SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Magix Video de Luxe 2016
Geplaatst op 31 augustus 2016 om 22:24 door anma

Nadat ik van Pinnacle 16 overgestapt ben op Magix Video de Luxe 2016, omdat Pinnacle 'verzuimde' bestaande programma's ook geschikt te maken voor Win 10, lukt het mij niet om een videofilm te branden ondanks de 316 pagina's tellende handleiding! Is er iemand,die mij op weg kan/wil helpen?
Andre.

6 reacties
Cinecor zegt:

Al die 316 pagina's van de handleiding hebt u niet nodig om een DVD te branden. Slechts een paar bladzijden zijn gewijd aan de handeling "schijven branden".
Eigenlijk heeft u er Magix Video deLuxe ook niet voor nodig. Zelfs andere NLEsoftware is er niet voor nodig. Het is aan te bevelen om voor het fabriceren van een DVD (of BR) speciale authoring software te gebruiken. Deze software is speciaal gemaakt voor dat doel. Vrijwel alle fabricaten werken feilloos en zijn daardoor dus heel gemakkelijk in het gebruik. De NLE software is gemaakt voor editing. Met professionelere NLE's zoals Adobe Première Pro kan je zelfs in het geheel geen schijven branden. Adobe heeft daarvoor aparte authoring software: Encore.
Overigens is de DVD op zijn retour en zal dus uit de tijd geraken. Wordt nu alleen nog wel gebruikt voor bijv distributie van meerdere exemplaren (bijv verkoop). Voor eigen gebruik is het allang geen einddoel meer, het vertonen gaat tegenwoordig rechtstreeks met het digitale filmbestand.

1 september 2016 om 09:22.
anma zegt:

Geachte heer Cinecor,
Hartelijk dank voor uw snelle en deskundige reactie.
Uw opmerking : "Al die 316 pagina's van de handleiding hebt u niet nodig om een DVD te branden. Slechts een paar bladzijden zijn gewijd aan de handeling "schijven branden". onderschrijf ik volledig. Het was ook meer een frustratie mijnerzijds vanwege het feit, dat bij practisch iedere uitleg in die Magixhandleiding een of meer m.i. essentiële zaken ontbreken. Maar dit terzijde.
In een antwoord op een in het verleden gestelde vraag door een van de medeleden van de video-club had ik al eens gelezen, dat het mogelijk moest zijn om buiten het filmprogramma om een film op DVD te branden. Ook hier werd gesproken over Non-Lineair Editing en ook toen begreep ik niet op welke manier je een film, die is aangemaakt in een filmprogramma (toen Pinnacle, nu Magix), uit dit programma kunt trekken om hem als een zelfstandige eenheid te kunnen branden. Zelfs bij het gebruik van de in Win10 zelf opgesloten brandprogramma lukt het (mij althans} niet om de betreffende film uit de Magix-'gevangenis te halen.
Is dit simpel uit leggen of moet er toch een van de vele cursussen, die Magix verzorgt, aan te pas komen?
Jammer genoeg is de DVD op zijn retour. USB-stick en/of SDHC-kaartje zullen het ook wel niet lang maken. En ik hoop, dat er een soepele oplossing mogelijk is.

Ik begrijp, dat ik bij mijn lidmaatschap, dat ik lang in het geheim genoten heb, de werknaam 'anma' heb gekregen. Dus onderteken ik niet langer met 'André, maar vanaf nu met
anma.

1 september 2016 om 19:52.
Cinecor zegt:

Beste anma (André),
U schrijft: "dat het mogelijk moest zijn om buiten het filmprogramma om een film op DVD te branden"
Het is precies andersom. Aan de NLEsoftware is de mogelijkheid ingebouwd om een DVD te kunnen branden. Dat branden is niet het einddoel van de NLEsoftware, maar dus een toegevoegd "extra".
Om met authoring software een DVD te branden kunt u het beste exporteren naar MPEG-2. Dat bestand hoeft dan niet meer geconverteerd te worden om het op de DVD te branden. Op de DVD krijgt de MPEG-2 de extensie .VOB mee, maar dat is een container, het blijft een MPEG-2 bestand.
Dat de DVD op zijn retour is kan moeilijk betreurd worden. De kwaliteit blijft ver achter bij de huidige resoluties. Alle camera's leveren immers tegenwoordig al High Definition als laagste norm. Dan wordt het dus evt. Blu Ray. Maar de meest betrouwbare wijze van projecteren/vertonen van een film is momenteel de mediaplayer, aangesloten op (of ingebouwd in) een TV of een beamer.

1 september 2016 om 23:23.
anma zegt:

Beste Cinecor,
Excuses voor het misverstand. Helaas moet ik de filmbewerking een weekje laten rusten. Eind komende week hoop ik weer tijd te hebben en zal ik u de uitslag van mijn pogingen mededelen.

2 september 2016 om 21:49.
Cinecor zegt:

En is het allemaal gelukt?

17 september 2016 om 09:04.
anma zegt:

Het is gelukt! Dank voor de aangereikte oplossing. Er is alleen nog een klein probleempje met de muziek, maar dat valt eenvoudig te verhelpen, denk ik.

18 september 2016 om 21:14.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club