SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
filmformaat op tv
Geplaatst op 7 februari 2017 om 17:01 door Ralph

Mijn dvd's met VOB-bestanden converteer ik naar MP4 bestanden. Daarna plak ik alles weer aan elkaar , en zet ik ze op een USB-stick. Wanneer ik de film afspeel op mijn Sony Bravia TV , dus via de usb-ingang krijg ik echter alleen maar een klein beeld te zien en niet op het volledige scherm. Wat doe ik verkeerd of hoe kan ik dat veranderen?
Dank voor reacties Ralph

8 reacties
Ralph zegt:

Korte aanvulling, mijn bestanden zet ik aan elkaar in CorelVideoStudioPro en maak er dan een MPEG-4HD bestand van. Er is keuze uit een heleboel bestanden maar misschien moet ik een andere vorm kiezen ?

7 februari 2017 om 17:15.
Cinecor zegt:

VOB bestanden zijn feitelijk gewoon MPEG-2 bestanden. Tegenwoordig in alle goede NLEsoftware te bewerken. Zo niet (oudere versies), dan in de Windows Verkenner de .VOB extensie veranderen in .mpg. Je mag verwachten dat die dan gewoon zijn af te spelen in een stand alone mediaplayer en dus ook op TV met ingebouwde player.
Met een MPEG-4HD bestand bedoelt je software waarschijnlijk een High Definition bestand en daar heb je niets aan, want VOB bestanden zijn gewoon Standard Definition. Dat opwaarderen naar HD is dus zinloos, want het zal er niet beter op kunnen worden, eerder minder.
NB: VOB bestanden die op een DVD staan en die samen een film vormen, kan je in de Windows Verkenner gewoon naar de hard disk van je PC kopiëren met copy and paste.

7 februari 2017 om 23:04.
Cinecor zegt:

Nog een aanvulling op dit citaat van Ralph:
Wanneer ik de film afspeel op mijn Sony Bravia TV , dus via de usb-ingang krijg ik echter alleen maar een klein beeld te zien en niet op het volledige scherm.
Je filmbestanden zullen 4:3 formaat hebben, zodat op een breedbeeld scherm zowel links als rechts dus delen zwart blijven. Sommige Sony TV's hebben een zg "smart" instelling. Dan wordt het 4:3 beeld horizontaal uitgerekt. Echter met meer vertekening aan de zijkanten dan in het midden. Natuurlijk te vinden in de handleiding van je TV hoe dat in te stellen.

8 februari 2017 om 11:47.
Ralph zegt:

Dank voor Uw reactie. Helaas schiet mijn kennis kennelijk te kort. Wat is bijv. NLEsoftware? Als ik mijn DVD open dan krijg ik (zie bijlage) deze bestanden te zien. Wat moet ik dan veranderen in .mpg ? En hoe dan verder om de hele film op USB te zetten ? Moet ik de USB ook formatteren in Fat of iets anders ? U merkt ik ben op dit gebied echt amateurtje.

VOB2.jpg
8 februari 2017 om 13:17.
Cinecor zegt:

Videobewerkingssoftware wordt aangeduid als "NLEsoftware" (NLE=non lineaire edit). CorelVideoStudioPro behoort daar dus ook toe.
Eerst dit: Misschien biedt de Coral software een optie om een film direct van een DVD te rippen en te importeren. Dan heb je het onderstaande niet nodig! Kijk er de handleiding op na.

En anders is dit de "universele" methode (voor alle NLEsoftware geschikt):
Van je aangegeven bestanden op de DVD zijn de laatste vier de filmbestanden (VTS_01_01 en volgende). Kopieer deze bestanden naar de harde schijf van je PC.
Als je versie van CoralVSP niet al te oud is kan je die bestanden wellicht direct importeren in de software en ze aan elkaar monteren tot één geheel. Daarna uiteraard als film exporteren als een gewoon MPEG2 bestand naar de harde schijf en daarna kopiëren naar de USB (rechtstreeks exporteren naar de USB is niet aan te bevelen). Voor video dient een USB stick vooraf in NTFS te zijn geformatteerd (dus beslist niet FAT).
Als de VOB bestanden niet worden geaccepteerd door de NLEsoftware moeten de VOBextensies op de harde schijf (dus niet op de DVD) daarvan worden veranderd in .mpg .

NB: Als de extensies in de Verkenner niet zichtbaar zijn (ik denk dat het bij jou het geval is) dan moet je in Windows10 bovenin de Verkenner een vinkje plaatsen bij "Bestandsnaam extensies" (op tabblad "Beeld" van het menu).
Succes en als je nog vragen hebt horen we het wel.

8 februari 2017 om 15:50.
Ralph zegt:

Hartelijk dank voor de uitgebreide beschrijving. Volop aan de slag gegaan. De hele procedure volgens aangegeven heb ik afgewerkt maar helaas. D.w.z. de film staat op USB als MPEG Video File (.mpg) , speelt wel af in mediaplayer op de pc. Als map zichtbaar op tv maar na openen krijg ik melding "niet afspeelbaar". Ik zie twee mappen staan : BUDA en die van de film. De eerste geeft aan lege map en de tweede dus niet afspeelbaar. Ook niet via mijn home cinemasysteem. Heeft iemand enig idee waar dat nu aan kan liggen ???

9 februari 2017 om 11:23.
Dirk Boom zegt:

De vraag komt op of TV en homecinema-systeem geschikt zijn voor het afspelen van het betr. bestandsformaat. Ik zou een check doen bij een andere (recent aangeschafte) TV.

9 februari 2017 om 12:20.
Ralph zegt:

Probleem opgelost. Na nogmaals proberen was ik toch zo eigenwijs om de usb te formateren in Fat32, toen weer film er op gezet en wat schetst mijn verbazing, het werkt nu wel. Buiten dat toch dank voor het advies want alle andere aanbevelingen werkten dus goed.

9 februari 2017 om 14:04.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club