SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Zijn er Videocamera's in de handel die in plaats van FiriWire-uitgang USB 3.0.-uitgangen hebben ?
Geplaatst op 26 februari 2017 om 09:51 door thijswijs

Naar aanleiding van een artikel in Computeridee,
Hoe verwerken we de dood van FireWire?
Zijn er Videocamera's die in plaats van FiriWire-uitgang USB 3.0.-uitgangen hebben naar mijn nieuwe
ASUS DESKTOP-Q7LOER2 met vijf 2.0 USB- en twee 3.0 USB-ingangen en een HDMI-ingang aan de achterkant van het scherm
Een PC zonder FiriWire en géén Processorkast !
Ben wel van plan video-opnames te maken deze zomer, van de winter wil ik deze monteren met zo'n nieuwe USB-Videocamera naar mijn Computer.
Dus nogmaals mijn vraag; zijn er videocamera's met 3.0 USB-uitgangen i.p.v. FireWire ???
Met vriendelijke groet, Thijs

13 reacties
Dirk Boom zegt:

Kijk eens op kieskeurig.nl. Er zijn tientallen camera's te selecteren met wifi, hdmi, en usb. Er is te selecteren op usb 2.0, niet op 3.0 maar de camera's kunnen er best zijn.

26 februari 2017 om 10:25.
thijswijs zegt:

Bedankt voor het advies

Hier onder een Citaat Computeridee. Wat misschien ook geldt voor Windows10 is de vraag ? Dit i.v.m. mogelijke aankoop nieuwe "Videocamera" zonder FireWire. Kan het misschien ook met HDMI ?

"Toch wordt FireWire in de Mac-wereld nog steeds vaak gebruikt om externe harde schijven, camera’s, camcorders en muziekapparatuur aan te sturen. USB 2.0 is namelijk een stuk trager, terwijl USB 3.0 nog zo nieuw is dat het niet wordt ondersteund door bruikbare (en dure) legacy apparatuur. De Thunderbolt-technologie die Apple 18 maanden geleden introduceerde in nieuwe Mac-modellen is zeldzaam en bijzonder duur. (Met 10Gbps is Thunderbolt tien keer sneller dan de snelste 800Mbps Firewire-verbinding en zeven keer zo snel als USB 3.0.) Wat kunnen bedrijven doen afgelopen jaren flink in FireWire hebben geïnvesteerd, maar toch over willen gaan op nieuwe Mac-machines? Er zijn oplossingen, maar die kennen allemaal neveneffecten. Het is goed om die goed te onderzoeken voordat je een besluit maakt."

Met vriendelijke groet, Thijs

27 februari 2017 om 09:53.
Cinecor zegt:

Videocamera's met als opnamemedium het bekende miniDVbandje worden niet meer gemaakt. De vertrouwde firewire aansluiting is dus nu niet meer nodig en gaat naar de geschiedenis. Gevolg is dat de meeste huidige laptops geen firewire kaart meer hebben en dus onbruikbaar zijn voor die "oudere" camera's. Soms is er nog wel een mogelijkheid om iets aan de laptop te (laten) toevoegen en hem toch van een firewire te voorzien. Met nadruk moet echter worden gezegd dat het huidige niveau van videobewerking een laptop minder geschikt maakt voor efficiënte en comfortabele editing. Een normale desktop PC biedt veel meer mogelijkheden, bijvoorbeeld voor toepassing van grotere en vooral meerdere monitoren. Die extra monitoren kan je soms ook bij een laptop toevoegen, maar wat heb je dan nog aan de kenmerkende eigenschap (mobiliteit) van de laptop?

27 februari 2017 om 09:57.
thijswijs zegt:

Het gaat bij mij niet om een laptop maar een desktop zonder processorkast.
Zijn er b.v. HDMI- of USB-3.0 Videocamera's, waar ik mee kan film monteren, dus importeren naar mijn PC ? (Of kan USB-2.0 wel?)
Misschien kan ik geïnformeerd door de Videoclub, hoe te werk te gaan, uit te komen op advies "welke Videocamera" ik zou kunnen (moeten?) aanschaffen ?
Er is ook geen CD/DVD-optie aanwezig ! USB-welke? is de enige weg die ik denk te moeten gaan !?

27 februari 2017 om 10:26.
Cinecor zegt:

Mijn verhaal over gebruik van de laptop was meer algemeen bedoeld omdat er nog steeds videohobbyisten zijn die voor videobewerking ten onrechte daaraan de voorkeur geven.
De tegenwoordige HD of 4K camera's hebben geen firewire meer nodig. Het opname medium is een SD-card. Het overzetten ("importeren" is iets anders: dat doe je in de NLEsoftware) naar de PC kan gewoon met de Windows Verkenner. De beste manier is om de SD-card uit de camera te halen en met een adapter aan te sluiten op de PC. Dat gaat via de USB. Sommige camera's hebben bepaalde software daarvoor bijgeleverd, maar die is volkomen overbodig. De SD-kaart kan gewoon in de Verkenner worden afgelezen en met "copy and paste" naar de vaste (data)schijf van de PC worden gekopieerd. Aan de HDMI heb je voor dit doel niets. Daarmee kan je de camera aansluiten op een HD monitor (bijv op locatie als je met een team werkt) en natuurlijk op een TV. Dus dan gaat het om het afspelen vanaf de SD-card in de camera en niet om het overzetten.

