SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Titel naar ander spoor
Geplaatst op 21 juni 2016 om 11:55 door cnhvandijck

Magic Video Deluxe 2014
Omdat ik het veel te weinig doe kom ik waarschijnlijk weer terug op eerder gestelde vragen. Toch waag ik het erop om U mijn vraag voor te leggen.
Op het 1e spoor staan de door mij al dan niet bewerkte beeldfragmenten en op spoor 2 staan de bij bepaalde filmfragmenten een paar dagen geleden eerder gemaakte en behorende titels.
Als ik NU een nieuwe titel wil maken , komt die plotseling op spoor 3 te staan. Eerst ik een gele kleur , maar als ik 'm aanklik wordt die paars. Tot zover geen probleem , maar ik kan de titel met geen mogelijkheid naar het 2e spoor verplaatsen , iets wat ik bij de eerder gemaakte titels wel kon.
Gewoon "aanklikken" , er verschijnt dan een "handje" en dan de titel naar het bovenliggende spoor slepen.....
Heb ik mogelijk iets aan bepaalde instellingen ( onbewust) veranderd wat als resultaat heeft dat alle nu volgende te maken titels op spoor 3 blijven staan ?
Ik hoop op een verlossend antwoord van iemand die eveneens met dit video-bewerkings-systeem werkt.
Alvast dank.

11 reacties
Aloisia zegt:

Hallo,
Heeft u de "ongedaan maken" knop al gebruikt?
Of geprobeerd de pc naar een eerdere datum (toen alles nog goed werkte) te herstellen?
Succes!

29 juni 2016 om 16:26.
Cinecor zegt:

#Aloisia: Kunt u eens uitleggen waarom u denkt dat dit mogelijk een oplossing zou kunnen zijn?

29 juni 2016 om 22:30.
Aloisia zegt:

Eigen ervaring met dit programma. Ik doe ook weleens iets waardoor ik ineens de sporen kwijt ben of iets anders vervelends. Als de undo knop dan niet werkt en opnieuw opstarten ook niet, dan probeer ik de pc naar een eerdere datum te herstellen. Alles wat je opgeslagen hebt blijft behouden, is mijn ervaring.

30 juni 2016 om 01:40.
Cinecor zegt:
Wat u aangeeft zijn bepaalde handelingen die je uitprobeert als de software niet doet wat je na een bepaalde opdracht verwacht. Ik mag aannemen dat vragensteller dat soort zaken zelf ook al heeft geprobeerd. Het is echter belangrijk om te weten WAAROM het fout gaat, zodat je de juiste correctie of maatregelen kan nemen en je een volgend keer weet hoe e.e.a. is te voorkomen of te verhelpen.
30 juni 2016 om 09:30.
Aloisia zegt:

U bent dus niet de vragensteller. Maar ik hoop dat diegene toch met mijn suggesties iets verder kan komen. Ik gebruik Magix Video Deluxe al jarenlang met veel plezier en ik hoop dat dat voor de vragensteller ook weer gaat lukken.

30 juni 2016 om 11:52.
Cinecor zegt:

Aloisia zegt:
"U bent dus niet de vragensteller".
Die conclusie is correct. Maar wat is de reden om dat hier te vermelden?
30 juni 2016 om 12:38.
cnhvandijck zegt:

Hallo Cinecor en Aloisia.
Voor we in een oeverloos heen en weer "praten "verzanden zal ik eerst op de opmerking van Aloisia reageren. Natúúrlijk heb ik eerst geprobeerd via de ongedaan maken knop de titel die nu op spoor 3 staat te verwijderen. Waaróm die op spoor 3 terechtgekomen is en waaróm ik 'm niet van spoor 3 naar spoor 2 kan verschuiven , is mij dus he grote raadsel. ALLE andere titels die bij de desbetreffende clips horen staan keurig op spoor 2 en dat wil ik zo houden. Bovendien kan je de "ongedaan maken"knop slechts 2 á 3 keer gebruiken per ingelogde sessie in het videoprogramma.
Nu naar Cinecor.
In het verleden heb je me al eens eerder geholpen Cor en ik hoop dat het nu dus ook gaat lukken.
Alle door mij op de tijdlijn geplaatste videoclips ( de afzonderlijke opname's ) staan op spoor 1.
Op het daaronder liggen de spoor No.2 ( er staan wel 8 á 9 sporen onder elkaar ieder met zijn eigen nummer ) staan de door mij gemaakte titels die dus specifiek bij een bepaalde clip horen. Om de een of andere reden is een titel die ik ( later ) maakte voor een clip die er al eerder op spoor 1 stond , op spoor 3 terecht gekomen.
Wat ik ook probeer ; slepen naar spoor 2 na het titelblokje "geselecteerd" te hebben ...het lukt me niet om die van spoor 3 naar spoor 2 te krijgen. Misschien is de huidige plaats geen reden tot problemen als ik uiteindelijk de film op schijf ga zetten , maar ik vind het gewoon puur irritant dat ik 'm niet kán verplaatsen.
Nu ik je toch benaderd heb , heb ik nog een volgende vraag.
Als ik op de tijdlijn ( spoor 1 ) een video scene verwijder dan ontstaan daar een "lege"plek.
De achterliggen de clips sluiten niet automatisch aan in dat opengevallen gat...
Ik kan de reeks clips die ná de verwijderde scene komen niet als "één" geheel naar voren schuiven of......zou dat wel kunnen ? Dát is dus mijn vraag.
Hoop op een reactie.
M.vr.gr.

30 juni 2016 om 15:22.
Aloisia zegt:

Hallo cnhvandijck, ik hoop dat je alles weer in orde krijgt. mvrgr.

30 juni 2016 om 18:29.
stortfilm zegt:

Hallo,

Misschien 2 opmerkingen die kunnen leiden tot een oplossing.
1. Staat spoor 2 op slot? Dat kan via het slotje aan het begin van de sporen weer open gemaakt worden.
2, Hoe staat de muiscursor. Die kun je via de knoppen direct links van het snijmes ingesteld worden voor objecten, een enkel spoor of alle sporen. Staat hij op alle sporen, dan is dat zeker niet goed, want dan verschuiven alle sporen als je iets invoegt. Ik zou eens proberen met de linker muisoptie d.w.z. alleen voor een object.

Ik hoor wel of dit een oplossing is, anders zoeken we weer verder.

Groet,

Aad

1 juli 2016 om 16:59.
Cinecor zegt:
Goed dat Aad even reageert, want ik ben na enkele jaren niet meer zo "thuis' in Magix. De software staat ook niet meer op mijn PC, dus ik kan e.e.a. niet meer even nakijken. En uit het hoofd is dat te lastig. Maar ik denk dat Aad het wel eens bij het rechte eind kan hebben....
1 juli 2016 om 17:38.
cnhvandijck zegt:

Het advies van Stortfilm heeft het probleem van de te verschuiven titels van spoor 3 naar spoor 2 volledig opgelost. Inderdaad waren de "slotjes" die bij een spoor horen daar debet aan.
Dank voor dit opgeloste punt.
Nu ga ik proberen om de achterliggende clips weer aan de voorgaande te voegen als er door het verwijderen van een clip een "gat" ontstaat....
Is de tekst die je onder "2," hebt weergegeven hiervoor bedoeld Stortfilm ? Of had dat nog te maken met het z.g "sporen-probleem "?

1 juli 2016 om 19:06.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club