SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - donderdag 21 februari 2019
De Video-Club heeft een nieuwe beheerder, Roy Bosman alias Bosjesman. Roy heeft veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
Ik ben nieuwsgierig
Geplaatst op 28 april 2016 om 23:12 door gerda jacoba

Het verwerken van HD materiaal is voor de computer een zware klus. Ergens, ooit, heb ik in een lesje van Joop Woldman gelezen dat je in dergelijke gevallen het materiaal kunt omzetten naar Mpeg-2 1080i. De bitrate blijft dan onaangetast en de kwaliteit van het beeld dan ook. Zo behelp ik me tegenwoordig, een echt probleem heb ik dus niet. Ik vraag me af of het zo is dat de computer de sterk gecomprimeerde bestanden voortdurend moet uitpakken en inpakken en dat dat veel vertraging geeft. Na het omzetten naar Mpeg-2 1080i zijn de bestanden aanzienlijk groter.
Nu mijn vraag.
Is het nu zo dat het materiaal door die omzetting geheel of gedeeltelijk is uitgepakt en dat daarom de computer er vlotter mee overweg kan?
Nee, ik heb geen trage computer, een i7 processor, 16 GB werkgeheugen, een Solid state C-schijf, kan het sneller?
En ja, ik werk met Pinnacle. Ik weet dat er ook andere montageprogramma's bestaan, maar Pinnacle is/was eenvoudig te leren en dat is een groot voordeel voor een senior.

4 reacties
Cinecor zegt:

Om fullHD op een wat minder krachtige pc te kunnen bewerken zijn de meeste soorten NLEsoftware uitgerust met een mogelijkheid voor "proxy editing". Het principe is dat de originele fullHDclips ten behoeve van de montage tijdelijk worden vervangen door soepeler te verwerken formats, meestal MPEG2. Voordat wordt geëxporteerd worden deze tijdelijke clips dan weer "vervangen" door de originele. Er is dan geen enkel kwaliteitsverlies. Ik ken Studio niet goed, maar ik meen ergens te hebben gelezen dat ook versie 19 over deze mogelijkheid beschikt.

29 april 2016 om 10:25.
gerda jacoba zegt:

Mij is verteld dat er geen snellere computer voor ons soort mensen bestaat. Is dat waar? U suggereert dat ik een langzame computer heb.
Groet, Gerda Klaver

29 april 2016 om 11:43.
Cinecor zegt:
Beste Gerda,
In mijn antwoord heb ik alleen willen aangeven wat vandaag de dag zoal de mogelijkheden zijn. Over de configuratie van uw pc ga ik niet oordelen, want ik ben daarin geen expert. Ook over "ons soort mensen" heb ik geen oordeel. Wel weet ik zeker dat ik niet tot die categorie behoor. Overigens is proxy editing eigenlijk ingevoerd vanwege de 4K resolutie, maar is, indien nodig, natuurlijk ook toe te passen op fullHD.
29 april 2016 om 13:12.
Niekie zegt:

@Gerda jacoba:
Wees gerust, je hebt een super snelle pc. Dus zeker geen "minder krachtige".

Niek

29 april 2016 om 19:12.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club