SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
chromecast
Geplaatst op 28 november 2016 om 13:45 door LvdBergh
Wie heeft goede ervaringen met het vanaf de PC "versturen" van eigen videofilms naar de TV met gebruik van een Chromecast. Mijn films (ook op DVD) heb ik op de harde schijf in Mpeg2 en Avi. Hoe zit het met mogelijk kwaliteitsverschil?
4 reacties
Cinecor zegt:

Er is blijkbaar op dit forum niemand die Chromecast gebruikt. Je vraagt naar het kwaliteitsverschil. Bedoel je het verschil tussen de diverse formats van een uit de NLEsoftware geëxporteerd filmproject? Of gaat het je om eventueel optredend kwaliteitsverlies als gevolg van het gebruik van Chromocast?

4 december 2016 om 13:48.
LvdBergh zegt:

Is er bij het afspelen op TV met behulp van Chromecast vanaf de computer van dezelfde video opgeslagen in Mpeg2 (veel minder Kb's) en in Avi (veel meer Kb's), tussen beide kwaliteitsverschil te zien? Dit is een andere omschrijving van mijn vorige vraagstelling.

4 december 2016 om 14:16.
Cinecor zegt:

Dat maakt de vraagstelling wat duidelijker. Het verschil in beeldkwaliteit tussen avi en mpeg2 is zeer gering. Pas als je deze naast elkaar ziet wordt zichtbaar dat de avi een ietsje beter is. Een bestand op DVD, dat de extensie .VOB meekrijgt is feitelijk ook gewoon een mpeg2. Avi is meer geschikt om te bewerken vanwege de lagere compressie. De vraag is wel of Chromecast de avi kan verwerken. De meeste mediaplayers (hardware) kunnen dat immers ook niet. Het zou ergens in de handleiding van Chromecast moeten staan.
Overigens denk ik dat Chromecast meer is afgestemd op de smartphone e.d. en minder op het gebruik met een PC. Een mediaplayer als voornoemd is wrs daarvoor beter geschikt. In de moderne TV's is zo'n speler zelfs ingebouwd en kan de USB stick met de bestanden rechtstreeks erop worden aangesloten. Het exporteren naar mp4 met de H.264 codec is een goed alternatief om zonder zichtbaar kwaliteitsverlies te converteren naar een bestand van kleine omvang.

4 december 2016 om 14:32.
LvdBergh zegt:

Dank tot nu toe.
Wellicht reageert er nog 'n Chromecast-gebruiker.

5 december 2016 om 13:34.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club