SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
wel of niet mogelijk ??
Geplaatst op 26 januari 2017 om 17:11 door cnhvandijck

Laat ik beginnen met de vraag of ik met mijn "vraag" we bij de juiste club zit.
Zo niet , sorry dan , waarbij ik hoop dat men mij dan naar de juiste club verwijst.
Mijn vraag:
Wij hebben recentelijk een nieuwe Samsung TV gekocht met aan de zijkant onder andere een USB-aansluiting.
Van onze vakantie had ik al eerder een vakantiefilm gemaakt en die , na bewerkingen, op schijf en op een USB stick gezet.
Als ik de USB-stick nu in de USB aansluiting van de TV steek kan ik de vakantiefilm bekijken. Tot zover niets aan de hand. Maar als ik een wat "langdradig" of voor derden "minder interessant" stuk wil overslaan , dan krijg ik dat niet voorelkaar. Wat vroeger doorspoelen tot een volgend beginpunt werd genoemd is dus blijkbaar niet mogelijk. Kent iemand dit fenomeen ? Zo ja, dan verneem ik het graag.
Ik had deze vraag ook aan Samsung Nederland willen stellen , maar GEEN ENKELE SAMSUNG WEBSITE geeft toegang tot een soort KLANTENSERVICE.
Met vriendelijke groet.

8 reacties
Niekie zegt:

Ik vermoed dat die mogelijkheden (doorspoelen etc) sterk afhankelijk zijn van het type TV.
Ander idee: De vakantiefilm zo inkorten dat hij niemand gaat vervelen. (Normaal is 15 tot 20 minuten leuk om te bekijken)..

Niek

26 januari 2017 om 19:19.
Dirk Boom zegt:

Als het een smart TV is, is daar dan een bediening meegeleverd voor het smart-gedeelte?
Als ik een programma via NPO bekijk, dan kan ik via de smart-bediening kiezen om een stukje door te spoelen.
Als ik een MP4 filmpje op USB-stick zet en dat bekijk, dan kan ik via de smartbediening niet doorspoelen. Het is spelen of niet spelen.

26 januari 2017 om 19:46.
Cinecor zegt:

Dat doorspoelen e.d. blijkt niet op alle TV's mogelijk, zo weet ik uit mijn kennissenkring. Gelukkig bestaan er ook mediaplayers, die je met een HDMI op de TV kan aansluiten. Zo'n apparaatje heb ik al enkele jaren, kost weinig en werkt perfect (mits de bekabeling van de beste kwaliteit is).
PS Je kan natuurlijk ook je beklag doen bij de winkel waar de TV gekocht is.

26 januari 2017 om 21:34.
cnhvandijck zegt:

Hallo Niekie, Dirk en Cinecor.
Hartelijk dank voor jullie reacties op mijn vraag.
Laat ik beginnen met te zeggen dat ik Cinecor kan mededelen dat ik uiteraard naar de winkel ( Expert) ben geweest waar we de TV kochten. Daar konden ze me niet antwoorden. Wel zei een van de verkopers dat een film op een USB stick gezet mogelijk als één ( 1 ) waarde werd gezien en dat die dan niet te stoppen is op een "x" moment om vervolgens versneld door te spoelen naar een nieuw startpunt.
Dezelfde winkel kon mij eveneens geen SAMSUNG adres geven waar ik als particulier met mijn vraag terecht zou kunnen.... Vreemd.
Dirk wil ik zeggen dat onze TV geen smart TV is. Dus denk ik dat het inderdaad een gevalletje is van SPELEN OF NIET SPELEN.
Aan Niekie ten slotte: Ik had voor 3 uur aan video-"takes" en die had ik al ingekort ( na bewerken) tot een film van 40 minuten. Meer kon er echt niet uit.
Alsnog allen bedankt voor het meedenken.
M.vr.gr.

