SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
probleem met film op youtube
Geplaatst op 16 mei 2016 om 07:05 door Rien Kop

Ik heb met magix video de luxe 16 een filmpje van 7 minuten gemonteerd en vandaaruit rechtstreeks op YouTube gezet. Op miijn pc, waar ik ook de film op het gemonteerd, kan ik het resultaat probleemloos afspelen op YouTube. Als ik de url verzend naar mijn iPad en YouTube open dan kom ik wel bij het filmpje terecht, maar staat er "Deze video is niet beschikbaar". Wat doe ik verkeerd?

19 reacties
MaritaA zegt:

Anders spelen zelf gemaakte filmpjes op deze manier verstuurd wel af op de iPad of is dit de eerste keer?
In welke extensie is het gemaakt? IPad ondersteunt maar een paar extensies. ( H.264 video, MP4, MOV, and MPEG-4)
Wel de youtube app op de iPad? Zoniet zet die erop.
Suggesties:
Als de url in safari staat open dan de desktopsite, dit doe je door op de deelknop (rechthoekje met pijltje naar boven) te klikken en kies dan voor "vraag om desktopsite"
of
download de VLC player (gratis) vanuit de App store, die kan vrijwel met elke extensie overweg, wie weet speelt het daarin af.

M.i. Is het geen videovraag maar heeft het puur te maken met de iPad.

16 mei 2016 om 09:18.
Cinecor zegt:

Waarschijnlijk staat de video niet als "openbaar" ingesteld. Op de PC ben je ingelogd op je eigen kanaal en op je iPad ben je gewoon een "bezoeker".

16 mei 2016 om 09:24.
Cinecor zegt:

MaritaA:
Het gaat hier dus niet om videobestanden afspelen op een iPad, maar om de toegang binnen de site van YouTube. Daar wordt elke geplaatste video geconverteerd. Safari, VLC player, enz hebben hierop dus geen invloed.
In tegenstelling tot wat je beweert is het dus geen specifiek iPad "probleem", maar een vraag over film maken met inbegrip van het publiceren (vertonen).
Zonder dat laatste is het namelijk vrijwel zinloos om een film maken.

16 mei 2016 om 09:34.
MaritaA zegt:

Uploaden naar you tube wordt toch standaard op openbaar ingesteld, dan zou er door de vragensteller zelf iets veranderd zijn?

16 mei 2016 om 09:46.
Cinecor zegt:
Kort geleden heb ik toevallig precies hetzelfde ervaren. De instelling stond niet op "openbaar" en van degene aan wie ik de link had gestuurd kreeg ik een berichtje. Of ik dat ooit zèlf had ingesteld? Ik kon me het echt niet herinneren....
Of vragensteller dat zelf heeft gewijzigd is dus volkomen irrelevant. De vraag is trouwens nog of dit de oplossing van zijn probleem is. Hij heeft nog niet gereageerd...
16 mei 2016 om 11:10.
MaritaA zegt:

Regelmatig krijg ik vragen dat url,s voor you tube niet openen op de iPad.
Oorzaak...... ..????
als de url dan in de VLC player wordt geplakt opent het wel.
@ cinnecor Maar badinerende toontjes gebruiken vind ik allesbehalve hulpvaardig en onbeleefd, behalve dat jij ook nog eens antwoordt voor vragensteller.

16 mei 2016 om 11:27.
Rien Kop zegt:

Bedankt voor jullie adviezen. Ik heb de video wel degelijk op openbaar ingesteld. Het gekke is dat een eerder gemaakte film wel probleemloos afgespeeld kan worden door iedereen. Kan het iets te maken hebben met de muziek die ik eronder heb gezet. Bij de eerder gemaakte film gebruikte ik de muziek binnen magix, nu heb ik een paar pianomuziekjes van Wibi Souriabi gebruikt. Kan youtube de film dan blokkeren? Ik vind het wel jammer want het is een leuke manier om e.e.a. Aan je familie ver weg te vertonen! Ik heb wel vaker wat op youtube gezet zonder problemen. Nu kom ik er niet meer uit.

16 mei 2016 om 11:46.
MaritaA zegt:
x
16 mei 2016 om 12:04.
Rien Kop zegt:

MaritaA, heel goed dat je zo met me meedenkt, maar het gaat er mij juist om om mijn filmpje aan iedereen te kunnen laten zien op youtube. Dan stuur ik aan mijn familie een e-mailtje met daarin de link. Ze hoeven dan alleen op de link te klikken en komen vanzelf op youtube en het filmpje wordt vertoond. Ik denk dat ik vanuit magix iets verkeerd doe. Wellicht moet ik mijn project eerst op de e.o.a. manier afronden en daarna pas uploaden naar youtube. Misschien een te hoge resolutie gebruikt? Ik ga een aantal mogelijkheden uitproberen vanuit magix, want daar zit volgens mij het probleem.

