SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Overzetten
Geplaatst op 27 november 2016 om 09:23 door cnhvandijck

Goede morgen allemaal.
Binnenkort MOET er een nieuwe TV aangeschaft worden om ons nog steeds goed spelende oudere exemplaar te vervangen. Vanwege "inbouw" zijn wij aan bepaalde afmetingen gebonden. ( 32")
De keuze in 32"TV's is niet enorm groot , maar bezorgt ons toch nog vele hoofdbrekens.
De nieuwe(re) TV's hebben nagenoeg geen scart-aansluitingen meer ( wel HDMI en USB ) en dat is een probleem want wij bezitten nog een Phillips videorecorder met zo'n scartaansluiting waar aan de ene kant nog VHS banden in kunnen ( opnemen en afspelen) en aan de andere kant dvd's afgespeeld kunnen worden.
Helaas is de "banden"-zijde plotseling defect geraakt maar wij kunnen nog wel de DVD-zijde ( afspelen) gebruiken voor onze zelfgemaakte vakantievideo-dvd's.
ALS nu toch blijkt dat wij , vanwege een nieuwe TV , onze Phillips recorder niet meer zullen kunnen gebruiken dan zouden wij onze vakantie-dvd's ook niet meer kunnen afspelen.
Maar omdat de nieuwere TV's wel USB aansluitingen hebben zou ik U de vraag willen stellen hoe ik onze vakantie-dvd's over kan zetten op USB stick.
Volgende vraag is dan ook hoe "groot" de capaciteit van de USB stick moet zijn om b.v. een vakantiefilm van ongeveer 1½ u. op te slaan.

13 reacties
cnhvandijck zegt:

Goede morgen Dirk Boom.
Uiteraard veel dank voor je snelle antwoord en adviezen , waar ik graag nog even op wil reageren.
Toen wij in de winkel waren om ons ( PURE LEKEN OP DIT GEBIED !!! ) te laten voorlichten voor de aanschaf van een andere TV werd ons van de verkoper-zijde van alles "geadviseerd".....
Buiten de nieuwe TV zouden wij een apparaat aan moeten schaffen ( ruim 130 Euro ) om TV ontvangst ( kabel ) in HD kwaliteit te kunnen zien.
Verder zouden wij een DVD-speler moeten aanschaffen die een HDMI aansluiting had.
Nieuwe TV ( 32") , dat speciale kastje en de DVDspeler waar alléén mee afgespeeld en NIET opgenomen kan worden , gaat ons budget te boven..... ( een laptop hebben wij ook niet ).
Zal dus naar een eenvoudiger oplossing moeten zoeken.
Zal beginnen met te trachten de vakantie -dvd's naar USB over te zetten.
m.vr.gr.
C.N.H. van Dijck

27 november 2016 om 10:44.
Dirk Boom zegt:

Overzetten van DVD naar een ander opslagmedium lijkt mij een goed plan, omdat de DVD eruit begint te gaan. Ik zou de films dan overzetten naar een (externe) hard disk of naar de cloud.
Ook kan (als tussenoplossing wellicht):
- Een scart naar hdmi converter aanschaffen.
- De DVD afspelen in een laptop en de laptop aansluiten op de TV (lukt altijd).
- Als de laptop geen DVD-speler heeft: losse DVD spelers zijn er ook. Als het een smart-TV is dan kan de DVD m.b.v. de TV-afstandsbediening worden afgespeeld.

27 november 2016 om 11:28.
Cinecor zegt:

Het simpelste is om de VOB bestanden op de DVD te kopiëren naar de harde schijf van de PC (met de Win Verkenner). In de meeste NLE software kan je deze VOB's tegenwoordig importeren. Nodig om o.a. meerdere VOB bestanden van één film weer samen te voegen. Lukt het importeren niet dan eerst de extensie VOB veranderen in MPG. Na het exporteren, bijv naar het mp4 format kan de film op een USB stick worden gezet en in elke PC of mediaplayer (ingebouwd in de PC?) worden afgespeeld. Menu's en dat soort flauwekul gewoon vergeten, dat was alleen maar nodig bij meerdere films op één DVD. De DVD heeft zijn langste tijd gehad. O.a. voor HD niet meer goed bruikbaar. Ga met je tijd mee.

