SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Films bewerken
Geplaatst op 16 december 2016 om 19:29 door Dijkie

Voorheen bewerkte ik mijn films met Nero vision. dit programma is op mijn oude laptop verwijderd.
op mijn nieuwe laptop met windows 10 wil ik graag weer films bewerken en ook de oude projecten. welk programma zou jij me aanbevelen. groetjes Ab

4 reacties
Niekie zegt:

Ik denk dat de keuze van het juiste programma heel erg afhankelijk is van de specificaties van de laptop.
Dus misschien is het van belang die eerst hier te plaatsen.

Niek

16 december 2016 om 23:01.
Cinecor zegt:

De beste methode is nog altijd om een pc die je voor editen wilt gaan gebruiken aan te passen aan de montage software en niet andersom. Het was dus beter geweest om bij de aankoop van de nieuwe laptop daarmee rekening te houden.
Als je nog met mini DVbandjes werkt mag bijv een firewire niet ontbreken en tegenwoordig zit die er bij de laptops niet meer standaard op.
In het onderhavige geval zou ik adviseren om eerst de in aanmerking komende producten uit te proberen. Ook op You Tube kan je er voorbeelden van vinden. Allemaal gratis. De drie meest verkochte fabricaten (simpele) NLEsoftware zijn: Magix Video deLuxe , Adobe Première Elements en Studio. Als je laptop niet "optimaal" is kan software met een goede mogelijkheid voor proxy montage belangrijk zijn. Ik weet niet zeker of de door mij genoemde dat alle drie hebben, maar dat weten anderen hier wellicht wel.

17 december 2016 om 08:46.
EdBo zegt:

Let wel op dat de oude projecten die zijn aan gemaakt met Nero, waarschijnlijk niet in andere programma's te bewerken zijn.

17 december 2016 om 17:08.
Cinecor zegt:

@Ed_Bosch
Het woord "waarschijnlijk" kan je gewoon weglaten. Zelfs binnen hetzelfde fabricaat en type NLEsoftware is uitwisseling van filmprojecten tussen de verschillende versies dikwijls niet volledig mogelijk. Van oudere naar nieuwere versie wil in de meeste gevallen dan nog wel lukken , maar andersom is vrijwel altijd onvolledig of onmogelijk. Advies is dan ook om een eenmaal opgestart project in dezelfde versie van de software af te maken.

18 december 2016 om 10:49.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club