SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
avatar
DVD RW/R of USB-stick
Geplaatst op 30 mei 2016 om 19:12 door Ex-lid

Ik las recent de problematiek betreffende Gerda37, en kwam daar voor mij een interessant thema tegen betreffende DVD's. Ik maak al jaren montages met Pinnacle Plus 12 en brand de resultaten op DVD RW's.
Dit juist op advies van "deskundigen" en met nadruk werd er op gewezen om geen DVD R te gebruiken. Tot op heden heb ik daar geen enkel probleem mee gehad en altijd een goed resultaat behaald. De DVD RW'szijn nu jaren oud (10 jaar min.) en voldoen nog steeds. Alleen de houdbaarheid is blijkbaar een vraagteken.
Nu begrijp ik dat het beter is om de montages op een USB-stick te zetten. Nu kan ik de montages van de DVD's inladen met mijn Pinnacle Plus 12 op mijn PC, maar dan heb ik de studio kwaliteit. Wat is dan het beste, de film op een USB-stick plaatsen in MPEG-2 HD720p of MPEG-2 HD1080i kwaliteit? Ik ga hierbij vanuit dat het begrip kwaliteit hier relatief is en dat de oorspronkelijke DVD kwaliteit zal blijven.

5 reacties
Cinecor zegt:

Het converteren van de VOB bestanden van de DVD, wat in feite een MPEG-2 format is, naar een HDformat is natuurlijk zinloos. Het MPEG-2 bestand zal gewoon via een USB stick op een mediaplayer worden afgespeeld. Na het importeren van de VOB bestanden in de NLEsoftware dus gewoon exporteren in hetzelfde format als dat van de project settings.
VOB bestanden kunnen ook gewoon met de verkenner worden gekopieerd naar de harde schijf. Even de extensie veranderen in .mpg en ze kunnen in elke NLEsoftware bewerkt worden.

31 mei 2016 om 12:53.
corrie v wag zegt:

het moet in ieder geval mpeg2 hd 1080i zijn.
vr gr corrie

2 juni 2016 om 18:50.
Cinecor zegt:
De mpeg-2 van een DVD is SD en geen HD. Géén resolutie van 1080 dus.
2 juni 2016 om 19:09.
avatar
Ex-lid zegt:

Wel aardig deze tegenstrijdige adviesen. Duidelijk moge zijn dat het inderdaad SD kwaliteit is en blijft. Wat over blijft is dat het in het kader van houdbaarheid beter is om als MPEG-2 bestand op een USB-stick te zetten. Jammer daarbij is dan dat ik de leuke klusjes, zoals het maken van kleurrijke covers met omschrijvingen zal missen.

2 juni 2016 om 19:38.
Cinecor zegt:

Die "klusjes" en kleurrijke covers zijn natuurlijk geen essentieel onderdeel van een film. Dat behoort meer tot de (foto)grafische bewerking. Dat is weer een andere hobby. Maar je kan je wel uitleven op het maken van trailers of eventueel speciale intro's in je film om aan je behoefte van extra creativiteit vorm te geven.

3 juni 2016 om 09:12.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club