27 februari 2017 om 11:17.
thijswijs zegt:

Alweer bedankt Cinecor,
Ik weet niet of je een merknaam mag noemen van Seniorweb ? De Video-camera die ik niet meer kan gebruiken op mijn PC was een Digitale Camcorder, Sony DCR-HC62E (Handycam)
Mijn oude PC heb ik nog met FireWire, om oude opnames van die Camcorder nog te kunnen verwerken. Dat is een omweg die ik doormiddel van de aankoop van een Video-camera met SD-card wil veranderen.
Zet de opnames op de oude PC en daarna op een USB-stick om ze op mijn nieuwe PC te kunnen monteren via Moviemaker. (Wordt in de toekomst misschien ook niet meer ondersteund, heb ik jaren naar tevredenheid mee gewerkt, wat een pech !?) Microsoft gaat raar om met z'n klanten !!!
Nogmaals, misschien weet je zo'n Video-camera of de link naar online-shops ? Biedt kieskeurig in deze een oplossing ?
Met vriendelijke groet, Thijs

28 februari 2017 om 08:40.
Dirk Boom zegt:

Kieskeurig is een van de sites waar selectiecriteria zijn op te geven, zodat er camera's tevoorschijn komen die voldoen aan de eigen eisen.
De Consumentenbond biedt ook mogelijkheden om te selecteren en te vergelijken.
De Consumentenbond merkt op dat velen tegenwoordig filmen met de smartphone.

28 februari 2017 om 09:57.
Cinecor zegt:

Mijn persoonlijke mening:
Het belangrijkste criterium bij de aankoop van een videocamera is het antwoord op de vraag wat je ambities zijn en wat voor soort films je wilt gaan maken. Gaat het om het vastleggen van vakantie en familiegebeurtenissen (zoiets als "kiekjes maken") dan volstaat een eenvoudige camera van een paar honderd euro (of misschien zelfs een smartphone of tablet...). Zijn de ambities wat hoger, m.a.w. je stelt ook eisen aan de kwaliteit van de film (zowel technisch als kunstzinnig), dan zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten, zoals (zonder volledig te kunnen zijn):
Gemakkelijke handmatige bediening (zowel focus als iris), mogelijkheid in progressive mode te kunnen opnemen, goede optische beeldstabilisatie, regelbare aansluiting voor een externe microfoon, lichtsterkte van de lens (voldoende goede opnamen bij wat minder licht), redelijk groot LED scherm, géén touchscreen (een onding), evt. een optische viewer (helaas zeldzaam), enz.
Ik denk dat we dan minimaal in een prijsklasse van rond de 1.000 euro of iets daaronder uitkomen. Een maximum is er niet (kan in enkele duizenden lopen), denk aan 4K resolutie en bijv verwisselbare lenzen... We komen dan in het semi professionele segment terecht.
De meest populaire merken zijn: Sony, Panasonic en Canon. Elk merk heeft zo zijn eigen topmodellen. Koop bij een zeer gespecialiseerde winkel, waar je een goed advies krijgt, maar stel je vooraf op de hoogte van alle ins en outs. Internet is daarvoor een uitstekende bron, maar ook ervaringen van andere gebruikers zijn belangrijk (videoclubs, Videomontageforum, enz). De Consumentenbond vind ik trouwens geen specialisten...Veel succes bij de aankoop!

28 februari 2017 om 11:45.
avatar
Ex-lid zegt:

Hallo Thijs,
Ik heb een sony hdr-xr105e te koop het is een iets oudere Digitale HDR camera met een harddisk van 80 gb. De totale specificaties zijn te vinden via deze koppeling Sony
De camera is compleet met usb kabel, originele dvd met de Nederlandse handleiding, oplaadkabel en een extra groothoeklens. Als je interesse hebt kan je me mailen naar cotim@wxs.nl.

2 maart 2017 om 12:24.
Cinecor zegt:

Bericht verwijderd

3 maart 2017 om 13:01.
avatar
Ex-lid zegt:

Cinecor, wat betekend deze zin dan uit de specificatie?
"Tot 33 uur Full HD op 80GB-HDD 10x optische zoom, 2,7-inch lcd"
volgens de specificatie van Sony
HDR betekend volgens mij

High dynamic range (HDR) duidt op beelden met een hoog dynamisch bereik

3 maart 2017 om 13:58.
Cinecor zegt:

Hallo Cotim,
Je hebt helemaal gelijk! Ik heb bij het nazoeken op internet een totaal andere camera bekeken. Waarschijnlijk door een intypfout. Ik heb nu het juiste type gelezen. Mijn excuses voor de foutieve informatie. Ik ga het bericht verwijderen.

3 maart 2017 om 14:16.
avatar
Ex-lid zegt:

Hallo Cinecor,
Bedankt, iedereen kan zich wel eens vergissen.
Cotim

3 maart 2017 om 16:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club