SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - vrijdag 22 februari 2019
De Video-Club heeft twee nieuwe beheerders, Bosjesman en Niekie. Joop heeft aangegeven om persoonlijke redenen te stoppen. osjesman en Niekie hebben allebei veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
usb-videograbber
Geplaatst op 20 september 2016 om 11:37 door gvangenderen

De USB-videograbber die is te gebruiken om vhs banden over te zetten naar computer of laptop om daarna op een dvd te branden, kan ik de grabber ook gebruiken voor mijn digitale film camera om films 0p de laptop te zetten en dan te monteren

2 reacties
Niekie zegt:

Een videograbber is/was inderdaad bedoeld op analoge videobeelden van bijvoorbeeld een VHS recorder om te zetten naar digitaal, zodat ze op de pc bewerkt konden worden.
Aangezien de beelden al digitaal zijn, moet er een eenvoudigere en vooral betere manier zijn, om die beelden op de pc te krijgen, waarbij de kwaliteit veel beter zal zijn.
Zat er geen cdtje met software bij de filmcamera om dat te kunnen doen?

Niek

20 september 2016 om 16:49.
Cinecor zegt:

Software die bij de camera wordt geleverd om opnamemateriaal (dat noemen we de "footage") over te zetten op de pc, is niet nodig. Die wordt dan ook door de ware video hobbyist nooit gebruikt.
Voor digitale camera's met een miniDVbandje als opname medium moet er gecaptured worden. Daarvoor is een firwirekaart in de pc nodig. De camera wordt met een firewire kabel op de kaart aangesloten en met speciale software (die is ingebouwd in alle NLEsoftware) kunnen de beelden worden overgezet. Het worden in de pc dan avi bestanden of (als het HDV betreft) mpg bestanden.
Camera's met een minDV bandje worden vandaag de dag niet meer verkocht.
Voor digitale camera's met een sd kaart kunnen de bestanden rechtstreeks worden gekopieerd van het kaartje naar de pc (via de Windows Verkenner). De camera wordt met een USB aan de PC verbonden of (beter) alleen het kaartje wordt met een adapter aangesloten op de pc of de pc heeft een ingebouwde adapter.
NB: Onder NLEsoftware verstaan we de videobewerkingssoftware om filmmateriaal te monteren/editen.

22 september 2016 om 09:00.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club