SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Eigen titel
Geplaatst op 30 mei 2017 om 08:58 door cnhvandijck
Goede morgen beste mensen.
Iedereen die het wil en kan , mag natuurlijk op mijn vraag reageren , maar omdat ik in het verleden nogal wat contact met Cinecor heb gehad is mijn vraag in de eerste plaats aan hem gericht.
Ik meen me te herinneren Cor dat jij niet met Magix Video Deluxe werkt maar ondanks dat kon je me eerder best wel verder helpen met mijn vraag ( vragen ) betreffende dit videobewerkingssysteem.
Aan het begin van mijn projecten wil ik een eigen titel maken. De tekst van de titel heb ik al en zo ook het lettertype enz. De tekst loopt van beneden naar boven door het beeld. Maar dat is nu nog in een zwart veld.
In de mediapool zie ik diverse "Intro's" waaronder een GORDIJN welke openschuift...
Dit beeld wil ik gebruiken voor mijn begintitel maar als ik dat "gordijn" in beeld breng , dan verschijnt er ( als het gordijn opent ) een soort demofilm van een strandscène.
Hoe krijg ik nou mijn eigen tekst-titel op de plek van die ongewenste strandscène ?
Hoop dat je mijn uitleg hebt kunnen volgen.
Ik wacht reactie's af.
m.vr.gr.
1 reactie
Cinecor zegt:

Het is enkele jaren geleden dat ik lessen Magix heb gegeven en vooral met dit soort "standaard" grappen (zoals "gordijnen") heb ik me nooit bezig gehouden en ook nooit in de lessen behandeld. Waarom niet? Bij het maken van een film gaat het om de EIGEN creativiteit. Al die toeters en bellen doen daar absoluut afbreuk aan. Het mist originaliteit. Mijn advies voor je film (één mogelijkheid van vele): Maak introbeelden als informatie aan de kijker, bijv van de locatie waarom het gaat of over kenmerkende zaken van het onderwerp dat in de film aan de orde komt. Aan het slot hiervan laat je het laatste beeld lang doorlopen (zelfs "bevriezen" is soms mogelijk) en daarop zet je de titel van je film in simpele, duidelijk leesbare letters, zonder flauwekul en vooral niet te groot. Die tekst krijgt een fade-in en een fade-out en blijft gewoon stilstaan. De kijker moet nu zo'n beetje geïnformeerd zijn over waar het in de film over zou kunnen gaan. Daarin moet natuurlijk niet alles worden weggegeven, het gaat erom dat de kijker a.h.w. nieuwsgierig wordt naar de film.

30 mei 2017 om 13:57.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club