SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Geluid verbeteren
Geplaatst op 17 juni 2017 om 12:52 door 1486HENK
Wat ik graag zou willen is dat er een programma is net als MP3 GAIN
maar dan voor video met geluid
Ik weet hoe ik geluid gelijk kan maken maar dat is erg bewerkelijk
Het verbaasd mij dat iets dergelijks niet voor video met geluid bestaat
b.v MP4GAIN of bestaat dit wel, op internet vindt ik wel MP4GAIN maar dat zijn geen programma's
waar je in een video met geluid gelijk kunt trekken
Weet u dat misschien en oh ja gratis
V.G
TINEKE
10 reacties
Niekie zegt:

Gratis kan ik het niet vinden, maar deze kost 30 euro en kan zo te zien ook het geluid aanpassen.

Niek.

17 juni 2017 om 15:35.
Cinecor zegt:

Met alle NLEsoftware kan je de audio afzonderlijk bewerken, óók die van de footage. In de software verschijnen video en audio immers op aparte tracks. De mogelijkheden van effecten e.d. zijn natuurlijk niet bij alle soorten NLEsoftware dezelfde. Wat voor bewerkingen wil je trouwens zoal met die audio gaan doen en met welk doel?

17 juni 2017 om 22:30.
1486HENK zegt:
Goede Morgen
Wat ik wil is eigenlijk heel simpel. Ik wil van div filmpjes het geluid gelijk trekken naar één geluid level. Nu gaat de een harder dan de andere
Ik zoek een programma als MP3GAIN maar dan voor video en geluid en
gratis (ja ik ben een Hollander).
V.G
TINEKE
18 juni 2017 om 10:32.
Cinecor zegt:

In een filmproject is het zeer ongebruikelijk om alle bepaalde soorten audio fragmenten (bijv muziek) door de hele film op één volume te zetten. Dat instellen doe je handmatig (op basis van je creativiteit) en dat is zeer afhankelijk van het beeld dat door de muziek moet worden ondersteund. ook de geluidsmix speelt natuurlijk een rol (live geluid, voice over, sound effecten, enz.) Daarom bestaat zoiets wat je wilt dus ook niet bij videobewerking. Het is compleet overbodig!

18 juni 2017 om 17:10.
1486HENK zegt:

HALLO CINECOR
IK BEN VAN MENING ALS JE B.V DIV FILMPJES DOWNLOAD VAN B.V YOU TUBE HET BETER IS DAT DIE FILMPJES ÉÉN GELUIDS NIVEAU HEBBEN DAN B.V TIEN VERSCHILLEND
IK BEN DUS GENOODZAAKT BIJ ELK FILMPJE HANDMATIG MET DE AFSTAND BEDIENING
STEEDS HET GELUIDS NIVEAU HOGER OF LAGER TE ZETTEN
HIER WIL IK DUS VAN AF
VRIENDELIJKE GROET
TINEKE

20 juni 2017 om 10:53.
Cinecor zegt:

Beste Tineke,
Je kan natuurlijk in hoofdletters schrijven om me ergens van te willen overtuigen of duidelijk maken, maar dat helpt niet. Dat komt alleen maar "schreeuwerig" over.
Aanvankelijk maakte je niet duidelijk dat het ging om van You Tube gedownloade filmbestanden. We houden ons hier hoofdzakelijk bezig met films maken en daar is videobewerkingssoftware (NLEsoftware) voor nodig.
Een van YouTube gedownload filmbestand (meestal mp4) heeft een gekoppelde video- en audiotrack. In elke NLE software verschijnen deze tracks (ook wel sporen genoemd) gescheiden en zijn dan afzonderlijk te bewerken. Als je één bestand wil maken van meerdere mp4's dan zet je ze achterelkaar op de tijdlijn en kan je alles naar believen instellen, ook de audio op een gelijk volume met de gain instelling (op de daarvoor bestemde meters en niet op het gehoor). Daarna kan je exporteren (ook natuurlijk één voor één)en de bestanden op een USB stick zetten om ze af te spelen via een mediaplayer (tegenwoordig ingebouwd in de TV). Op een DVD branden is niet aan te bevelen, want dan verlies je behoorlijk wat beeldkwaliteit omdat de mp4 naar MPEG-2 voor DVD wordt geconverteerd. Veel succes ermee!

21 juni 2017 om 14:19.
1486HENK zegt:

Beste Cinecor
Het is absoluut niet mijn bedoeling om schreeuwerig over te komen, waarom zou ik.
Ik mail wel meer met hoofdletters
Ik had gehoopt dat er een gemakkelijker programma zou zijn.
zoals u het mijn verteld zo doe ik dat ook maar is erg bewerkelijk.
Ik brand in NERO de d.v.d en de kwaliteit vind ik goed.
Cinecor bedankt voor de info
V.G
TINEKE

22 juni 2017 om 13:53.
Cinecor zegt:

De werkwijze die je nu volgt is, gelet op de normale handelingen bij het editen, eigenlijk heel erg simpel, maar hangt nog wel af van de soort en kwaliteit van het montageprogramma. Goed monteren kost enorm veel tijd. In vergelijking met de tijd voor het maken van opnamen kan dat oplopen tot wel 50x zo lang! Er is een flink verschil in kwaliteit tussen de resoluties van de MPEG-2 en de huidige fullHD, wat wordt veroorzaakt door het zeer grote verschil in resolutie: 720x576 tegenover 1920x1080. De DVD is daarom eigenlijk historie en niet meer van deze tijd. Als je eraan gewend bent vind je de kwaliteit misschien nog wel goed, maar zodra je full HD hebt gezien weet je wel beter. Om nog maar niet te spreken van het opkomende 4K en zelfs nog hogere resoluties...
Natuurlijk kan jij de kwaliteit van de DVD nog dik voldoende vinden. Dat is dan een puur persoonlijke beleving. Maar om te voorkomen dat daardoor anderen hier gaan denken dat dit kwaliteitsverschil eigenlijk allemaal nog wel meevalt leek het mij gewenst alsnog deze aanvulling te geven.

22 juni 2017 om 15:41.
1486HENK zegt:

Beste Cinecor
Hoe kan ik de vraag afmelden?
V.G
TINEKE

23 juni 2017 om 13:38.
Cinecor zegt:

Beste Tineke,
Uit je laatste bericht valt op te maken dat voor jou je vraag voldoende is beantwoord. N.m.m. hoef je dus verder niets af te melden.
Vragen (en vooral dikwijls de antwoorden) zouden soms echter verwarring kunnen geven of tot verkeerde algemene conclusies leiden. Het is mijn insteek om daar dan verder op in te gaan zodat ik mijn ervaring en kennis (die ik uiteraard ook weer van anderen heb) kan uitdragen ten voordele van iedere film amateur, zeg maar "ten algemene nutte". Niemand is daarbij verplicht om op mijn reacties te reageren.

23 juni 2017 om 14:06.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club