SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - donderdag 21 februari 2019
De Video-Club heeft een nieuwe beheerder, Roy Bosman alias Bosjesman. Roy heeft veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
G van Genderen
Geplaatst op 22 februari 2017 om 16:21 door gvangenderen

Wat kan ik gebruiken om video banden over te zetten naar dvd

3 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Om de banden over te zetten op DVD is er een programma van Magix
te bereiken via deze koppeling. red uw video's
Er zullen wel meer programma's zijn maar deze heb ik zelf gebruikt. Kost wel veel tijd maar het resultaat is ruim voldoende

22 februari 2017 om 20:01.
Cinecor zegt:

Om analoog videomateriaal (VHS, S-VHS, enz) te digitaliseren bestaan er diverse hardware converters. Die van Grass Valley (voorheen Canopus) worden als de beste beschouwd en zijn dan ook het meest populair. Via de firewire aansluiting wordt het materiaal naar de PC overgezet in avi formaat (de hoogst haalbare kwaliteit).
De zogenaamde "grabbers" (zoals de hiervoor genoemde van Magix) hebben die firewire aansluiting niet en slaan een mpeg-2 bestand op om er een DVD te branden. Dat is mindere kwaliteit dan avi. Bovendien is een DVD als einddoel eigenlijk niet meer van deze tijd. De ware filmliefhebber is vandaag de dag (met o.a. 4K) , niet meer tevreden met "ruim voldoende" (zie vorig bericht) , maar gaat voor het best haalbare als het om de kwaliteit van zijn waardevolle, dikwijls emotionele opnamen uit het verleden gaat. De Grass Valley converters zijn prijzig, maar na gebruik zeker nog wel voor een goed prijsje dóór te verkopen. Heb je relatief weinig materiaal overweeg dat dan door een professional te laten doen, dat kan goedkoper uitvallen.
Een goed alternatief is nog het gebruik van een DV camera met AV in. Wel moet dan daarna het miniDVbandje weer apart gecaptured worden (avi bestanden) en dat kost extra tijd. Zó'n camera wordt nog wel eens 2e hands aangeboden (Marktplaats o.d.) maar let op wat je koopt!

23 februari 2017 om 17:11.
avatar
Ex-lid zegt:

Wat de kwaliteit betreft ben ik het met Cinecor absoluut eens. Voor mij was de kwaliteit ruim voldoende omdat het een kleine aanvulling was op de foto's die normaal maak..

23 februari 2017 om 22:31.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club