SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Compilatie branden op DVD met Image Burn
Geplaatst op 18 juli 2016 om 11:10 door Travelhappy

Voltooide videoprojecten ( Pinnacle Studio 12 ) brand ik op met Image Burn op DVD - RW. of DVD - R. Deze DVD 's zijn daarna probleemloos af te spelen op een BLUE Ray of DVD recorder.
Als ik echter met dezelfde instellingen ( Video-TS, Audio- TS ) een compilatie van korte projecten op één DVD brand, wordt bij afspelen van de DVD op dezelfde recorder enkel het eerste project vertoond.
Dit terwijl - bij controle via Eigenschappen - op de DVD wel alle projecten zijn gebrand.
NB. Ik weet dat je projecten ook op een USB stick kan branden, maar de DVD' s zijn bedoeld voor personen, die ( nog ) geen TV met USB aansluiting hebben.
Alvast bedankt voor reacties !

5 reacties
Cinecor zegt:

Citaat: "NB. Ik weet dat je projecten ook op een USB stick kan branden..."
Dat is beslist een onjuiste bewering. Een filmproject (in NLEsoftware) kan je niet op een USB "branden", zelfs op een video-DVD kan dat niet.
Wat wèl kan is een filmbestand, dat met een filmproject gemaakt is, op een DVD branden. Of je kan het filmbestand (dat eerst naar de hard disk is geëxporteerd) kopiëren naar een opslagmedium, bijvoorbeeld een USB.
Het is altijd aan te bevelen voor het branden van video-Dvd's geëigende software te gebruiken, z.g. authoring software. Dus geen gebruik maken van de in de NLEsoftware "ingebakken" mogelijkheid. Dan heb je niet alleen meer controle over het gehele proces, maar de kans op mislukkingen is vrijwel nihil.

20 juli 2016 om 15:18.
jnwoldman zegt:

Je moet de compilatie van korte projecten achterelkaar op de tijdlijn zetten en met een menu kun je dan elk stuk apart selecteren en afspelen.

21 juli 2016 om 21:18.
Travelhappy zegt:

Hartelijk dank, Cinecor, voor de verduidelijking.
Ik heb dus filmbestanden ( Video-TS ) gemaakt, die ik op een DVD heb gebrand met het programma Image Burn .. Dit levert op zich geen probleem op, maar bij branden van meerdere filmbestanden op een DVD, wordt bij afspelen van de DVD slechts het eerste filmbestand getoond.
JN Woldman: De projecten zijn al voltooid ( Video- TS bestand )- hoe moet ik deze dan op de tijdlijn zetten ?

26 juli 2016 om 10:32.
Cinecor zegt:

Videobestanden op een DVD hebben de extensie . VOB.
Het zijn feitelijk gewoon MPEG-2 bestanden. Met de Win-Verkenner kan je de bestanden kopiëren naar de vaste data schijf van je PC. Daarvoor heb je dus geen andere software (zoals Studio) voor nodig, Dat voorkomt het optreden van storingen. Van de bestanden die je op de schijf hebt gekopieerd kan je dan de extensie veranderen in .mpg
Deze mpg bestanden zijn dan in alle normale software e.d. te be- en verwerken. Ook dus in de authoring software. Let wel op dat je bij het branden dan niet nog eens gaat converteren, want de mpg is al een MPEG-2 voor DVD. Dat zou immers afbreuk doen aan de kwaliteit.
Dan is er o.a. ook nog het gratis programma DVDShrink dat dit alles "gestroomlijnd" voor je uitvoert.

26 juli 2016 om 11:17.
Travelhappy zegt:

Dank voor de uitleg, Cinecor, ik ga aan de slag. Mijn specifieke probleem heb ik opgelost door de afzonderlijke bestanden niet stuk voor stuk toe te voegen aan de lijst " te branden " in ImageBurn, maar door deze van tevoren in één bestandsmap te plaatsen. De op deze manier gemaakte DVD heeft een menu en alle onderdelen worden nu afgespeeld.

4 augustus 2016 om 17:32.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club