16 mei 2016 om 12:16.
Cinecor zegt:

Waarom plaats je de link niet even hier, dan kunnen allemaal onze bevindingen met gegevens over het ontvangstmedium aan je meedelen. Kan een uitgebreide test opleveren...
Misschien verstandig om het filmproject te exporteren en er dus eerst een videobestand van te maken (bijv H.264-Mp4) en dat te uploaden bij YT?
Dan omzeil je in elk geval de conversie door Magix. Als door belanghebbenden bij YT bezwaar wordt gemaakt tegen het gebruik van bepaalde muziek (dat kan soms automatisch gebeuren door digitale herkenning) dan krijg je daarover meestal bericht, waarop je bezwaar kunt maken. Ook komt het wel voor dat zonder bericht de audio geheel of gedeeltelijk wordt verwijderd. Allemaal het gevolg van de verouderde wetgeving op het gebied van de auteursrechten...

16 mei 2016 om 13:28.
Rien Kop zegt:

Goed idee cinecor. Komt ie: https://www.youtube.com/watch?v=sQuucLxGeVY
Ik ben benieuwd naar jullie bevindingen.

16 mei 2016 om 13:43.
Cinecor zegt:
De link is op mijn desktop PC uitstekend doorgekomen. Alleen...de audio ontbreekt (door YT verwijderd?). Feitelijk is het ook geen film, maar een foto presentatie. Voor zover ik weet heeft Magix daarvoor aparte software*). De NLE software is gemaakt voor videobewerking, al kan je daarin natuurlijk ook van images gebruik maken.
*)Wellicht dat ze bij de fotogroep je hierover méér kunnen vertellen.
16 mei 2016 om 13:56.
MaritaA zegt:

Speelt prima af op een Mac met....geluid/audio
en op de iPad inderdaad niets.
Dan weet je dat.

16 mei 2016 om 14:11.
kareltje zegt:

Geluid in Windows 10, zowel in IE als in Edge.

16 mei 2016 om 16:00.
Rien Kop zegt:
Cinecor en MaritaA, beiden bedankt voor jullie adviezen. Blijft toch een beetje een raadsel, op de ipad helemaal niets, op een desktop wel beeld, op de Mac prima.
Ik heb inmiddels een MTS bestand gemaakt en ga ik opnieuw uploaden naar youtube. Het komt een keer goed!
Magix gebruik ik normaal gesproken alleen voor filmmontage. Maar in dit geval vond ik het voor mijn broer leuk om mijn andere acht broers en zussen te laten meegenieten van de foto's, magix is voor mij vertrouwd.
16 mei 2016 om 16:08.
MaritaA zegt:

Inmiddels weet ik dat het wel eens voorkomt dat mensen/artiesten niet willen dat hun film/muziek op mobiele apparaten afgespeeld wordt. Dat is een iPad dus in weze.
Waarom...
Dat zou een reden (wellicht) kunnen zijn dat het niet op een iPad afspeelt.


Het proberen waard is om op de iPad zelf nog een keer int te loggen bij je You tube kanaal en via instellingen te controleren of het nog steeds voor iOS op openbaar staat.

16 mei 2016 om 16:23.
Cinecor zegt:

Bij mij op de PC is de audio nu ook prima. Gisterenmorgen was mijn studio weer eens goed gestoft en gezogen. De audio aansluiting in de PC zat er nog wel in, maar was een ietsje losgeraakt... Je YT film is dus prima geplaatst, een MTS bestand uploaden heeft weinig zin. YT gaat het toch converteren.
Overigens vind ik het zeer teleurstellend dat eigenlijk niemand alleen dan Marita en ik op je geplaatste link hebben gereageerd. Bijv anderen met een iPad, smartphone, tablet, enz. Of is dit forum eigenlijk een "slaapforum"?

17 mei 2016 om 09:35.
asteri zegt:

Hoi,
ik was geen lid van dit forum, maar had het wel gelezen.
Op de PC , windows 7 met Firefox goed geluid, duidelijke foto's, lijkt op powerpoint presentatie.
Op mijn tablet Samsung youtube opent het niet
Succes

17 mei 2016 om 10:36.
Rien Kop zegt:

Allemaal bedankt voor de hulp! Ik denk dat YT en ipads elkaar bijten. Ik stop met zoeken, op pc en laptop zijn de foto's goed te openen, daar laat ik het bij. Graag weer tot een volgende keer.

17 mei 2016 om 13:38.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club