SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
pinnacle videobewerkingsprogramma
Geplaatst op 23 mei 2016 om 16:48 door gerda37

sinds kort heb ik het videobewerkings programma Pinnacle studio 19 op mijn computer. nadat ik daar een film op geimporteerd en bewerkt had heb ik hem afgedrukt op dvd . als ik die dvd nu afspeel met windows videoplayer of met mijn recorder op de
tv, krijg ik een heel gestoord beeld

20160501_111032.jpg
11 reacties
Niekie zegt:

Omdat het op beide apparaten niet goed gaat, denk ik dat de dvd niet echt goed is gebrand.
Ik zou nooit een DVD RW gebruiken voor zoiets, maar een DVD R.
En dan de film branden op de laagst mogelijke snelheid.

Maar hoe groot is het project en met welk programma is de dvd gebrand?

Niek

23 mei 2016 om 23:39.
Cinecor zegt:

Als aanvulling op Niek:
Om u goed verder te helpen de volgende vragen:
Wat is het format van uw bronbestanden (de opgenomen shots) c.q. wat is merk en type van de camera waarmee de beelden zijn opgenomen? Kunt u deze bronbestanden afspelen op de PC en zo ja welke player wordt daarbij dan gebruikt? Gebruikt u aparte authoring software om de DVD te branden of doet u dat rechtstreeks vanuit Studio 19? Beschikt uw TV over een USB aansluiting (komt alleen voor bij de recentere modellen)?

24 mei 2016 om 09:27.
Willem B. zegt:

Beste Gerda,
Ik weet niet welke schijf je hebt gebruikt. Een DVD RW of een DVD R.
Met een DVD RW (vooral als deze al 1 of meerdere keren is gebruikt) is het mogelijk dat je een "gestoord" beeld krijgt, althans dat is mijn ervaring. Probeer het nog eens met een nieuwe DVD R schijf, want af en toe zit er wel eens een schijf bij met wat mindere kwaliteit. En wat Niekie schrijft is het project niet te groot voor de door u gebruikte schijf ?
Ik zelf brand mijn projecten met Pinnacle en ondervind daarbij geen problemen.

24 mei 2016 om 10:32.
Cinecor zegt:
In de vraag kan ik met geen mogelijkheid ontdekken dat gebruik zou zijn gemaakt van een RW schijf. Het lijkt me trouwens erg onwaarschijnlijk dat fabrikanten van DVD schijven er tussendoor af en toe één afleveren met "wat mindere kwaliteit".
24 mei 2016 om 10:43.
Willem B. zegt:

Cinecor: MIJN ERVARING IS WAT ANDERS en goed het verhaal lezen.

24 mei 2016 om 10:51.
Cinecor zegt:

Laten we eerst maar eens afwachten wat de antwoorden van Gerda37 zijn op mijn vragen voor nadere informatie.

25 mei 2016 om 11:59.
gerda37 zegt:

bedankt heren voor alle reacties, het zijn veel vragen en ik zalm proberen om ze zo duidelijk mogelijk te beantwoorden.
ik heb het even nagekeken, mijn eerste film heb ik gemaakt in 1991 en sindsdien nog enkele tientallen.
bewerkt en gebrand met opeen volgende verschillende bewerkingsprogramma's en met de brander van de computer op DVD+RW. nog nooit eerder waren daar problemen mee maar ik wil alles proberen dus heb ik DVD+R aangeschaft en daar de film opgebrand, jammer genoeg maakt het niets uit hetzelfde probleem doet zich ook hier voor.
"Cinecor"vraagt welke camera ik gebruik, dat is een Sony DCR-SR37 en die gebruik ik ook al een paar jaar.branden doe ik rechtstreeks van Studio 1 en de TV heeft een usb aansluiting.
ik hoop dat dit helpt om een oplossing te vinden want ik word er wel een beetje wanhopig van.

25 mei 2016 om 16:30.
EdBo zegt:

Kan dit geen geheugen probleem zijn? Volgens mij gaat het met branden van de DVD mis. Is de computer wel snel genoeg. Probeer de film is op de harde schijf op te slaan en daarna rechtstreeks afspelen om te kijken of het beeld dan wel goed is.

26 mei 2016 om 14:06.
gerda37 zegt:

ja EdBo, dan is de film wel goed het gaat pas mis bij het branden

27 mei 2016 om 12:53.
Niekie zegt:

Dan zou het zelfs aan de brander kunnen liggen, die versleten is, of iets mankeert.
Maar wat zijn de specificaties van de pc?

Niek

27 mei 2016 om 13:06.
Cinecor zegt:

Beste Gerda,
EdBo spreekt over het "opslaan van de film op schijf". Daarmee bedoelt hij, neem ik aan, het filmPROJECT exporteren. Ik ga ervan uit dat je dat hebt gedaan in hetzelfde format als de projectsettings (gelet op je type camera denk ik dat het dan mpeg2 zal zijn). De beste manier is nu dat bestand te gebruiken om een DVD mee te branden. Doe dat dan niet met Studio, maar met aparte authoring software. Als dit hetzelfde vreemde resultaat geeft, dan is er iets mis met de hardware van je PC (dat kan de brander zijn, maar dat hoeft niet persé). Is het resultaat goed, dan is er iets mis met de branderfunctie in Studio.
Overigens is de DVD op zijn retour. Binnen niet al te lange tijd zal deze hopelijk geheel verdwijnen. Voor de huidige High Definition is de DVD ongeschikt vanwege het kwaliteitsverlies. Voor archiveren is de DVD bovendien onvoldoende veilig. De DVD is in het verleden behoorlijk overgewaardeerd geweest, omdat velen het ten onrechte als een einddoel beschouwden. Maar ja, veel alternatieven waren er in het begin ook niet.
Probeer je filmbestand (geen AVI!) eens via een USB stick af te spelen op je TV, die, zoals je schrijft, een USB aansluiting heeft. Bij de huidige TV's is de USB ook geschikt voor videobestanden, Bij TV's van wat eerdere datum kan je op de USB alleen audiobestanden afspelen. Oudere TV's hebben geen USB aansluiting.

29 mei 2016 om 09:47.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club