27 januari 2017 om 15:31.
Cinecor zegt:

Deze quote vraagt om een toelichting:
"Ik had voor 3 uur aan video-"takes" en die had ik al ingekort ( na bewerken) tot een film van 40 minuten. Meer kon er echt niet uit".
Vooral beginnende filmers zouden hier een verkeerde conclusie aan kunnen verbinden. Wie een film maakt als herinnering aan een vakantie of andere familiegebeurtenis hoeft aan een film geen nadere eisen te stellen. Zo'n film is namelijk niet bedoeld voor anderen dan de direct betrokkenen. Met name de speelduur van de film is in dat geval totaal onbelangrijk. Wil je een film maken die ook voor anderen (de kijkers) interessant en boeiend kan zijn, dan gelden er nadere eisen. Eén van de kenmerken van het gedrag van de kijker is, dat de aandacht bij een film na een minuut of 15 begint te verslappen. (Zie ook de reactie van Niekie). Je merkt dat dikwijls aan bijv. gekuch of gefluister. Is het onderwerp van de film zodanig dat voor een goede overdracht van het verhaal 15 minuten niet genoeg is, dan is het noodzakelijk dat er steeds "omkeerpunten" worden aangebracht, waarbij a.h.w. de kijker opnieuw wordt geactiveerd door andere, totaal nieuwe gegevens, gebeurtenissen of informatie.
Dan nog de term "take". Zo wordt de opname van een filmscène genoemd. (scène =meerdere opnamen op één plek en op dezelfde tijd)
Vooral bij fictie films worden dezelfde scènes meerdere keren opgenomen om een keuze te hebben bij de montage. Men spreekt dan van "take one", "take two", enz. Vragensteller bedoelt met het gebruik van die term echter de shots (één opname met de camera) die hij gemaakt heeft.
(correctie: "Vooral bij non fictie..." moest natuurlijk "Vooral bij fictie..." zijn; dus gewijzigd)

28 januari 2017 om 10:34.
CHRIVABUS zegt:

Ik krijg de indruk, dat U met Uw TV afstandsbediening Uw USB stick wilt sturen. En dat lijkt mij niet mogelijk. Als het een Smart Samsung TV is moet het wel kunnen. (Op mijn Philips Smart TV doe ik dat met de afstandsbediening van de TV via "source" en dan de betreffende USB aansluiting opzoeken. Succes
Christ

12 februari 2017 om 22:12.
CHRIVABUS zegt:

En wat late reactie op die van Niekie. Mijn vacantiefilms zijn wat langer omdat ik in die film de vakantie van mij en mijn vrouw vastleg. Ik heb laatst 15 dagen door Andalusië getoerd en dat vastgelegd in 58 minuten video. We hebben daar zoveel moois gezien en met het gezelschap beleefd dat en filmpje van 15 minuten daar onrecht aan zou doen. Het wordt pas vervelend als het getoonde niet interessant is en/of slecht opgenomen......dan is 15 minuten al te lang. Overigens laat ik mijn films niet zien aan "kennissen" die niet echt geïnteresseerd zijn.

12 februari 2017 om 22:41.
Cinecor zegt:

Wie een film maakt als herinnering aan een vakantie of andere familiegebeurtenis hoeft aan een film geen nadere eisen te stellen. Zo'n film is namelijk niet bedoeld voor anderen dan de direct betrokkenen. Met name de speelduur van de film is in dat geval totaal onbelangrijk. Wil je een film maken die ook voor anderen (de kijkers) interessant en boeiend kan zijn, dan gelden er nadere eisen. Eén van de kenmerken van het gedrag van de kijker is, dat de aandacht bij een film na een minuut of 15 begint te verslappen. (Zie ook de reactie van Niekie). Je merkt dat dikwijls aan bijv. gekuch of gefluister. Is het onderwerp van de film zodanig dat voor een goede overdracht van het verhaal 15 minuten niet genoeg is, dan is het noodzakelijk dat er steeds "omkeerpunten" worden aangebracht, waarbij a.h.w. de kijker opnieuw wordt geactiveerd door andere, totaal nieuwe gegevens, gebeurtenissen of informatie.

13 februari 2017 om 08:53.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club