geïmporteerd zal die ook niet "te zien" zijn in de NLEsoftware. Kloppen mijn vermoedens?
 

15 april 2016 om 09:05.
avatar
Ex-lid zegt:

Helemaal .Bedankt voor de uitleg .Groet Truida.

15 april 2016 om 09:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club