SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Alweer een stommiteitje begaan
Geplaatst op 28 december 2016 om 12:09 door cnhvandijck

Hopelijk kan Cinecor of iedere andere expert in videomontage me helpen.
Ik heb weer eens na lange tijd ( ervaring ontbreekt dus gewoon ) tijdens het bewerken van mijn video-takes op een toets gedrukt waardoor ik het beeld waar ik mee bezig was gewoon kwijt ben.
Het linker deel van mijn scherm is en blijft "zwart". Herstarten helpt niet.
Hoe krijg ik nou het beeld weer terug ?
Ik werk met Magix Video deluxe 2014.
Hoop op het verlossende bericht.
Groeten van mij.
CN.H. van Dijck

8 reacties
stortfilm zegt:

Beste mijnheer van Dijk,

Volgens mij is de oplossing erg eenvoudig. Druk op de toets F9 en alles moet weer goed staan (F9 = reset vensterordening.) Kan ook gedaan worden door in menu te kiezen voor venster en dan reset vensterordening.
Succes,
Aad

29 december 2016 om 11:07.
cnhvandijck zegt:

Hallo Aad.
Hartelijk dank voor je advies om het beeld uit het testvenster weer terug te krijgen.
Ik heb je antwoord afgedrukt en opgeborgen in het doosje waar de installatie dvd van Magix Video deluxe 2014 in zit.
Zo hoef ik niet meer blijk te geven van mijn onkunde...... door opnieuw dezelfde vraag te stellen.
Goede jaarwisseling en een goed 2017.
M.vr.gr.

29 december 2016 om 13:26.
cnhvandijck zegt:

Hallo Aad.
Ondanks dat je me gisteren al prima geholpen hebt met betrekking tot mijn vraag over het resetten van het testscherm ( wat op "zwart" ging ) waag ik het erop om je nóg een vraag te stellen:
Ik wil helemaal aan het begin van mijn videomontage ( dus nog vóór , wat nu de eerste "scene" is ) een titel maken en op de tijdlijn zetten. Kan je me een tip geven hoe dat te doen ? Ik werk met het videobewerkingsprogramma Magix Video deluxe 2014 .
Wat ik ook doe , ik krijg de reeds op de tijdlijn geplaatste scènes niet zóver naar achteren dat ik aan de voorzijde ruimte krijg voor de titel.
Hoop op een reactie.
M.vr.gr.

29 december 2016 om 14:50.
cnhvandijck zegt:

Omdat de mogelijkheid aanwezig is dat Aad Stortfilm met vakantie kan zijn of om andere redenen ( nog ) geen gelegenheid heeft gevonden om op mijn meest recente vraag te antwoorden , mag natuurlijk iedereen die mij aan een oplossing kan en wil helpen op mijn vraag reageren. GRAAG zelfs !
Verder alle hulp en adviesverleners een héél voorspoedig 2017 !!
m.vr.gr.

1 januari 2017 om 11:55.
stortfilm zegt:

Beste mijnheer van Dijck,
Door drukte tijdens de jaarwisseling en afmaken mijn videoproject over 2016 geen gelegenheid gehad te reageren. Hierbij de simpele oplossing.
In de knoppenbalk boven het spoor kun je de muismodus instellen op een spoor. (er zijn 3 mogelijkheden, de eerste is voor een object, de tweede die u moet hebben voor een spoor en de derde is voor alle sporen. Ga er maar met de muis over en u ziet het. Klik dus eenmaal op muismodus een spoor. Klik nu op het allereerste fragment en je kunt nu het hele spoor naar achter schuiven zodat er plaats komt voor de titel. Schuif die ertussen en sluit weer aan.
Succes,

Aad

2 januari 2017 om 11:41.
Cinecor zegt:

Eigenlijk staan dit soort zaken gewoon in de handleiding die bij elke software wordt geleverd. De beste manier is om met stukjes proeffilm al die verschillende mogelijkheden eens na te lopen. Gewoon ervaren wat er zoal wordt geboden (bij alle NLEsoftware in de basis nagenoeg hetzelfde). Dan ontstaat er vanzelf inzicht in de materie. Digitaal monteren vereist nu eenmaal een goede basiskennis van het gereedschap (de software) om er enig plezier aan te beleven.

2 januari 2017 om 12:57.
stortfilm zegt:

Cor dat is wel waar, maar de handleidingen zijn vaak droog en alleen maar een opsomming van functies, die je alleen maar door gebruik leert waarvoor je ze nodig hebt. Eigenlijk heeft iedereen die begint met video software een introductiecursusje van een uur of twee nodig om de basis vaardigheden aan te leren.

2 januari 2017 om 14:56.
Cinecor zegt:

Daar ben ik het maar ten dele mee eens. Allereerst is enig inzicht nodig in film editing. Waaruit bestaat dat, waarom is dat nodig en welke hulpmiddelen zijn daarvoor beschikbaar?
De handleiding van de NLEsoftware (een hulpmiddel: het gereedschap) is daarbij een basis om er mee te oefenen, oefenen en nog eens te oefenen. Alle functies uitproberen en ervaren wat het resultaat is. Tot je een beetje dóór hebt hoe het gereedschap is opgebouwd. Jongelui "zien" dat meestal in korte tijd, ouderen hebben daarvoor soms maanden intensief oefenen nodig . Vooral dus niet meteen al een film willen monteren!
Daarnaast zijn er talloze goede boeken over videomontage geschreven. Heel recent nog het boek "Digitale Video" van Bert Venema. Een aanrader. Die introductiecursusjes raad ik af, zeker als ze worden gegeven door of namens de leverancier. Daar worden beginners alleen maar lekker gemaakt om het product te kopen of trouw te blijven en nieuwere versies aan te schaffen. Pas als iemand zich een beetje heeft bekwaamd in eenvoudige basis software (zoals Magix, Elements, Studio) kan naar meer professionele software worden gekeken. Dan wordt het echt serieus editen en kan een speciale cursus goed van pas komen. Voor velen is die professionele software echter lang geen noodzaak, dat hangt immers helemaal van de ambities af.
Gelet op de vraag is het eigenlijk bij alle software mogelijk om één of meerdere tracks naar achteren te schuiven en zo ruimte te maken. Alleen de wijze waarop (de bediening en de knopjes) zijn bij allemaal verschillend. En dat vind je nu juist in die handleiding...

2 januari 2017 om 16:07.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club