SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - donderdag 21 februari 2019
De Video-Club heeft een nieuwe beheerder, Roy Bosman alias Bosjesman. Roy heeft veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
Windows Movie Maker foutmelding OxC946001E
Geplaatst op 17 juni 2016 om 15:33 door schrijvers

VTS 01 2. VOB uit het project verwijderen?
Ik heb de VOB bestanden van de DVD groot 4.7 GB, gekopieërd naar de harde schijf.
De 4.7. GB bestaat uit 3 afzonderlijke bestanden, die samen als film een geheel vormen deze probeer ik te laden en te bewerken in Windows M.M. Bij één van de drie krijg ik de foutmelding, bij de overige twee dus niet deze kan ik afspelen en bewerken.
Ik heb het geheel afgespeeld in Windows Media Player in de hoop dat daardoor wellicht de ontbrekende codec toegevoegd zou worden. Dit was echter helaas niet het geval.Ook heb ik d.m.v. naamwijziging de extensie gewijzigd van .vob naar .mpg Graag Uw advies. Groet Frits.

foutmeldingmoviemaker.jpg
8 reacties
Cinecor zegt:

Als je de drie VOB bestanden (die te samen de film vormen en geen andere, zoals menu bestanden e.d.) heb gekopieerd naar je harde schijf, verander dan de VOB extensies dan eens in .mpg
Grote kans dat WMM die dan wel accepteert. Van een evt waarschuwing of foutmelding die daarbij verschijnt, hoef je je niets aan te trekken.
NB: VOB bestanden zijn namelijk gewoon MPEG-2 bestanden, maar worden voor een DVD "omgedoopt" in VOB.

18 juni 2016 om 20:18.
schrijvers zegt:

Ik heb reeds met behulp van naamswijziging .vob gewijzigd in .mpg
zonder resultaat. Is naamswijziging de aangewezen manier om een bestand extensie te wijzigen??
Ik heb óók vastgesteld dat het onwillige bestand in M.M. een tijdsduur aangeeft van 7 minuten terwijl het b.v. in werkelijkheid 13 minuten zou moeten zijn. Bij de foutmelding vind ik op internet als mogelijke oplossing dat ik m.b.v. K-Lite Codec Pack het bestand zou kunnen corrigeren. De vraag blijft voor mij dan, wat moet er gewijzigd worden en hoe?..
Hopelijk is de bijlage en de info hierover te openen?
Ik heb Movie Maker versie jaar 2012.
Ik heb, als proef, nog een tweede DVD gekopieërd met 4 VOB bestanden óók hier werkt eveneens één bestand helaas niet in de M.M.

 

19 juni 2016 om 19:34.
Cinecor zegt:
Niet alle VOB bestanden op een DVD maken deel uit van de film zèlf. Weet je zeker dat je alleen die van de film hebt gebruikt? De filmbestanden op een DVD zijn te herkennen aan de nummering. Als er meerdere VOB bestanden zijn voor één (langere) film zijn de eerste bestanden (of één bestand) iets groter dan 1 Gb. Het laatste bestand is altijd kleiner.Het veranderen van VOB in mpg betekent niet dat de NAAM van het bestand is veranderd. Omdat een VOB bestand gewoon een mpg2 is, is het mogelijk om dit te wijzigen. Voor andere extensies gaat dat niet op (andere uitzonderingen daargelaten, dat zou ik niet weten).
19 juni 2016 om 23:08.
plieger zegt:

Ik gebruik Shrink is niet zo moeilijk.
Heb 10 Dvd's gekopieerd alle 10 gelukt.
Je kunt ze zelfs kleiner maken door b.v. de
vreemde talen etc.weg te laten

20 juni 2016 om 10:03.
Cinecor zegt:

Het gaat hier niet om het KOPIEREN van een DVD (dat kan met elke authoring software), maar om met WMM de filmbestanden van een DVD te kunnen bewerken. Vragensteller ondervindt problemen bij het importeren in WMM.

20 juni 2016 om 11:46.
schrijvers zegt:

Van de 3 VOB bestanden, zijn er inderdaad 2 iets groter en 1 de laatste iets kleiner dan 1 GB. Op de DVD (zie bijlage) staat nog een VOB bestand van 256 kb dat wel opent in Windows Media player maar bij het afspelen geen beeld vertoont.
Zelf dank ik de juiste bestanden te hebben gebruikt die samen de film vormen omdat ik inmiddels heb vastgesteld het geheel, dezelfde 3 bestanden, de complete film dus, wel kan afspelen in MAGIX Video de Luxe.
Ik zou echter met Movie Maker willen werken omdat ik dit MAGIX programma niet beheers.
Graag Uw oordeel, aanwijzigingen en/of advies.
Wat zou ik nog kunnen doen in deze??

DVDbestanden3.jpg
20 juni 2016 om 15:13.
Cinecor zegt:
Eerst de conclusie tot nu toe:
WMM kan, om welke reden dan ook, niet goed omgaan met de vob/mpg bestanden. Het is ook eigenlijk wel erg simpele software...
Eigenlijk heb ik maar één advies: Ga Magix Video de Luxe gebruiken! Daarvoor hoef je die software niet te "beheersen", dat komt na een jaartje of wat vanzelf wel. Magix heeft een goede handleiding en het programma is niet moeilijk om te leren. Daarvoor moet je natuurlijk wel de tijd nemen en er ook voldoende tijd insteken. Veel experimenteren, eerst met korte filmpjes, enz.
Ik denk dan aan zo'n 10 a 15 uur in de week oefenen om het een beetje onder de knie te krijgen. Het zal je ontzettend veel voldoening even!
20 juni 2016 om 15:26.
schrijvers zegt:

Als de conclusie gerechtvaardigd is?
Zal ik Uw raadgeving in overweging nemen.
Hartelijk dank voor Uw respons en advies.
Groet.
Frits.

20 juni 2016 om 18:51.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club