SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
hoe kan ik een film die op een SD kaart staat over zetten ophet film programma PINNACLE 14 ?
Geplaatst op 17 november 2016 om 22:53 door cornelis kasper

windows 10

2 reacties
Cinecor zegt:

Zoals je het omschrijft is dat onmogelijk. Ik neem aan dat je met "film op een SD kaart" de opnamen bedoelt, die je met een camera gemaakt hebt. Dat noemen we de footage. Dat zijn dus allemaal afzonderlijke digitale bestanden (shots). Die digitale bestanden kan je op de normale manier kopiëren met de Windows Verkenner, nadat de SD kaart via de camera (of een adapter) met een USB kabel op de PC wordt aangesloten. Dan staan al die bestanden op de PC. Welke NLEsoftware je daarna gaat gebruiken maakt niet uit. In jouw geval dus Pinnacle Studio. In het project dat je opstart in de NLEsoftware kan je de bestanden, die dus nu op schijf staan, importeren. Dat zijn dan niet de digitale bestanden zèlf, maar dat zijn verwijzingen naar die bestanden. De digitale bestanden op de schijf blijven altijd in tact. Met de NLE software ga je die bestanden beïnvloeden, beter gezegd: opdracht geven hoe ze zich in je filmproject (de montage) moeten gaan gedragen. In de NLE software is er dus geen sprake van een film, maar van een filmproject. Een film wordt het pas als je vanuit het project gaat exporteren. Er ontstaat dan weer een geheel nieuw digitaal bestand, de gemonteerde film.
Daarin bestaan heel veel soorten (formats), die je bij het exporteren kiest afhankelijk van het doel waarvoor je de film gaat gebruiken.

17 november 2016 om 23:13.
Willem B. zegt:

Kijk eens bij de lessen van Joop Woldman.
http://www.studio9plus.nl/lessen%20woldman%20nieuw/Importeren/05%20Mpeg4%20bestanden%20vanaf%20SD%20kaartje%20of%20DVD%20invoegen/Mpeg4%20bestanden%20vanaf%20SD%20kaartje%20of%20DVD%20invoegen.htm

19 november 2016 om 11:14.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club