SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Problemen met Adobe première pro
Geplaatst op 10 mei 2016 om 13:43 door nelsteenbergen

Hulp gevraagd voor Adobe Première Pro.
Ik heb enkele films gemonteerd in Adobe Première pro . Als ik nu de films in Adobe open kan ik niets meer openen omdat alle media worden opgegeven als missing media (alle media offline) Wat is er misgegaan en kan ik dit nog herstellen. Uren aan de lijn gezeten met de helpdesk in India vermoed ik ... daar wordt ik geen steek wijzer van. Wie Kan helpen

Nel Steenbergen

5 reacties
Niekie zegt:

De melding komt te voorschijn als de bestanden zijn verplaatst of van naam zijn veranderd.
Ik vond deze site daarover, alleen is die in het Engels.
Als dat niet lukt lezen we het wel.

Maar met Google Translate lukt het misschien ook wel:
""Premiere Pro helpt je te lokaliseren en opnieuw koppelen offline media via de link media en Locate File dialoogvensters. Wanneer u een project opent met offline media, de Link Media workflow kunt u vinden en opnieuw koppelen de offline media, waardoor ze terug online voor gebruik in uw project. ""

Niek

10 mei 2016 om 13:56.
maasakj zegt:

Je hebt waarschijnlijk de map met de bestanden verplaatst of je hebt de map een andere naam gegeven.
Het programma kijkt naar de bestanden die je in het project hebt ingeladen. Later verplaatsen of herbenoemen geeft problemen omdat het programma ze dan niet meer ziet.
Dat geld voor alle video bewerkingsprogramma's. Als je klikt op een clip in de tijdlijn dan vraagt het programma om de locatie.
Externe schijf gebruikt met de filmbestanden en nu niet aangesloten kan ook het probleem zijn
Jac

10 mei 2016 om 16:44.
Cinecor zegt:

Uw vraag is niet geheel duidelijk.
Bedoelt u met "Als ik nu de films in Adobe open..." het openen van het filmproject? Een film is namelijk totaal iets anders dan een filmproject.
De opnamen die je met de camera maakt (noemen we ook wel de footage) worden als bronbestanden op de harde schijf van de PC opgeslagen. Die importeer je in een Première Pro project (en dat is dus geen film). Daarin ga je die bestanden door middel van clips op de tijdlijn opdracht geven hoe ze zich moeten gaan gedragen in een film die je gaat maken (volgorde, getrimd, helderheid/contrast bewerkt, kleur bewerkt, enz.). Daarna exporteer je dat project naar de harde schijf. Dat bestand is dan de uiteindelijke film.
Als een bronbestand door APPro niet gevonden wordt komt er bij het opstarten van het project automatisch een melding. Je geeft dan aan in welke map het genoemde bestand staat. Alle overige bestanden in die map volgen automatisch. Dat kan zich voor onvindbare bestanden in andere mappen natuurlijk herhalen.

11 mei 2016 om 17:08.
nelsteenbergen zegt:

Beste mensen,
Mijn sequence stond helemaal in het rood en en de geimporteerde bestanden waren niet te vinden. Ik heb waarschijnlijk de bronbestanden verplaatst. Inmiddels heb ik deze beelden weer geimporteerd, maar wel stuk voor stuk. Met de aanwijzingen van Cinecor moet een snellere import van andere projecten nog wel gaan lukken.
Jullie snappen het vast al: filmen en scenario schrijven lukt allemaal wel, maar het monteren blijft voor mij/ons een lastige zaak, ondanks de cursus die we hebben gevolgd.
De film en de trailer Het Bruine Goud waren klaar en al geexporteerd naar de harde schijf, De trailer staat inmiddels op youtube. Het project , de Making off was ik dus kwijt.
Ik weet niet of het kan: een link naar youtube doorgeven via dit forum, ben wel benieuwd naar jullie mening! Ik hoor het graag.
Dank voor jullie aanwijzingen: roep in de toekomst eerder jullie advies in!
n.b. Pim Steenbergen is de filmer, ik ben de standby.

12 mei 2016 om 22:10.
Cinecor zegt:

Beste Nel,
Goed dat het probleem met de offline clips is opgelost. Inmiddels heb ik de trailer van "Het Bruine Goud" bekeken en ik was blij verrast door het uitstekende camerawerk. Ik kan nauwelijks geloven dat dit niet door een professionele cameraman is gedaan. Goede kadreringen en zeer verrassende camera standpunten. Het getuigt van fotografisch inzicht. Het maakt de kijker zeer zeker nieuwsgierig naar de eigenlijke film. Jammer dat ik 17 mei beslist verhinderd ben om naar Reeuwijk te komen om hem te kunnen zien. En dat terwijl ik tussen Gouda en Rotterdam woon...
De trailer zèlf vond ik wat aan de lange kant en het is jammer dat er verder geen toelichting in wordt gegeven door bijv. een voice over. Wel wat geschreven tekst op het eind, maar dat is natuurlijk niet echt efficiënt. Gelukkig vond ik echter voldoende info op internet.
Naar de maker zèlf, Pim Steenbergen, was ik ook zeer benieuwd, maar daarover was eigenlijk niets te vinden. Ik neem aan dat hij naaste familie van je is? Wat is trouwens een "standby" bij een filmproductie?

13 mei 2016 om 09:02.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club