SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - vrijdag 22 februari 2019
De Video-Club heeft twee nieuwe beheerders, Bosjesman en Niekie. Joop heeft aangegeven om persoonlijke redenen te stoppen. osjesman en Niekie hebben allebei veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
avatar
Beste mensen,
Geplaatst op 24 november 2013 om 13:03 door Ex-lid
Zou van jullie ,en ik denk vooral aan Joop, graag het volgende willen weten :als ik een bestand wil maken in Pin 15 Ultimate wat kan ik dan het beste doen (film in HD) Mpeg 2 TS of Mpeg 4. Dan AVCHD ,Heb tot nu toe beide gedaan en zie geen verschil. Zet de film later op een USB stick en dan op de Mediaplayer zodat we hem gemakkelijk kunnen zien op de tv. Hoop dat ik voldoende info heb gegeven. alvast bedankt en de groeten van truida.
4 reacties
Cinecor zegt:
De verschillen tussen de genoemde formats zullen op TV niet of nauwelijks te zien zijn. Over het algemeen geeft de H.264 codec in de Mp4 container het beste resultaat. Dan gaat het hoofdzakelijk om filmprojecten waarbij veel van de wat zwaardere beeldcorrecties en effecten zijn toegepast. Maar veel hangt natuurlijk af van de kwaliteit van de encoder die in de software zit.
24 november 2013 om 14:16.
avatar
Ex-lid zegt:
DAg Cinecor,

Zou je me kunnen uitleggen wat encoder betekend of inhoud?H264 herken ik. Bedankt groet truida
25 november 2013 om 08:54.
Cinecor zegt:
Als je voor de export van je project voor een bepaald mediaformaat kiest worden de bijbehorende opties voor video- en audiocodering (zoals bitsnelheid, framesnelheid, beeldverhouding, enz) geactiveerd. Dat wordt encoderen genoemd. Bij een aparte encoder kan je dat allemaal zelf instellen, maar in de meeste gevallen is één voorinstelling het meest geschikt voor het beoogde format en die wordt dan automatisch ingesteld. Dat gebeurt o.a. als de NLEsoftware bij het exporteren verder geen opties heeft om in te stellen. De kwaliteit van dat encoderen kan bij de diverse soorten software nog wel eens verschillen. Zo kan bijv MPEG2 op zichzelf geen instelling zijn, want deze kan verschillende opties hebben. Immers zowel SD (voor een DVD bijv) als HD.
25 november 2013 om 09:35.
avatar
Ex-lid zegt:
Als ik weer een film als bestand opsla zal ik het eerst goed doornemen en jou antwoord daarin meenemen. M.a.w. de boel eerst beter bekijken. truida
25 november 2013 om 10:16.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club