SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Pinnacle 19
Geplaatst op 15 juni 2016 om 09:41 door LvdBergh

Jarenlang heb ik gewerkt met Pinnacle (tot en met Studio 15). Na installatie van Windows 10 begon Studio 15 problemen te geven. Met tegenzin Studio 19 aangeschaft. Ik vind het ontzettend moeilijk daarmee te werken. Ik zoek in de omgeving van Voorschoten/Leiden een Seniorweblid met kennis van en ervaring met Studio 19, waarmee ik contact kan opnemen over het gebruik van Studio 19.

Emailadres adres verwijderd door beheerder, klik op foto om vraagsteller een persoonlijke E-mail te sturen.

4 reacties
Cinecor zegt:

In de omgeving van Den Haag/Rijswijk zijn twee zeer actieve filmclubs. Misschien daar eens een kijkje gaan nemen om evt lid te worden? Er zijn altijd leden bereid om anderen te helpen, bovendien kan een club ook zeer inspirerend zijn voor alle andere aspecten van het film maken. Het gebruik van software is van dat laatste slechts een onderdeel, maar natuurlijk een niet te onderschatten stuk gereedschap om tot een goed resultaat te komen.

16 juni 2016 om 09:39.
corrie v wag zegt:

hallo
heel veel informatie vind u bij deze videoclub ,onder documenten.
lessen van joop woldman.
heeft u daar al eens een kijkje genomen?

16 juni 2016 om 20:11.
Cinecor zegt:

Voor de Studio gebruiker kunnen de "lessen" van Joop Woldman een uitkomst bieden om aan de weet te komen hoe je met de software moet omgaan. In de praktijk blijkt echter dat niet iedereen goed in staat is om geschreven lessen en/of andere handleidingen goed te kunnen bestuderen. Velen leren sneller en beter als anderen het "voordoen" en zij het zelf daarna gaan proberen. Daarnaast is het voor het maken van een goede film natuurlijk noodzakelijk om, behalve het bedienen van de NLEsoftware, ook alle andere aspecten van het film maken onder de knie te krijgen. En dat zijn er nogal wat. Als éénling amateur zij we voor onze eigen films immers producent, scenarioschrijver, regisseur, cameraman, geluidstechnicus, editor, stem acteur, enz. Ga er maar aan staan...Daarom verwijs ik graag naar de mogelijkheden van een lidmaatschap bij een film/videoclub om de nodige inspiratie op te doen en kennis en ervaring te vergroten. En ik spreek uit eigen ervaring van zo'n 16 jaar...

17 juni 2016 om 13:51.
LvdBergh zegt:

Dank voor jullie reacties tot nu toe. Ik ben al bezig geweest met contact te zoeken met nabije film/videoclubs. Vanwege de zomervakantie is dat pas in september mogelijk. De lessen van Joop Woldman over Studio 19 ken ik en zijn uitstekend en zeer uitgebreid. Zoals Cinecor ook schrijft: de praktijk is toch echt wel iets anders. De sprong die Pinnacle maakt van Studio 15 naar 17 en 19 is een hele grote. Vandaar mijn roep om een persoonlijk contact.

17 juni 2016 om 14:17.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club