27 november 2016 om 16:33.
cnhvandijck zegt:

Goede morgen.
ik heb de reacties van Cinecor en Dirk Boom gelezen en zal eerst op internet uitvlooien wat al die afkortingen eigenlijk betekenen.... ( VOB bestanden... NLE software...enz. )
Maar ik heb aanvullend een mogelijk gekke vraag.
Stel , ik heb een vakantie dvd van 20 minuten op een gewone DVD+R schijf van 4,7GB gebrand.
Nu wil ik die DVD overzetten op een USB stick. Hoe bereken ik dan hoeveel GB die USB stick moet zijn om de vakantiefilm daarop over te zetten ? Ik heb het geprobeerd met een 16GB stick , maar dan krijg ik een melding op mijn scherm dat dit niet voldoende zou zijn...
Hoor graag.

5 december 2016 om 09:59.
Cinecor zegt:

Bekijk de bestanden op de DVD in de Windows Verkenner. Je ziet dan bestanden met de extensie .VOB. Eén ervan is het VOB bestand van de film (zo nodig even uitproberen welke het is). Soms zijn het meerdere bestanden die genummerd zijn. Dat hangt o.a. af van de lengte van de film. Je kan zien wat de grootte van de bestanden is. Dan weet je ook of het bestand op je USB stick past. Dat filmbestand kan je dus gewoon met de WV kopiëren naar een (correct geformatteerde) USB stick. Als het bestand op de USB niet afspeelt kan je de extensie veranderen in .mpg. Een VOB bestand is namelijk gewoon een MPEG-2 bestand.

5 december 2016 om 10:19.
cnhvandijck zegt:

Goede middag allemaal.
Heb een aanvullend vraagje m.b.t. het door mij aangesneden onderwerp : Overzetten van een bestaande vakantievideo naar een USB-stick.
Via het Magix videobewerkings-programma heb ik mogelijk een modus gevonden om dit te doen , maar is het normaal dat het overzetten van een vakantievideo van nauwelijks een uur nu meer dan 4 uur duurt voordat die op de USB-stick staat ?
Graag reacties. waarvoor alvast dank.

11 december 2016 om 12:06.
Cinecor zegt:

Dat is zeker niet "normaal", dus dat moet een reden hebben. Je spreekt over "het Magix videobewerkingsprogramma". Daar zijn meer soorten van, welke gebruik je? Wat voor soort videobestand heb je gemaakt?
NB: Eerst dus een bestand maken (exporteren) en dat opslaan op schijf (bijv mp4 of mpeg2). Daarna kopiëren naar de USB stick met de WinVerkenner. Dus niet rechtstreeks vanuit de NLEsoftware naar de UDB stick!

11 december 2016 om 12:26.
Dirk Boom zegt:

In het 1ste antwoord stond ook dat de verkoper een HD-TV aanraadde.
Mijn ervaring is dat veel zenders in HD uitzenden. Het beeld is merkbaar beter en ik zou geen 'HD-ready' TV kopen maar een TV incl. HD (niet ultra HD). Het is geen harde eis maar comfort.
De Consumentenbond zegt ook iets over kiezen van TV's, op deze plek.

Een TV is ook al heel gauw smart (= er zit internet op). Dan: j/n wifi gewenst?
Wie kan inloggen bij de Cons.Bond, kan de testen bekijken én voorkeuzes maken van in aanmerking kopen merken/typen die passen bij de functionele wensen.
En TV's worden inderdaad steeds groter. Dat kijkt erg prettig moet ik zeggen.
Als ik selecteer op 32", HD kwaliteit minimaal een 7, en smart-TV, dan komen er 3 typen uit, alle Samsung. Zonder de keuze 'smart' komen er 5 typen uit, ook Samsung. Prijzen € 250 - 400. Dat wil niet zeggen dat Samsung de enige optie is hoor.
PS let even op hoeveel HDMI-ingangen nodig zijn (minimaal 2, 3 is beter).

