SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
FireWire-probleem
Geplaatst op 28 november 2016 om 18:59 door thijswijs

Welk video-manipulatieprogramma raad Seniorweb mij aan vanwege het niet meer ondersteunen van Moviemaker, onderdeel van Windows Essentials en welk e-mailprogramma in plaats van Windows Live Mail om dezelfde rede ??? Hoe los ik het FireWire-probleem op van mijn Sony Handycam naar mijn nieuwe PC. Heb alleen maar een aantal USB-ingangen dus geen FireWire-ingang. Kan ik nog wel wat met m'n Sony-Videocamera ??? (Handycam) Met vriendelijke groet, Thijs vander Wal
Heb inmiddels een FireWire?kabel van KabelDirect laten komen en geprobeerd met negatief resultaat helaas !?
Met vriendelijke Groet, Thijs

7 reacties
Dirk Boom zegt:

Misschien moet ik het volgende even melden: de antwoorden in de Clubs zijn geen formele Seniorweb-antwoorden. In de Clubs reageert elk Seniorweb-lid die daar zin in heeft.

28 november 2016 om 19:05.
Niekie zegt:

Hoi Thijs.
Er kan vermoedelijk wel een Firewire kaart in je pc worden ingebouwd, als je nog een vrij pci slot op het moederbord hebt. (Vraag het aan de leverancier). Hier staan er enkele afgebeeld.

Of je zou een Firewire naar usb converter kunnen aanschaffen. Hier wordt er één afgebeeld. (iets naar beneden scrollen).

Windows Live Essentials gaat uit de lucht, maar een aantal programma's is wel nog via de store te downloaden. Zie hier een verhaal met wat uitleg.
Inderdaad eindigt de ondersteuning van Windows Live Mail maar MovieMaker is binnenkort weer gewoon te downloaden via de Microsoft Store.

Niek

28 november 2016 om 19:19.
thijswijs zegt:

Hoe los ik het FireWire-probleem op van mijn Sony Handycam naar mijn nieuwe PC
(ASUS Zen AiO). Heb alleen maar een aantal USB-ingangen aan de achterkant (6), weet niet of er een PCI-slot aanwezig is? Dus geen FireWire-ingang. Kan ik nog wel wat met m'n Sony-Videocamera ??? (Handycam) Met vriendelijke groet, Thijs vander Wal

29 november 2016 om 10:23.
Niekie zegt:
Thijs: kan je de verhalen hier boven niet lezen?

Niek
29 november 2016 om 12:35.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik heb hetzelfde probleem, ook met een Sony handycam, opgelost met een videograbber van Konig. Deze grabber is o.a. verkrijgbaar bij onderstaand adres. Het resultaat was voor mij ruim voldoende. Er zijn meer videograbbers te koop van heel goedkoop tot "heel duur".
http://www.digitennewinkel.nl/usb-2-0-audio-video-grabber.html?
gclid=CJ7ssq6AztACFRLgGwodM0cDRA

Kijk ook eens deze site
http://www.magix.com/index.php?id=20924&L=93&AffiliateID=87&phash=QL7GhMq5Y85Nj6O3&gclid=COHno92CztACFQ2eGwodfU4Awg
Succes

29 november 2016 om 13:56.
Dirk Boom zegt:

(Cotim: verwijzingen neem je beter op via het kettingschakeltje boven de in te typen tekst, nu vallen er delen weg. Kopieer dan de website naar 'URL', en geef het daaronder een zelf te kiezen naam, bijvoorbeeld deze naam. Zie ook het plaatje.)

Knipsel.JPG
29 november 2016 om 17:00.
Cinecor zegt:

Als ik het goed begrijp heb je een nieuwe PC aangeschaft, waarmee je ook video wilt bewerken. Als je nog een DVcamera hebt dan moet er gecaptured worden, dus die PC moet een firewire aansluiting hebben. Bij de aankoop heb je dus een slecht advies gekregen, want die firewirekaart zit er niet in. De vraag rijst dan of die nieuwe PC dan ook wel voldoet aan alle systeemeisen die voor videobewerking nodig zijn. Natuurlijk ook met uitzicht op de toekomst, want het is vandaag de dag allemaal HD, waarmee SD feitelijk al is achterhaald. Ik denk dat in jouw geval die nieuwe PC eens goed door een expert op videogebied moet worden bekeken en waar nodig zal moeten worden aangepast.

3 december 2016 om 10:19.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club