11 december 2016 om 12:56.
cnhvandijck zegt:

Okay , Cinecor.... Je hebt me op een zwak punt "gevangen". Mijn onkunde in deze materie.
Wat heb ik gedaan:
Heb mijn videobewerkingsprogramma geopend ( MAGIX VIDEO DELUXE 2014 ).
Heb toen de beelden van de bewuste vakantievideo ongeladen.
Uiteraard USB stick in de PC gestoken..
Ben toen naar het tabblad EXPORTEREN gegaan. Kreeg een veld waarin diverse UITVOERmogelijkheden geboden werde. Koos voor "ALS VIDEOBESTAND UITVOEREN ".Kreeg een nieuw veld met daarin FILM OP DE COMPUTER OPSLAAN waarin een paar keuzes geboden werden qua KWALITEIT en FORMAAT.
Rechts onder in dit veld staat: VIDEO OPSLAAN , maar dát deed ik niet....
Wat ik wel deed was alle ingeladen beeldjes van de video in één keer selecteren en kopiëren naar de USB stick...... HIER zit mijns inziens mijn fout. Ik had de video naar de PC moeten OPSLAAN in een bepaalde gekozen kwaliteit en formaat.

Ben ik op de juiste weg ??

11 december 2016 om 13:07.
Cinecor zegt:

Het principe van videobewerking is dit:
Beelden van een camera (of andere bestanden zoals foto's) worden op de PC opgeslagen. De opnamen van een camera noemen we de footage. In de videobewerkingssoftware (NLEsoftware, in jouw geval dus Magix VideodeLuxe) worden deze bestanden "geïmporteerd" in een filmproject. Met die software worden de bestanden dan "opgedragen" hoe ze zich in de film moeten gaan gedragen (volgorde, lengte, effecten, enz). Een film wordt het pas als vanuit het project dat samenstel van opdrachten wordt geëxporteerd en opgeslagen op de harde schijf van de PC. Dat kan in diverse formaten. Voor afspelen op een TV of beamer (vanaf een USB of harde schijf) is een mp4 zeer geschikt vanwege de geringe grootte en toch een goede kwaliteit. Voor een DVD moet het een MPEG-2 worden. Het bestand op de harde schijf wordt dus gekopieerd naar de USB. Als ik je bericht goed lees, ben je op de goede weg. Succes!
Laat vooral even weten als het gelukt is.

11 december 2016 om 13:23.
cnhvandijck zegt:

Zal ik doen Cor , maar ik wilde even eerst het "ertussen geslopen" berichtje van Dirk Boom beantwoorden vóór ik dadelijk naar de Kerstmarkt in De Hoef ga waar onze mondharmonicaclub een optreden verzorgt....
Okay Dirk , nu over onze TV.
Inmiddels hebben we er een aangeschaft. Het is een SAMSUNG geworden en omdat we aan een maat gebonden waren , een 32". Paste precies in onze kast en geeft een puik beeld !!
Nagenoeg alle zenders in HD kwaliteit , iets wat we nooit eerder hadden. Een openbaring , vergeleken met onze oude TV !
Er zitten aan de achterzijde diverse aansluitingen waaronder 2 HDMI en ( niet onbelangrijk voor onze videorecorder ) een scart aansluiting.
Heb dit type TV op de website van Kieskeurig bekeken en ook via de Consumentenbond.
Bij beide instanties kwam die er prima uit de testen.
Maar alsnog bedankt voor het meedenken.
m.vr.gr.

11 december 2016 om 13:37.
Cinecor zegt:

Als het goed is heeft je nieuwe TV ook een USB aansluiting met een ingebouwde media player. Daar kan dus straks gewoon je USBstick in met daarop je gemaakte film.
Veel plezier op de Kerstmarkt trouwens. Een prachtig onderwerp om een film van te maken...

11 december 2016 om 13:46.
cnhvandijck zegt:

Hallo Cinecor.
Ik heb , voor zover ik weet precies gedaan wat je adviseerde.
De vakantiefilm zoals ik die eerder samengesteld had heb ik ge-exporteerd in de MP4 kwaliteit.
Dit duurde dik 1½ uur.
Toen heb ik die via de verkenner op de pc teruggezocht want ik wist niet waaronder in 'm terug moest zoeken. Ik vond 'm en probeerde toen de zaak te kopiëren naar een USB stick.
Dit leek eerst ook goed te gaan , maar toen ik de film vanaf mijn USB stick bekeek , miste ik vooral in het begin een hoop beeldmateriaal....
Ergens doe ik wat fout ( nog steeds ) maar ik weet niet wat....
Probeer het morgen nog maar eens een keertje.

11 december 2016 om 20:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club